Otevřený dopis budoucí (???) poslankyni.

Paní rádoby poslankyně, zvolit jako součást předvolební kampaně články na blogu iDnes je možná zajímavá myšlenka, nese však svá poměrně velká rizika. Od 10.října, kdy jste vstoupila na tyto stránky jste, alespoň z mého pohledu, předvedla spíše antipropagaci své osoby.

A je to patrné i z reakcí na vaše články. S tím „Bratříčkem“ jste konečně národu otevřela oči. Já koukám jako z jara ještě dnes! A Vaše "Nepohádka", to je už opravdu něco. O tom, co jste tou slátaninou chtěla říci je těžké diskutovat. Zde je to otázka orientace. Ne sexuální ale politické. A také úhlu pohledu. Najdou se jistě, a možná jich nebude málo, kteří se s vámi, už z principu, budou souhlasit a odpustí Vám i formu, za kterou by se snad musel červenat i student prvního ročníku střední školy s technickým zaměřením.

Ale i tak, paní kandidátko, troufnout si napsat o někom, že je "ne moudrý", k tomu je potřeba buď notná dávka naivity (možná se zde dal použít i jadrnější český výraz) nebo "třídní nenávisti".  Stejně tak je to i u dalších Vašich "pavlačových myšlenek". Počínaje sliby panovníka (kde jste to vzala? nebo vám něco panovník nabídl?), obklopení lidmi s nedobrou pověstí (to máte z Blesku nebo z Respektu?), nedodržování pravidel, na kterých se zákonodárný sbor usnesl (vy chcete být poslankyní? to nemyslíte vážně! která pravidla byla porušena? že by všudypřítomné pravidlo „ducha“), až po neuvěřitelnou spoušť po jeho předčasném skonu (to jste tomu dala opravdu korunu!).

Jedno mi však Vaše "Nepohádka" dala. Dnes už 100% vím, že v této republice může do parlamentu kandidovat skutečně kdokoliv. Nebo být třeba starostou. Proto je to u nás tak skvělé, tak perfektní, vysoce transparentní, lidé jsou šťastní a spokojení ( či spíše až do března byli), parlament donedávna měl a senát má takřka absolutní důvěru, stejně jako ji měla vláda paní Nagyové, pardon, Petra Nečase. A teď se to najednou obrací směrem k neuvěřitelné spoušti. Tedy asi pokud nebudete zvolena a tu svévoli nezastavíte, že ? Budu sledovat, zda získáte vytouženou poslaneckou židli a hlavně, jak budete skládat poslanecký slib do rukou toho, který nás vede do té "neuvěřitelné spouště". Váš úsměv do tváře "Ničitele" a podání ruky budou tím nejlepším důkazem vašeho despektu.

Doufejte, že moc lidí z Vašich potenciálních voličů nečte blog iDnes. Pokus ano, pak  si Vašimi články  děláte poměrně slušnou medvědí službu. A straně, za kterou kandidujete také. Té se tímto omlouvám, jde skutečně pouze o zde prezentované, což je, předpokládám, mimo vaši oficiální kampaň.

Paní možná budoucí poslankyně, Češi jsou snadno manipulovatelní, ale ne hloupí. Umí číst mezi řádky a „čeho je moc, toho je příliš“.  Je vidět, že konkrétně Vás začátek roku nikterak nepoučil.

 

S přáním lepších dnů budoucích a ne cesty k neuvěřitelné spoušti

 

Jindra Svojanovský

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jindra Svojan | neděle 13.10.2013 12:36 | karma článku: 9,60 | přečteno: 767x
  • Další články autora

Jindra Svojan

Chudáci děti

25.3.2021 v 11:57 | Karma: 8,07

Jindra Svojan

Máme svobodu.

18.12.2020 v 13:20 | Karma: 18,07

Jindra Svojan

Vraťte dětem sport!

30.11.2020 v 15:52 | Karma: 15,53

Jindra Svojan

Trenére, musíte …!

6.12.2018 v 11:04 | Karma: 21,04