Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Evoluce vědomí

Věda se začíná zajímat o vliv našich myšlenek na naši biologii. Vznikl nový vědecký obor  - Epigenetika, která začíná zkoumat to, co bylo experimentálně prokázáno. Posílám odkaz na článek, který na Twitteru propaguje pan Deepak Chopra, protože sám již desetiletí pozoruje zázračné proměny člověka - jeho pacienta. Ví tedy, že jsou zákonité.   http://redir.netcentrum.cz/?noaudit&url=http%3A%2F%2Fwww%2Ehuffingtonpost%2Ecom%2Fdeepak%2Dchopra%2Fselfdirected%2Dbiological%2Dt%5Fb%5F4604142%2Ehtml%3Futm%5Fhp%5Fref%3Dtw  

Epigenetika je nový vědecký obor; zkoumá tuto panenskou půdu pro urychlení pozitivního lidského vývoje na zemi.

Na Twitteru sleduji pravidelně činnost pana Deepaka Chopry; je to, a nejen v USA, veřejně známá osobnost. Propagátor meditačních cvičení a krásných myšlenek – altruista. Poznala jsem dva jeho jednoměsíční kurzy denní meditace během posledního půl roku. Potřebným je poskytuje zdarma. Také mě v minulosti zajímalo a dnes už to vím, jak se stravuje. Preferuje totiž středomořskou stravu. Dostala jsem od něho také doporučení na velmi jednoduché a přesto velmi účinné cvičení pro posílení svalstva vnitřních stehen, protože mě tento problém už dlouho trápil.

Byl to můj první americký učitel.

Pan Deepak Chopra přistupuje k meditaci komplexně; zatím co vás naučí, co to meditace je, současně vás svými inspirovanými slovy (je to jakási vroucí modlitba) promění. Každou jeho lekcí získáte nový pocit (vždy rozdílný), který je právě zamýšlený a kterému snadno porozumíte.

Účinky této meditace jsou nečekané a ohromující. Kdo ji nevyzkoušel, nepochopí.

Zcela vás to promění. Stanete se člověkem, který je a žije svojí nejlepší představou o sobě. Váš život a jeho kvalita se významně změní.)

 

Dnes jsem si vyšetřila hodinu volného času, kterou jsem věnovala právě svému zájmu o jeho činnosti. Odkaz, který na Twitteru  zveřejnil, je zde: 

 http://www.huffingtonpost.com/deepak-chopra/selfdirected-biological-t_b_4604142.html?utm_hp_ref=tw

Můžete si přečíst jeho originální článek. Jeho název:

„Self-Directed Biological Transformation Initiative -- A New Frontier 'Consciousome'“

 

A jeho překlad: „Vlastní iniciativou dokážeme změnit svoji vlastní biologii ---Přichází nová hranice poznávání našeho vědomí.“

V článku se uvádí, proč je důležité být si vědom některých aspektů našeho vědomí !     

Zmapování lidského genomu (složenina slova gen a chromozóm) je dodnes pokládáno za jeden z největších úspěchů v biologii. Což se už dnes začíná projevovat jako významný pokrok v medicíně.

Connectome znamená komplexní mapu nervových spojení v mozku, jeho "schéma zapojení". A zahrnuje zmapování všech nervových spojů v organismu nervového systému, abychom dokázali pochopit organizaci nervových interakcí uvnitř mozku zdravých, živých dospělých. Tento projekt sponzoruje National Institutes of Health.

Ale v roce 2014 se bude pravděpodobně více titulků věnovat jinému typu studia genetiky. Je to vztah mezi mozkem, myslí a tělem; a tato zjištění jsou stejně tak průlomová, jako bylo zmapování lidského genomu. (V moderní molekulární biologii a genetice, genom je souhrn dědičných informací organismu. Tyto jsou kódovány buď v DNA, nebo v RNA. Genom zahrnuje jak geny, tak i nekódující sekvence DNA / RNA. Protože tato poznání ovlivní významně každého z nás.

Starý model genu, který představuje objev DNA v roce 1953, říká, že naše geny jsou pevné a neměnné. Od barvy očí, výšky těla a dalších našich fyzikálních vlastností, až po naše chování, jako je kriminalita nebo svaté činy laskavosti.

