Úředník počítá - jedna plus jedna je nula

Co se stane když státní organizace dá pokutu ve výši 2 miliard jiné státní organizaci? NIC. Prostě se přesunou peníze z jednoho účtu na druhý a pak zase zpět a to všechno ve "státním zájmu".

 Že je to divné? Není. Městský soud v Brně dostal od Finančnho úřadu pokutu za …. to vlastně není důležité. Ta pokuta činí téměř 2 miliardy. Závratné číslo které připluje do státní kasy která má díry větší než si občan dokáže vůbec představit, mohl by si leckdo říct. Bohužel, potlesk diváka – občana záhy skončí všeříkajícím smutným úsměvem.

Říkám si proč, někdo jako je FÚ a kontrolní orgány ztrácí čas nad něčím takovým jako je kontrola a hlavně vyměření „největší pokuty v historii“ státní organizaci. V konečném důsledku nikdo nic nedostane a hlavně nikdo nebude za nic sankcionován ani do výše Zákoníku práce, pokud by skutečně o všem rozhodoval nějaký úředníček – pěšák.

Nebo je to exemplární příklad pro ostatní, pro výběrová řízení na všechny různé informační systémy apod.? Věří tomu snad někdo? Věříme tomu my?

A tak prosím přepište učebnice protože podle našich státních orgánů se v tomto případě počítá 1+1=0.

Bojím se, jestli se takto nepočítá i s našimi daněmi. Jedna koruna plus jedna koruna je vlastně žádná koruna, tudíž zcela evidentně musíme zvýšit daně. Pak už to budou 2 + 2 které se rovnají 1. Dál už raději nebudu počítat ... spočítá si každý sám za domácí úkol.

Mimochodem, ve včerejší reportáži padl jeden z důvodů proč pokutu dát. Špatná splatnost faktur. Zajímalo by mě zda byla splatnost příliš krátká nebo příliš dlouhá. Ač je to tak nebo tak, v posledních x letech jsem nezažila případně ani neslyšela, že by někdo dodržoval splatnost faktur alespoň 30 denní. Protože kdo platí faktury včas, je vlastně totální trouba a neumí v tom chodit. Člověk může být rád když mu faktura za odvedenou práci vůbec bude zaplacena. Ale to je malinko jiný příběh.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Nikol Syrovátková | pátek 4.5.2012 0:25 | karma článku: 15,50 | přečteno: 1134x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52