To není váš problém „milá“ vládo

Opravdu se musím téměř vždy vytočit, když sleduji co je nového v naší zemi oplývající „spravedlností“  a heslem „vše pro dobro občana“?  

Dnes mě  mimo jiné zaujalo vrácení majetku zemědělcům, ač sama nevlastním a nikdy jsem nevlastnila ani kousek hroudy, na které by mohlo cokoliv vyrůst.

Myslím si, že díky přístupu Vlády ČR k lidem, kteří nemají ostré lokty a veřejnost jejich situace tak nepálí, bude náš stát ještě hodně platit, a rozhodně víc, než kolik by platili teď, kdyby byli ochotni postavit se čelem k problému, které tak jako církevní restituce nejsou řešeny mnoho let. Proč pro jednoho spravedlnost je a pro druhého ne?  Protože Český stát!  Ale co třeba Evropský soud pro lidská práva? Taky bude tak vstřícný k nespravedlnosti vůči takovému bezpráví?

Vrácení zabaveného nebo z donucení předaného majetku z doby komunismu zemědělcům není nutné?  Že z původních JZD se staly soukromé společnosti, které měly do 10 let od revoluce vrátit alespoň část plnění obraným soukromníkům a dodneška nevrátili nic a třeba i zkrachovali? No to přece není problém státu!

"Zajisté (…) uznáte, že nyní, kdy vláda a Parlament přijímají vesměs nepopulární úsporná opatření, nelze zatížit státní rozpočet dalšími výdaji v řádu několika miliard," stojí v Nečasově dopise Svazu restituentů v zemědělství. Podle vyjádření ministerstva zemědělství se pak jedná o problém, do kterého stát zasáhnout ani nemůže. "Vypořádání majetku mezi soukromými dlužníky a věřiteli je ryze soukromou záležitostí, a tak do ní nemůže ministerstvo zemědělství zasahovat," uvedl mluvčí Jan Žáček. (zdroj Události – ČT1 )

Vážení „všehoschopní“ samozřejmě že to není váš problém, tak jako není váš problém odklon miliard při privatizacích státních podniků, jako není váš problém, že lidé, kteří jsou skutečně sociálně potřební, nemají díky chybám, které způsobují vaše rozhodnutí, na životní potřeby.

A samozřejmě není váš problém, že nejste schopni postihnout ty skutečné „odkláněče“ milionů a miliard. Nic z toho není váš problém!

My občané také chápeme, že brzy zavedete „uhlíkovou“ daň a to nejen na uhlí, ale také na plyn a ostatní formy topení.  Je přece pochopitelné, že nějak z nás i ten zbytek peněz dostat musíte. Skutečně chápeme, že vy můžete a my musíme. Vy můžete všechno a my musíme držet ústa a krok … ale jak dlouho ještě?

Asi jsme stále příliš mírní anebo už tak unavení, že jediné co zmůžeme je si zanadávat na internetu, dokud ještě vůbec můžeme používat internet  ….

 

Autor: Nikol Syrovátková | neděle 5.2.2012 20:38 | karma článku: 30,13 | přečteno: 1538x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52