Troll a knihovna

Občas mě napadá, o co by byl život chudší, kdyby nebyl internet. Tu dobu, kdy se všechno hledalo v knihách si celkem věrně pamatuji, ale přiznávám, že internet je rychlejší a vlastně i zábavnější.

Internet nám nabízí dnes a denně spoustu informací a díky facebooku, různým chatům nebo diskuzím také mnoho prostoru k vyjádření svých názorů. Samozřejmě že žádná diskuze se nevyhne různým vtipálkům nebo také rádoby vtipálkům, kteří už vlastně vůbec nejsou vtipní, takzvaným trollům. Naopak. Čím větší server, tím větší počet trollů na zveřejněný článek.

Představme si však dobu internetového temna a tyto rádoby vtipálky v knihovně. Kde jinde by mohli trollovat než tam.

Viděla bych to asi takto.

Troll si vybere náhodné oddělení knihovny například vědeckou sekci a rozkoukává se, komu by našeptal nějaké to své "moudro". Pokaždé se někdo najde a tak troll „nenápadně“ přistoupí a zašeptá.

„Co to čteš?“ Čtenář nereaguje.

Troll znova: „Ukaž, já ti řeknu jaká je to pitomost.“

Zase žádná odezva tak přitvrdí: „Nevadí, neukazuj, stejně vím že je to blbost, já to sice nečetl, ale je mi to jasné jenom z toho jak je ta knížka tlustá a vázaná.“

Trolla si ale stále nikdo nevšímá.

Pro tuto chvíli se troll opět nepozorovaně vzdálí, ale ne na dlouho. Svolá ostatní trolly z jiných oddělení knihovny a jdou, nyní již v jednom šiku, trollovat opět do vědecké sekce.

Protože ale tématu nejen této sekce knihovny příliš nerozumí, nikdy nečetli víc než povinnou školní četbu (a to asi tak z 50%) nemají vlastně co říct. Jejich snahy o narušení osobního teritoria čtenáře jsou v podstatě marné.

Chvalme tedy internet, že díky němu můžeme získat spoustu někdy více, někdy méně užitečných informací. Dává nám však také jedinečnou možnost poznat naprosto zbytečné jedince, kteří by v reálném světě knihoven neměli absolutní šanci.

 

Pozn.red.: Diskuse uzavřena na přání autorky (trolling) 

Autor: Nikol Syrovátková | sobota 4.1.2014 0:44 | karma článku: 10,58 | přečteno: 698x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52