Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pseudohumanismus – největší nebezpečí dnešní doby?!

Když vidíte záběry běsnících neonacistů, většinou vás nenapadnou žádná lichotivá slova. Působí hned na první pohled hloupě a agresivně, jejich vzdělání je většinou nízké stejně jako jejich IQ a stejně jako jejich konkurenceschopnost ve společnosti. Jsou prakticky bez šance.  Pseudohumanisté takto na první pohled nepůsobí, snad jen s výjimkou anarchistů, kteří sice stojí na přesně opačné straně barikády než "náckové", avšak jsou přibližně na stejné úrovni. S nacisty už svět svou krajně negativní zkušenost má, dostatečně silnou na to, aby už neopakoval stejnou chybu. Nyní však stojíme na prahu chyby další ve stylu “z extrému do extrému”.

Zdravá společnost je schopna se vypořádat s jakýmkoliv příkořím. Pravidla jsou jasně nastavená a platí pro všechny stejně. Neexistuje možnost, aby jakákoliv skupina žila dlouhodobě na úkor druhé nebo výrazně vybočovala ze společnosti svým patologickým chováním. Pokud k tomu dojde, je proti té skupině použito opatření, které takovému chování do budoucna zabrání. Tedy jinak řečeno funguje spravedlnost.  Obě skupiny (tedy jak neonacisté tak pseudohumanisté) tato hesla občas hlásají, obě na oko chtějí stejný metr a spravedlnost pro všechny. Praxe je však jiná. Neonacisté ve skutečnosti usilují o utlačování menšin, pseudohumanisté naopak o zvýhodňování menšin (na úkor ostatních). Ve zdravé společnosti  se stejnými pravidly a stejným metrem pro všechny nepotřebuje žádná skupina žádné speciální programy, žádné nadstandardy, žádné asistenty. Společnost s těmito prvky může existovat a být funkční, avšak už se nejedná o spravedlnost. Vezměme si ukázkový příklad. Demokracie umožňuje, mimo mnohé jiné, svobodu náboženského vyznání. Pakliže existuje takové náboženství, které potlačuje prvky demokracie (klidně třeba právě svobodu vyznání), pak je se samotnou demokracií v kolizi. Zde nastupují pseudohumanisté na scénu. Můžeme si celou věc představit jako živý organizmus. Represivní složky zde hrají roli leukocytů, patologicky se chovající menšina roli virů či parazitů a pseudohumanisté mají specifickou funkci narušení až zničení obranyschopnosti organismu– tedy viru HIV.  Varovným signálem je, když libovolná skupina s patologickými projevy chování navyšuje svůj počet. Pokud sice existuje skupina s těmito prvky, ale zůstává konstantní, či se zmenšuje, lze si ji představit jako benigní nádor. Nic dobrého vám nepřinese, může působit esteticky rušivě, může mechanicky komplikovat situaci ostatním orgánům, ale organizmus nezahubí. Pokud se nádor zvětšuje, pak je to špatné a pokud začne metastázovat, pak budou následky fatální. Nyní si položme otázku, kterou zatím nechám bez odpovědi, zda v naší společnosti (české, evropské, světové) k takovýmto procesům dochází.  Možná trochu zjednodušeně – bile krvinky, pokud fungují tak, jak mají,jsou pro organizmus velmi přínosné.  Naproti tomu vir zůstane navždy virem a bude představovat riziko a přínosem nikdy nebude…

Všimněte si, že pseudohumanisté rádi používají kritiku většinové společnosti a to mnohdy velmi tvrdou. Tím se liší od humanistů, kteří se vůči společnosti  nestaví do opozice. Přestože oblast zájmů humanistů a pseudohumanistů se může překrývat, humanista se vůči společnosti nevymezuje, neútočí na ni a neoslabuje její imunitní systém. Dalším rysem pseudohumanistů  je tendence zamlčovat pravdu (neuvádět identifikační znaky, zakazovat statistiky,zakazovat  provádět analýzy, které by mohly odhalit nehodící se realitu)…to všechno přispívá k narušování obranyschopnosti a logickým důsledkem takového jednání je pak krach celého systému (v našem ilustračním případě pak smrti organizmu). Toto samozřejmě postihne i samotné viry a parazity, avšak řešení tohoto problému a odvrácení tohoto stavu není  scénářem, jehož autory by zmoňované skupiny mohly být. Žádný virus ani parazit zahubení svého hostitele nikdy nijak neřeší. Proto nikdy nečekejte, že nám jakýkoliv pseudohumanista předloží funkční řešení problémů společnosti. Toto prostě není a nikdy nebude jeho role. Problém je, že pokud se podíváte na posty, které mají možnost se na řešení problémů podílet, je to jeden pseudohumanista vedle druhého. Nebo jste snad někdy viděli, že by například ministr pro lidská práva byl objektivní člověk, který nikomu nenadržuje?

