Nabídka práce – daruj krevní plazmu

Myslíte si, že přeháním nebo jsem ztratila rozum? Naopak. Pouze jsem si pročetla nabídky práce v nejmenovaném deníku, který se rozdává zadarmo.

Občas si pro „pobavení“ přečtu rubriku „práce – nabídka“ právě v tomto deníku. Nepřekvapují mě „neodolatelné“ nabídky takzvaných kancelářských prací s vysokými výdělky, za kterými se skrývá podomní nebo pouliční prodej čehokoliv, bez čeho odchycená osoba nemůže být. Nejčastěji mobilní operátoři, změna dodavatele elektřiny nebo plynu, případně nabídka ovoněné vody, kterou nedostanete jednou ale jako bonus právě v tento den a tuto chvíli, rovnou 2x. Jak říkám jedna neodolatelná nabídka vedle druhé.

Co mě ale lehce zarazilo, a ani nepřimělo k úsměvu, v uvedené rubrice je inzerát firmy, která odebírá krevní plazmu jako na běžícím pásu a ještě se to snaží skrýt za dobrou věc. Pokud chce někdo udělat opravdu dobrou věc a darovat krev, plazmu, destičky apod. zajisté to nebude dělat pro nabízených 400,- Kč za odběr a ne na základě inzerátu v rubrice „práce – nabídka".

Díky mému osobnímu dárci krve vím, jak takový odběr funguje.  Když je nedostatek některé skupiny, zavolají si tyto dárce a dohodnou termín odběru. Na ostatní odběry (plazma, destičky) si dohodnou termín předem.

Pokud společnost, která nabízí odběr krevní plazmy jako „práci“, proč neodebírá také klasickou krev? Tak, aby skutečně provedla dobrý skutek, za který se stále dárcovství krve považuje. Jediné co mě napadá je, že to není tak finančně výhodné pro firmu a vlastně ani tyto dárce. Krev se totiž dává obvykle zadarmo. A kdo dnes něco dělá zadarmo, že?

Chápu, že každá koruna dobrá, ale darovat krevní plazmu za účelem výdělku, je více než diskutabilní.

Kdo opravdu ochrání zdravotní způsobilost dárce?

Kdo zajistí, aby dárce nechodil na tuto „práci“ každý týden 2x?

Kolik skutečně taková společnost za tento „produkt“ dostane a hlavně, kam a komu ho prodá?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Nikol Syrovátková | středa 22.1.2014 16:43 | karma článku: 12,69 | přečteno: 591x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52