Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nechte si ho tam!

Tak si představte, že jsem se rozhodla, že si dnes konečně lehnu do postele a budu psát vleže. Možná, že si klepete na čelo, ale možná to děláte také tak. Je mi tak nějak líp.

Ležím teď tedy v posteli, podestlaná polštáři a před sebou mám na kolenou v úhlu 45 stupňů položený notebook. Jsem zvědavá, jak dlouho mé nadšení vydrží. Hlavně když mě jeho hrana začíná tlačit do břicha.

 

Zase už je čas jít spát a zase je ta blbá neděle. Já to nechápu, jak to někdo dělá, že si dokáže užívat života. Já zatím jenom všechno protrpím. Je jedno, jestli jsem v práci nebo doma. Jsem bývalá workoholička a rozhodla jsem se, že se nebudu trápit, že nemůžu být v práci a budu si užívat volného času. Ale nevím, jak se to dělá. Dala jsem na to pár roků, ale jediné, co jsem se naučila, je nesnášet neděli.

 

Dřív to bylo jiné. Hledala jsem si práci, která mě baví, pokud mě nebavila, vždycky jsem odešla. Nechápala jsem, že si někdo hledá práci proto, aby si vydělal peníze. Vždycky jsem se všech ptala, jestli ho jeho práce baví, ne kolik si vydělá. 

 

A také jsem si myslela, že když mě to v práci nebaví, tak musím odejít. Zlomilo se to až tady v Německu. Odejít jsem chtěla mnohokrát. Hlavně proto, že jsem vztekací povaha a když se mi něco nelíbí, tak někdy i křičím. Neodešla jsem ale nikdy. Tajně si myslím, že oni by se mě teď chtěli zbavit. Velice se jim totiž líbilo, když jsem jim dříve na všechno říkala ano. Také to zkuste. Dokonce jsem viděla nějaký film, kde to bylo hlavním tématém, říkat životu ano. Říkáte ano na všechny výzvy a život se Vám zlepší k lepšímu.

 

Aniž bych chtěla, tak jsem je tím asi postupně dostávala. Jednou ještě hodně na začátku se moje šéfová ptala jedné kolegyně, jestli přijde v sobotu do práce. Já jsem byla u toho a ta kolegyně se automaticky obrátila ke mně a říká, že přijdeme. Šéfová říká: “Ohdana (tak mi říkala, asi neuměla vyslovit B), ty nemusíš přijít. Ty chceš přijít?” A já na to jako trdlo: “Ja.” (ja=ano)

 

Předtím jsem nikdy rukama nepracovala a nikdy jsem nebyla v zahraničí. Přijet do Německa a pracovat tam bylo pro mě něco jako euforie. Hlavně proto, že mám ráda cizí jazyky. Z práce jsem měla ale legraci. Když jsme někdy něměli, co dělat, tak nás poslali uklízet. Já v čepici a v rukavicích, šálu na krku, metlu v ruce a smála jsem se, že kdyby všichni moji kolegové z kanceláře nebo doma viděli, že jsem odjela do Německa k lopatě, tak by se potrhali smíchy. Já se za břicho popadám až teď, když si na to vzpomenu a hodně se divím, že mě nevyhodili, protože zametat moc neumím dodnes. Bylo ale asi vidět, že tam chodím ráda. Každému jsem říkala “Ahoj!” pořád jsem se smála. To jsem ještě svou práci upřímně milovala.

 

Teď je to jiné. Dělám jednotvárnou práci, u které není potřeba nějak moc myslet. V práci ale strašně moc přemýšlím, hlavně nad svým životem, práce mě zase až tak nezajímá. Je to poprvé v životě, kdy je mi moje práce zcela ukradená, jediné, co mě zajímá, aby mi přišla na účet výplata. Myslím, že jsem z workoholismu vyléčena a je čas si najít dobře placenou práci.

 

Včera jsem přišla domů z práce a chtěla jsem si pořádně odpočinout. Měla mi k tomu pomoci výborná oříšková zmrzlina. Na té jsem nic závadného neshledala. Na rozdíl od některých tyčinek, které byli v poslední době v Německu staženy z prodeje z toho důvodu, že obsahovaly plast.

 

Ale dále. Sednete si, zapnete si televizi a bafnou na Vás vraždy. Vydržela jsem a nevypnula to. Takže pohoda. Někdo někoho zavraždil, chytili ho, odseděl si to, nebo ho zabili, můžeme diskutovat, jestli uzákonit trest smrti anebo ne, ale nezlobte se na mě o víkendu si chci užívat a ne se zabývat tím, že někdo někoho zavraždil, podrobnosti líčit nebudu, protože ten úsek s useknutými hlavami by se Vám nemusel líbit.

