Mocní nemocní mocí

O tom, jak se u nás napravují křivdy. Všichni se nedočkají, ale to přece nevadí. Hlavně že budeme mít u Boha protekci. 

Když jsem v noci (jako sova) sledovala jedním okem (obě oči by to asi neunesly)  televizi, už jsem se ani nepozastavovala, co dělají v parlamentu. Zde na iDnes to pojemnovali "hrají si na stachanovce".  No bodejď by ne, není totiž jistota, že za pár dnů by měli alespoň 101 až 102 hlasů pro odhlasování "skvělých" zákonů, které ovlivní téměř všechny občany v naší zemi. 

Protože lidé mají krátkou paměť chci ještě jednou připomenout jak se u nás napravují křivdy. 

Už v únoru jsem o tom psala, a opět jsem si na ty nápravy vzpomněla. A tak nezapomeň "vážený" občane že: 

vrácení zabaveného nebo z donucení předaného majetku z doby komunismu zemědělcům není nutné!  Že z původních JZD se staly soukromé společnosti, které měly do 10 let od revoluce vrátit alespoň část plnění obraným soukromníkům a dodneška nevrátili nic a třeba i zkrachovali? No to přece není problém státu!


"Zajisté (…) uznáte, že nyní, kdy vláda a Parlament přijímají vesměs nepopulární úsporná opatření, nelze zatížit státní rozpočet dalšími výdaji v řádu několika miliard," stojí v Nečasově dopise Svazu restituentů v zemědělství. Podle vyjádření ministerstva zemědělství se pak jedná o problém, do kterého stát zasáhnout ani nemůže. "Vypořádání majetku mezi soukromými dlužníky a věřiteli je ryze soukromou záležitostí, a tak do ní nemůže ministerstvo zemědělství zasahovat," uvedl mluvčí Jan Žáček. (zdroj Události – ČT1 )

A tak si říkám, jak moc je a bylo církvím ukřivděno, když se jim vrátí i to co neměli. Možná některý majetek byl právě těch lidí, kteří si do dnešního mohou maximálně zanadávat a někteří už ani nedostanou šanci, protože prostě se toho nedožili a nedožijí.

Takže pod heslem, všichni jsme si rovni, někteří však rovnější se "těším" na další rozhodnutí mocných nemocných mocí. 

 

PS: osobně nejsem proti navrácení majetku církvím, ale tento styl a způsob se mi zdá mírně řečeno podivný. 

 

 

Související článek

http://patorkova.blog.idnes.cz/c/244918/To-neni-vas-problem-mila-vlado.html

Autor: Nikol Syrovátková | čtvrtek 8.11.2012 12:59 | karma článku: 19,28 | přečteno: 865x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52