Odevzejte pilotní průkaz, Hudečku!

V deníku Metro vyšel rozhovor s primátorem T. Hudečkem. Řekla jsem si, co se asi nového dozvím o plánech TOP09 s Prahou. Nestačila jsem se divit!

Nejen že plány pražského lídra TOP09 jsou lehce nejasné, ale hlavně asi zapomíná na své kroky, které doposud vůči Praze a jejím obyvatelům udělal.

Celý rozhovor si můžete přečíst zde a sami posoudit, jak jsou jeho plány odlišné od dosavadních kroků.

Nejvíce mě ale „rozesmála“ tato věta „Pro následující čtyři roky je moje priorita jasná – kobercový nálet na veřejné prostranství, aby se tu lidé dobře cítili a Praha prokoukla.“

Jen namátkou jsem si vzpomněla na kauzu zastavění Vidoule.

Shodou okolností byla v pondělních Reportérech na ČT1 reportáž o tomto projektu.

Proti zastavění této zelené plochy jsou občané Prahy 5. Zajímavé však je, že kromě petice „PROTI zastavění“ se také objevila petice „PRO zastavění“ plochy.

Jedna z podepsaných žen zjistila, že je na petici „pro“ podepsaná. Sama ale tvrdí, že ji nikdy nepodepsala a začala obcházet lidi, kteří byli také na petici podepsaní. Zjistila, že cca polovina podpisů je zřejmě falešných.

Co na to pan primátor, který podpořil změnu územního plánu a zastavění Vidoule? Nezajímá ho to. Proč také! Co je to "pár" podpisů proti "ušlechtilému" nápadu Finepu postavit dalších x bytů a ubrat pražanům zelenou plochu.

Také mi to připomnělo kauzu tzv. „Bránického náměstí“, kdy až soud musel zrušit rozhodnutí změny územního plánu, schváleného Magistrátem v roce 2011 a to bez ohledu na námitky a výtky obyvatel.

Takových akcí se po Praze děje spoustu.

Kam oko do zeleně dohlédne, dřív nebo později se najde nějaký „dobrák“, který by ji rád zastavěl a Magistrát se tomu nebrání.

Takto si tedy zastupitel (od r. 2010), náměstek primátora (od r. 2011 pro oblast: územního plánu ) a primátor (od 2013) Hudeček představuje kobercový nálet na veřejné prostranství?

K letectví má zřejmě vřelý vztah, jako člen dozorčí rady Českého Aeroholdingu.

Praha však letce nepotřebuje a proto by svůj „ pražský pilotní průkaz“ měl Tomáš Hudeček už odevzat!

Pasažéři by raději více zeleně než betonu v Praze.

 

 

 

Zdroje:

Nasipolitici.cz, Metro.cz, iDnes.cz

 

Autor: Nikol Syrovátková | úterý 24.6.2014 9:06 | karma článku: 21,43 | přečteno: 1065x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52