Co znamená ta sebereflexe ODS?

Nechtěně, jsem pustila TV právě ve chvíli tiskové konference ODS před jednáním parlamentu.  To co jsem se dozvěděla z úst poslankyně ODS Kohoutové, moje hlava nebrala.

Včera byla ministryně  MPSV Tominová na Šluknovsku, podívat se jak vypadají ubytovny za které stát platí miliony měsíčně.  To, že je to špatně je bez debat.

Včera bylo pozdě, dát tuto věc do pořádku (stejně jako spoustu jiných, které nahrávají k velkým ziskům jen určitým skupinám lidí).

Překvapila mě, však dnešní již zmíněná tisková konference ODS, kde uvedená poslankyně zkonstatovala, že řešení navrhované ministryní je špatně.

Nejdůležitější totiž je kontrola úředníky, jak tito lidé bydlí, jaké jsou jejich sociální poměry atd. Ano s tím se dá jedině souhlasit, pokud by tento názor nevyšel od členky strany, která dovolila naprosto rozprášit jakoukoliv činnost příslušných úřadů a pasovala je na pouhé přijímače a zadávače formulářů.

Tato strana dovolila svému koaličnímu partnerovi TOP09 totálně rozložit úřady práce nejen převedením agendy, ale hlavně zavedením nefunkčního softwaru.  Zavedením nefunkční a diskriminační sKarty atd. Možné podvody a odklony vrcholných úředníků na ministerstvu MPSV za vlády ODS nebyly právě výjimkou a ani svátky a víkendy nectili (jak kdysi prohlásil hlavní tahoun TOP09 Kalousek - samozřejmě při jiné kauze, která se netýkala jejich vlády, ale naopak "těch druhých"). Právě na tom ministerstvu, které by se mělo starat o lidi, kteří jsou v nouzi.

Já tomu asi  dobře nerozumím. Pokud mám prsty v největším rozkladu sociálního systému za posledních 20 let, jak si ještě dovolím křičet, že to co jsme my rozložili, nikdo jiný nemá právo napravit?

Vlastně jsem zapomněla, tomu se říká sebereflexe politické strany.  Ještě že nám to takto ODS denně připomíná.

Paní poslankyně Kohoutová, podle jejího profesního profilu, není úplně asociální a od běžného života odtržený člověk. Dlouhou dobu se věnuje problematice zdravotně znevýhodněných a to nejen jako politik. Nechápu tedy, jak se může veřejně propůjčovat takovým „sebereflexním“  prohlášením.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Nikol Syrovátková | úterý 13.5.2014 15:08 | karma článku: 24,57 | přečteno: 1068x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52