Hurá, Praha má prázdniny!

Nevěříte? Nevadí. Provoz pražské MHD vás o tom přesvědčí. Politici vědí totiž nejlépe kdy je Praha vylidněná, a tak tu máme jako každý rok, prázdninový jízdní řád MHD a to již od 16.června.

Po všech „skvělých“ zprávách kdy budeme, nebudeme, budeme, nebudeme a nakonec možná budeme moci stále používat kartu v našich peněženkách z nejdražších, Opencard, rozhodl se Magistrát s Ropidem, že je potřeba opět sblížit obyvatele a návštěvníky Prahy.

Zajisté dlouho dumali a přemýšleli jak to sblížení provést až přišli na „skvělý“ nápad. Omezí provozy MHD a tím si cestující v nacpaných MHD prostředcích budou blíž.

A co teprve domluva na nástupištích, když po pár desítkách minut cestujícímu dojde, že ta jeho tramvaj vlastně vůbec nejede.

To se zase musí nechat. MHD v Praze cestující nenechávají zakrnět nějakým stereotypním jízdním řádem, který by platil alespoň půl roku nebo by třeba jezdili všechny linky. To opravdu ne.

Nedávno mi jedna známá, co přijela do Prahy vyprávěla, jak stála u Hlavního nádraží na tramvajovém ostrůvku, kde obvykle jezdí páteřní tramvaj č. 9 asi 20 minut, než jí došlo že asi nejede. Nechápu, proč informace o uzavření Vodičkovy ulice nemůže být už na ceduli na nádraží. Asi by to stálo příliš a nebylo by na prémie radním.

Takže právě od včerejška nejezdí studenti VŠ, žáci se prý také už skoro neučí a pracující? Ti jsou přece na dovolené.

Jak logické.

Že by odpovědné pracovníky zajímali turisté?

Ne, proč.

Jak by vlastně zjistili, zda do Prahy vůbec nějací jezdí? Takové informace jim

a)      nikdo nedal až pod nos

b)      nikdo nepřipomněl

c)       nikoho to nezajímá

V tomto kvízu jsou všechny odpovědi správně!

Tak jsem se zeptala svého "přítele" Googlu, jak to s tím vylidněním Prahy vlastně je.

A tento přehledný graf o návštěvnosti Prahy mi odpověděl:

 

 

Nejsem si zcela jista, ale nejsou červenec a srpen letní prázdninové měsíce? Není to právě ten čas, kdy se Praha dle Ropidu vylidňuje?

No nevadí, hlavně že ušetříme cca 8 milionů (pokud vůbec), když už nás Opencard stála takový balík.

Zprávu o návštěvnosti zpracovává Pražská informační služba, příspěvková organizace hlavního města Prahy.  V tom případě se mi zdá poněkud podivné (ne však neobvyklé), proč se politici těmito údaji neřídí.

 

Dodatek k Opencard: Možná jsem se unáhlila s tím, že ji budeme moci používat. Aktuální informace

V Praze od rána nefunguje vydávání nových Opencard

Autor: Nikol Syrovátková | úterý 17.6.2014 9:45 | karma článku: 18,43 | přečteno: 907x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52