Absurdity středečního rána

Dnešní ráno by mohlo být úsměvné, kdyby to nebyla pravda! O divadlu „krize“ vlády jen tolik, kolik si zaslouží. Co však zamýšlí Magistrát Prahy mě malinko zaskočilo “Za dům u zastávky by se mohl platit poplatek, zvažuje Praha. Chce šetřit na MHD“

O periodicitě krizí vlády pod taktovkou VV už není nutno mluvit, psát a snad by to ani neměli řešit média … jedině kdyby vznikla sázková hra „Vsaď si na VV“, to bych asi začala sázet, a věřím, že bych se trefila na 150%. Jenže to by se trefilo 99,9% sázejících, takže by z výhry na mě nezbylo nic.

Po tomto několikadenním vládním divadle, mě dnes zaujal jiný fakt. Jen doufám, že je to pouze ve stádiu úvah a k činu nedojde, ale co když ano? 

„Za dům u zastávky by se mohl platit poplatek, zvažuje Praha. Chce šetřit na MHD“  

Lidé, kteří bydlí v blízkosti metra, autobusu či tramvaje, by v budoucnu podle materiálu (analýzy společnosti Boston Venture Central Europe),  mohli platit i takzvané lokální daně. „Mohla by to být například daň z nemovitosti – v závislosti na lokalitě daň za dostupnou službu veřejné dopravy, či speciální daň na zajištění služby veřejné dopravy,“ píše se v dokumentu.  

Kdo tu byl dříve? Domy z let 18.. až 19.. i dříve nebo MHD? Není náhodou pravdou, že domy které jsou umístěny přímo u zastávky MHD (tramvaje, autobusy), tím pádem stojí v bezprostřední blízkosti nějaké komunikace, obvykle frekventované, protože která silnice v Praze není frekventovaná, jsou ohrožovány nejen hlukem ale také zplodinami z aut a autobusů?  Jak by se posuzovala vzdálenost? Podle metrů nebo kroků „standardního“ občana? A kdyby to platilo jen u nových domů, nebyl by zde záhy soud o diskriminaci majitelů nových domů proti těm starým?

A proč by někdo měl platit daň za to, že si MHD umístilo v blízkosti jeho domu zastávku? Skutečně stále bude platit že služba tady není pro nás ale my pro ni? Myslím, že pražané za ni platí víc než dost, na to kolik se nevratně „proinvestovalo“ u Opencard a jiných "investic"!

A tak mě  napadá:

„A povědztě mi, Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom absurdný?“ …  "Aha! No jo. No jo, no, tak se mějte pěkně pane majore.“

Autor: Nikol Syrovátková | středa 11.1.2012 12:23 | karma článku: 18,68 | přečteno: 914x
  • Další články autora

Nikol Syrovátková

Plnit si sny – New York

11.2.2019 v 7:30 | Karma: 22,52