Už vím, jaké to je v ráji!

Znáte film Big Lebowski? Je to film o vášni, vášni k bowlingu, Bílému medvědu a jeho koberci. Scéna kdy Dude pluje do bowlingového ráje je pro mě nezapomenutelná.

A právě na Duda a jeho vášeň jsem si vzpomněla včera. Jedna z mých vášní je trošku jiná, i když možná vzdáleně podobná.

Je to luskový hrách. Prostě ten jemně zelený hrachový lusk, který když rozloupnete, tak vypadá jako by vám lastura darovala své perly. Když je hrách mladý a sladký, neznám nic lepšího a chutnějšího.

Jako městská holka si tuto vášeň občas dopřeju díky exotickým obchodníkům u nás v ulici, kteří vědí že zákazník je jejich pán. Co na tom že stojí od 80,- Kč až po 160,- Kč za kilo. Cena to pravda není právě příznivá a tak vášeň nevášeň, luskový hrách si dám jen velice zřídka ale o to vášnivěji.

Protože je léto, prázdniny a čas volna, podnikla jsem cestu, cestu z města. Včera se stalo nečekané (tedy alespoň pro mě). Vyšla jsem na polní cestu za statkem mého přítele a náhle jsem se ocitla v ráji. Jak mám jinak nazvat obrovské pole hrachových lusků, které se na vás smějí ze všech stran? V tu chvíli jsem přesně věděla jak se cítil Dude, když se mu zdálo o tom jeho ráji.

Díky pozitivnímu vlivu hrášku na naše zdraví (pomáhá zásobovat buňky živinami, zlepšuje krevní oběh, příznivě ovlivňuje mozek a nervovou soustavu, posiluje imunitu,  zlepšuje kvalitu vlasů, udržuje zdravou pleť, podporuje růst svalové hmoty, zpevňuje tkáně a kosti, očišťuje střeva od toxických látek, napomáhá odstraňovat škodlivý krevní cholesterol)  je víc než přínosný, těším jak budu zdravá, krásná a svěží. Prostě jako z ráje.

Můj pobyt mimo město je však dočasný, proto už musím běžet.

To víte, hrachový ráj, který je jen pár kroků musím navštívit opakovaně, abych si ho ještě užila.

 

Krásně vášnivé letní dny i vám. 

Nikol

 

PS: a protože na venkově nic nepřijde nazmar, prázdné lusky si vychutnávají naše kozy a tváří se u toho taky dost vášnivě.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Nikol Syrovátková | neděle 14.7.2013 9:09 | karma článku: 7,25 | přečteno: 361x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52