Proč mě Karel opustil?

Gábina říkala, že muži nemají rádi hodné ženy. Ale já hodná jsem. Všichni to říkají. I můj Karel. Tak proč mě Karel najednou nechce?

V prosinci mi bude 35 a jsem zase sama. Prý se tomu teď říká single, říkala Gábina. Před měsícem mě opustil přítel. Milovala jsem ho poslední tři roky a to tak, že celým srdcem. Když miluju já, miluju naplno a se všema chybama. Když miluju obětuju pro druhého všechno co mám, udělám pro něj cokoliv.  Jenže takhle to dnes prý nechodí. Gábina říkala, že chlap je lovcem a potřebuji si svou kořist ulovit a když se mu ženská moc nabízí a nadbíhá, prý rychle ztrácí zájem. Tomu mám jako říct, že nejsem k mání, když k mání jsem? Nerozumím tomu. Jak mám udělat, aby si mě chlap teda chtěl ulovit? Musím se zeptat Gábiny. Gábina taky říkala, že dneska jsou in moderní vztahy po anglicku "mingles". To je prý když ti dva spolu chodí, ale nebydlí. Scházejí se jen když jsou nadržení. I když Gabča tvrdí, že migles spolu můžou chodit i do kina a dokonce snad i na večeři. Tak to spolu pak spolu normálně chodí, ne? Proč pak říkat těm párům mingles? Tak to teda taky nechápu.

Já chci zpátky svýho Karla a chci si ho vzít za muže. Musím od Gábiny zjistit, co mám udělat, abych byla ta potvora. To dneska prý frčí a každej chlap chce mít doma co největší semetriku s obrovskýma kozama. Co na tom, že ho z ní bude za chvilku bolet hlava. Vždyť kdo normální si nechá líbit, když ho ženská neposlouchá a dělá si co chce. Kam bychom to došli, kdyby všechny baby měly nějakého koníčka, chodily na kafíčko a cvičily ve fitku. Kdo by asi tak doma uklízel, vařil a pral? A co teprve jak budou děti? Copak je možné, aby pak chodil vážený pan otec od dětiček a od manželky sám na fotbal nebo do hospody na pivko? Ani omylem. Sedět v hospodě a slopat? Nikdy.

Všechny peníze musí přeci přijít do rodinného rozpočtu. Po výplatě udělat stojku a všechny peníze hezky odevzdat ženušce. Vždyť kdo by měl spravovat rodinné finance líp než ženská. Ona přeci ví, co všechno doma potřebujou a co je důležité koupit.  Znáte chlapa co sleduje reklamní letáky? Tohle mají jen ženský zmáknutý! Jojo, v tom má Gábina taky pravdu. Chlap by hned všechny peníze utratil za ptákoviny, kupoval si nové mobily a domů by si kupoval lahváče a časopisy s nahotinkama. Já mu dám.

Se mnou se bude mít Karel jako v bavlnce. Teda až se ke mě vrátí. A on se vrátí a to brzy. Já to vím. Cítím to v kostech. Já jsem se kvůli Karlovi obětovala. No která jiná ženská by to pro něho udělala? Změnila jsem se, šlapala jsem na kole do kopců a z kopců, jezdila na lyže, chodila do zaplivaný hospody. Mohla jsem sedět doma u telky, ale kdo mi na Karla dohlídnul, kdyby se mu něco stalo? Jeho věčně ožralí kámoši? To tak. Navíc jsem nikdy nebyla  hysterická, nedělala žádné scény, nešpehovala jsem ho ani nedolízala. Ale on se  za ty roky nezměnil vůbec nic, protože se mu nechtělo. To teda říkal on, že se nepotřebuje měnit. Ale my s Gábinou si teda myslíme, že toho musí změnit ještě hodně. Třeba to, že by se měl začít konečně oblíkat jako politik. Mě se totiž líbí, jak chodí oblíkaní. Elegantní saka, prsteny a zlatý řetězy. I když si teď nejsem jistá, jestli jsem viděla nějakého politika s tím velkým tlustým řetězem co se mi tak líbí. A jestli ne, to nevadí, protože mě se to líbí a Karlovi by to slušelo. Každej by tak na něm poznal, že je někdo. A já kdybych šla vedle něho, tak bych byla taky někdo. A o to jde. Nebo ne?

Pro dnešek končím. Musím jít brnknout Gábině, jak to mám udělat, aby se ten Karel ke mě brzo vrátil. Nedávno jsem ho totiž viděla s nějakou nánou na kole. Měla takový ty upnutý kalhoty na kolo, šátek na hlavě a do kopce byla rychlejší než Karel. Je mi jasné, že do takové holky se Karel nemůže zamilovat, navíc má ježka na hlavě a Kájovi se líbí dlouhovlásky jako já, ale co když si nechá narůst vlasy? Do té doby musím mít Karla zpátky.

Tak zase někdy!

pokračování zde

Autor: Jarmila Syptáková | úterý 15.10.2013 15:52 | karma článku: 11,91 | přečteno: 1735x
  • Další články autora

Jarmila Syptáková

Milá exmanželko,

Byla jsi tak křehká a zranitelná. Zamiloval jsem se do tebe na první pohled. Láska jako trám. Vášnivý sex od rána do večera. Byla jsi tak nenasytná... Pak jsem udělal největší chybu svého života. Vzal jsem si tě za ženu.

12.6.2015 v 11:05 | Karma: 19,13 | Přečteno: 1906x | Diskuse| Ona

Jarmila Syptáková

Milá babičko,

Alzheimer nebo stařecká demence? Ve chvíli kdy Vás nepoznává Vaše milovaná babička je celkem jedno o jakou diagnózu se jedná. Neztratila jsem babičku, protože umřela. Ztratila jsem babičku, protože neví, kdo jsem

11.6.2015 v 8:24 | Karma: 28,49 | Přečteno: 1216x | Diskuse| Ona

Jarmila Syptáková

Ulice plné dobrot aneb jednodenní restaurace na Restaurant Day

Každý se může stát na jediný den majitelem příjemné hospůdky, jídelny či kavárny pod širým nebem, který nebude mít nouzi o zákazníky. Pokud Vás neláká předvádět své kuchařské umění, nevadí, ochutnávačů je také potřeba. Přijďte se přesvědčit v neděli 15. února 2015.

9.2.2015 v 14:24 | Karma: 8,45 | Přečteno: 681x | Diskuse| Olomouc

Jarmila Syptáková

Koho máš raději? Maminku nebo tatínka?

Tak koho máš radši? Tátu nebo mámu? S kým chceš bydlet? Nejtěžší otázka jakou mohou děti od svých rodičů dostat.

4.2.2015 v 14:09 | Karma: 12,57 | Přečteno: 852x | Poezie a próza

Jarmila Syptáková

Sbohem, kočičko

Soužití s kočkou člověka navždy poznamená, zvlášť když musela odejít ze světa dříve než měla.

8.11.2013 v 14:01 | Karma: 21,03 | Přečteno: 920x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1128x
"Vesmír vždy stojí při nás, když jdeme za svými sny, jakkoli hloupé by se mohly zdát. Jsou to naše sny a jen my víme, jakou cenu za ně platíme." 

Paulo Coelho