 

Další, co jsem udělala, bylo to, že jsem si dala šlofíčka. Pak jsem se probrala a začetla jsem se do zpráv na internetových portálech. K mému velkému překvapení jsem se tam dočetla, že se Německo připravuje na uzavření hranic s Rakouskem. Překvapená jsem hlavně proto, protože do té doby byly ostatní státy osočovány, že nechtějí na své území pouštět migranty, další překvapení proto, protože z Německa migrantů prý ubývá. Dovolím si drze poznamenat, že se jim nedivím a že v Řecku je lepší počasí a moře zadarmo. Není to narážka na migranty, ale na to, jak je v Německu všechno šíleně drahé a když jdete někam na veřejnost a nemůžete nevyslechnout nějaký soukromý rozhovor, tak v každé druhé větě je částka, kolik euro něco stojí a jak někdo někam šel, protože je to zadarmo. Ani bych se nedivila, kdyby jim někteří takovou “dovolenou” u moře dokonce záviděli. V takovém duchu jsem promrhala celý víkend.

 

Někdo se toho, že se zavřou hranice děsí, já se na to těším. Hlavně proto, že jeden můj cukroušek odjel z Německa do Rakouska na zimní dovolenou. Byla jsem docela naštvaná, že mě nechtěl vzít s sebou. Teď jsem docela ráda. A tiše doufám, že ztratí pas a zpátky už ho nepustí.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohdana Synovcová | neděle 28.2.2016 23:23 | karma článku: 7,01 | přečteno: 440x
  • Další články autora

Bohdana Synovcová

Dvě otázky

“Už seš dost velkej,” ráda bych Ti řekla, ale nemůžu. Nezní to tak, jak bych chtěla, ale to je holt život.

31.10.2017 v 16:10 | Karma: 7,86 | Přečteno: 493x | Ostatní

Bohdana Synovcová

V pohodě? Rozhodně ne!

Dnes jsem si uvařila pelyňkový čaj. Chutná trochu hořce. Ale je to jako se životem. Ten, když pijete po doušcích,

22.1.2017 v 18:32 | Karma: 15,49 | Přečteno: 2976x | Diskuse| Ona

Bohdana Synovcová

Kuchat či nekuchat

Je to asi týden, když mi jeden týpek, říkejme mu kolegáček, i když se o žádného kolegu nejedná, poslal zprávu, že potřebuje poradit. Řekl mi, že dostal novou pracovní nabídku. Měl by jezdit náklaďákem za 2000 EUR čistého.

26.11.2016 v 1:51 | Karma: 11,97 | Přečteno: 839x | Osobní

Bohdana Synovcová

Nejlepší

Na nějaké ty medaile moc nejsem. Ale tento rok jsem si jejich předávání na Pražském hradě z pochopitelných důvodů nemohla nechat ujít.

29.10.2016 v 0:53 | Karma: 14,46 | Přečteno: 439x | Ostatní

Bohdana Synovcová

Byl jeden blbeček, byl jeden blb

Bláázen. Blááázen je to. A? Blááázen jsem já? Pamatujete si na mou druhou báseň v mém životě? Ta první zněla něco jako:

23.10.2016 v 16:36 | Karma: 7,23 | Přečteno: 603x | Miniblogy
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

USA pozastavily dodávky bomb Izraeli. Nechtějí krveprolití v Rafáhu

8. května 2024  10:51,  aktualizováno  19:01

Spojené státy odložily plánovanou dodávku munice Izraeli a kvůli jeho operacím v Rafáhu na jihu...

Monopol skončil. Čínské satelity obsazují orbitu, znepokojují Pentagon

8. května 2024

Čína buduje svou „flotilu“ satelitů v takovém tempu, že Spojené státy ztrácejí svou dominanci ve...

Další útok na politika v Německu. Někdejší primátorku napadli v knihovně

8. května 2024  12:47,  aktualizováno  17:57

Někdejší primátorku Berlína Franzisku Giffeyovou ve středu napadl útočník, těžkým předmětem ji...

Výnosy z ruských aktiv půjdou na zbraně pro Ukrajinu, shodli se zástupci EU

8. května 2024  16:12,  aktualizováno  16:33

Zástupci členských zemí Evropské unie se ve středu v Bruselu v zásadě shodli, že výnosy z ruských...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 94
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1016x
Učím se plavat.

Seznam rubrik