Většina nemocí, někdy i velmi vážných, je léčitelná, pokud se s její léčbou začne brzy. Je třeba proti pseudohumanismu bojovat. Sesadit je z křesel, kde mají šanci škodit a nenahrazovat je novými pseudohumanisty. Není jich málo, ale ještě je šance. Nikdy nevolte pseudohumanistu, i kdyby měl všechny ostatní parametry na špičkové úrovni. Pseudohumanismus je opakem nacismu stejně jako je horko opakem zimy. Obojí vás však může zabít! Ano, pseudohumanismus JE největším nebezpečím dnešní doby a naše společnost JE nemocná.  

Autor: Peter Szendy | úterý 2.7.2013 9:00 | karma článku: 27,16 | přečteno: 1416x
  • Další články autora

Peter Szendy

Řešení migrační krize je vlastně vcelku snadné

Byla jednou jedna krásná země, tropický ráj. Se vším co k tomu patří. Palmovými lesy, plážovými restauracemi s mořskými plody a koktejly, davy turistů a pobíhajícími opicemi - makaky.

16.7.2019 v 10:30 | Karma: 35,15 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Společnost

Peter Szendy

Obrovský pavouk!

Je teplá letní noc a v hospodě zůstávají jen poslední zbytky věrných. I Bedřich už je na odchodu, což je dobře, protože to vypadá, že by při delším pobytu některou z místností jistě ozdobil zvratky.

10.2.2018 v 11:11 | Karma: 13,18 | Přečteno: 498x | Diskuse| Ostatní

Peter Szendy

Nejsou všichni vlci stejní

Tak zase jednu o vlkovi...ale teď už je to jiný vlk než posledně. Ne, že by to nemohl být ten stejný, ale...to by bylo příliš smůly na jedno tvora, tak mu dáme pokoj.

14.10.2017 v 18:35 | Karma: 16,10 | Přečteno: 519x | Diskuse| Ostatní

Peter Szendy

7 pilířů pseudohumanismu - část druhá

Tak včera jsem zaplácl celý článek jen definicí pseudohumanismu, dnes můžu konečně pokračovat vlastním článkem...

23.9.2017 v 14:30 | Karma: 37,02 | Přečteno: 1117x | Společnost

Peter Szendy

7 pilířů pseudohumanismu - část první

Ano..7 pilířů pseudohumanismu – takto se měl článek jmenovat a o nich měl článek pojednávat...(ještě mám zadat alespoň 6 znaků, abych splnil podmínky perexu, ale méně, než kolik jich má následující věta, no to je skvělé)

22.9.2017 v 19:20 | Karma: 33,88 | Přečteno: 1030x | Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Na Strakonické havaroval autobus s autem. Jsou zranění, řidič osobního vozu ujel

6. května 2024  8:50,  aktualizováno  9:35

V pondělí dopoledne omezila provoz na Strakonické ulici v pražské Velké Chuchli havárie osobního...

Izrael chystá úder, evakuuje Rafáh. Hamás odmítá příměří, uvedl ministr

6. května 2024  6:50,  aktualizováno  9:26

Izraelská armáda v pondělí ráno zahájila evakuaci části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho...

Chlapec havaroval v lese na Vsetínsku, zachraňoval jej vrtulník s jeřábem

6. května 2024  9:26

Komplikovaný zásah v těžkém terénu za sebou mají členové záchranné služby. Ti vyrazili na pomoc...

Vstupenky na MS v hokeji s iDNES Premium. Získejte ho jen za 49 Kč na 3 měsíce

3. května 2024,  aktualizováno  6.5 9:09

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1540x
Mým cílem je život zvládnout poctivou cestou, i když to bude složitější a nedostanu se tam, kde bych mohl být, kdybych šel přes "mrtvoly". Jsem realista, snažím se být spravedlivý a jsem bojovník za povinnosti Romů. JE SUIS ATHÉE!

Seznam rubrik