Ještě jedno pivečko?

Klasická otázka personálu v nejedné hospodě.  Což o to, dala bych si, ale s mírou prosím, s mírou.

Každé léto člověk čte, jak si má dávat pozor na to, co mu v hospodě za jeho peníze přin

esou.

Bohužel  jsem  se opět  utvrdila, že drzost personálu a hloupost hosta je nezkrotná.  

Když vidíte, jak lidé při přinesení zlatevého moku jen nevěřícně koukají, kroutí hlavou, často pronesou i nějakou tu udivující poznámku, ale nic neudělají, nezbývá než říct „dobře nám tak“.

Osobně pivo v restauracích piju zřídka, nejen z důvodu pocitu nemíry, ale ta mi na tom asi vadí nejvíc.

Všechno je o lidech. 

Když do  zahradní restaurace vkročíte,setkáte se s úsměvem, vstřícností a „dokonce“ s mírou, je vám tam fajn.  Při placení rádi svou spokojenost odměníte nějakou tou korunou navíc.  Máte pocit, že je to ta pravá, kam můžete bez obav vzít přátele.  To je ale občas chyba v úsudku.  

Ničeho zlého netuše, jsem tedy s kamarádkou vyrazila do stejné hospůdky.  Bohužel změna personálu najednou z příjemného místa udělala místo, kde se cítíte jako na nepřátelském území.  Žádný úsměv, žádná vstřícnost.  Ale co, kvůli úsměvu tam nejsme, řeknete si.

„Tak co si dáte?“ vyhrkne na vás servírka.  „Pivo a Cider, děkujeme.“   Přestože zahrádka byla téměř prázdná, donesení nebylo zrovna bezodklané. No nevadí.  Koukám na přinesné pivo kamarádky a nedá mi to, můj pohled zamířil k pípě, kdo a jak to pivo točí.

Hostů bylo víc a víc a zanedlouho byla nejen zahrádka ale také přilehlý park plný žíznivých lidí.

Protože jsem pípu měla na dohled, nemohla jsem jinak a začala sledovat, jakou míru hostům točí.  Když pivo bylo nad 2/3 sklenice, byla to výhra. 

Nebudu  propočítávat,  kolik si přilepší personál na podmírečném pivem. 

Osobně jsem při placení měla chuť číšníkovi (který shodou okolností  to pivo také točil) odečíst cca 10 Kč z účtenky. Bohužel jsem ale tolik odvahy nedostala (dobře mi tak). Vlastně i u mě drzost a neomalenost toho druhého vyhrála.

I kdyby bylo 50 stupňů nad nulou ve stínu, neznamená to přece, že za své peníze nebudeme chtít kvalitní službu.  

Osobně do téhle „řeky“ už zase dlouho nepůjdu.  Dvakrát vstoupit do stejné hospody, ale s jiným personálem, může se rovnat naprosté katastrofě.

Nebyla jsem si jista, zda se skutečně  jedná o podímíráky, tak sem pátrala na internetu. 

„Správná míra nebo-li výška pěny má být 35 mm po načepování piva.“ Zdroj  http://old.pilsner-urquell.cz/

 

Přiložené foto není ilustrační.

Hezký nepodmírečný víkend.

Nikol

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Nikol Syrovátková | sobota 27.7.2013 13:10 | karma článku: 14,44 | přečteno: 1127x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52