sKarta nekončí, sKarta trvá!?

Je to jako pohádka nebo horor na pokračování. Já bych dala přednost tomu hororu. Jeden koaliční partner od ní neustoupí, druhý dává ruce pryč. O tom třetím nemluvím, ten je tam jen do počtu.

Každopádně pokud by "úžasná, nejlepší a nejskvělejší" karta MPSV tzv. sKarta měla být povinná pro uchazeče o zaměstnání, ptám se.

Proč chceme nahradit papírovou kartičku, která má pořizovací náklady nula, nula nic? Tedy cca 0,40 Kč a to ještě přeháním.

Proč má být nahrazena  kartou, která by se musela vyrábět, nahrávat, načítat a spoustu dalších záležitostí?  Její pořízení by stálo minimálně cca 200,- Kč a další provoz ani nepočítám.

K této kartě by Úřady práce potřebovaly čtečky, software a v neposlední řadě speciální skartovačky na jejich likvidaci. Nebo pokud bude někdo na ÚP tak ji má už na doživotí? Nač?

Myslela jsem si, že o sKartě už psát nebudu. Ale zarputilost MPSV a současně TOP09 v jejich „dítěti“ mě sice nepřekvapuje, ale dostatečně zvedá tlak.

Skutečně si ministr Kalousek myslí, že pokud by MPSV – vlastně stát – vlastně my, uhradili nějakou částku za odstoupení od smlouvy ČS tak to bude nevýhodnější než další její používání?

Argumentace o sankcích za odstoupení od smlouvy je naprosto nesmyslná.

Mimochodem jak je možné, že takovou velkou a dlouhodobou smlouvu podepsal náměstek, který není právě čistý? Měl na to skutečně kompetence?

Pokud ano, kdo mu ji dal? Aha ministr Drábek, ale ten za nic neodpovídá. Vlastně nikdo za nic neodpovídá, tak proč se tak brání ji zrušit? Že by byli odpovědni někomu zcela jinému za "jisté" dohody mimo záznam?

Kdopak se nám už těší na výběrová řízení na software, čtečky a skartovačky pro MPSV? A kdo komu co za to slíbil?

Nechci být nepříjemná, ale tyto otázky by neměly zůstat bez odpovědi.

 

Přesto hezký den všem

 

Nikol

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Nikol Syrovátková | úterý 23.4.2013 14:46 | karma článku: 24,63 | přečteno: 673x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52