Výzkumy genetiků nám ukázaly, že máme minimální kontrolu nad naším biologickým osudem. Do značné míry to může být pravda, ale pokud jde o naše chování a vnímavost k nemocem, o tom je opravdu nezbytné hovořit, říká Deepak Chopra.

Epigenetika je právě nový vědní obor, který zkoumá panenskou půdu na tomto poli pozitivního lidského vývoje.

Ve výzkumném konsorciu jsou různá vědecká pracoviště, jedním z nich  jsou např. vědci z Lékařského institutu při Harvard University , University of California a.mnohá další výzkumná pracoviště (hlavně neurologové a genetici)a další odborná pracoviště budou ještě vyzvána, aby se tohoto projektu zúčastnila. Nemohu jmenovat všechny tyto v USA veřejně známé osobnosti, protože většině z vás jejich jména stejně nic neřeknou. Pokud si nedokážete článek v originále přečíst, nezbývá Vám, než mi věřit.

Dnešní šéfové firem v USA integrují meditaci do svých denních plánů pro své zaměstnance a tím snižují stres a zvyšují jejich kreativitu. Meditace už léta využívají vojáci, tím se brání vzniku posttraumatického stresového syndromu. (A je to prosté, jen zaměří svoji pozornost na svůj dech.)

Ačkoliv zárodečná sekvence DNA zděděných genů člověka zůstává stejná, její aktivita se však mění dramaticky. Je totiž řízena lidským výběrem;  jeho volbou, jeho emocionálním stavem, a také jeho záměrem.

Výzkumem byly zjištěny některé pozoruhodné epigenetické změny, které spočívají v chemické modifikaci genů. Například bylo prokázáno, že u myší jsou tyto změny dědičné (jako i u jiných druhů), což znamená, že mohou být předávány na další generace. A to znamená, že nové vlastnosti, získané během dospělosti, můžeme přenést prostřednictvím těchto genových modifikací na své potomky. Není zatím důvod myslet si, že u lidí tato chemická změna neprobíhá stejným způsobem.

 Míra, do které naše chování ovlivňuje náš vlastní genom , stejně jako , jak k tomu dochází, zůstává nejasná a bude předmětem intenzivního výzkumu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslava Švajcrová | pondělí 20.1.2014 15:18 | karma článku: 10,51 | přečteno: 629x
  • Další články autora

Jaroslava Švajcrová

Jak získá mladý člověk nejsnáze svůj byt.

Prostřednictvím stavebních bytových družstev, doporučuji raději nové objekty (téměř nepodstatný příspěvek do fondu oprav) anebo lidových bytových družstev (stavby cihlové z 50. let).V našem obvodu Prahy má obecní úřad také nové

3.3.2018 v 14:46 | Karma: 11,69 | Přečteno: 571x | Společnost

Jaroslava Švajcrová

Přijímám pozvánky ke své přednášce

Ke své knize „Pět fenoménů dneška“ rozhodla jsem se přednášet. Můžete pozvat své hosty a zajistit sál, či síň, nebo jen učebnu. Potřebuji jen stůl, židli a mikrofon. http://www.bezvydavatele.cz/book.php?Id=530

27.2.2018 v 13:33 | Karma: 6,15 | Přečteno: 129x | Diskuse| Pozvánky, akce

Jaroslava Švajcrová

Ohromující síla mysli

Milý příteli, před Vaší přednáškou, chtěla bych pronést jako Vaše žákyně pár slov. Představuji si je asi takto, vyslovuji své uznání.

27.2.2018 v 9:55 | Karma: 6,52 | Přečteno: 245x | Společnost

Jaroslava Švajcrová

Czexit? Mám skvělý nápad.

Už jste četli poslední článek paní Šichtařové? Czexit? https://sichtarova.blog.idnes.cz/ Mám nápad. Co kdybychom zůstali členy EU za této alespoň jediné podmínky?

18.2.2018 v 21:15 | Karma: 20,88 | Přečteno: 1023x | Společnost

Jaroslava Švajcrová

Hojnost je tu pro každého.

Dokážu vám to, vážený čtenáři. Jak jsem potkala horníka na opeře? Dvanáct let pracoval na Ostravsko-Karvinském revíru se sbíječkou. Když byl mým známým pozván do opery, odmítl to slovy: Co bych tam dělal? Jsem skoro hluchý, nemám.

7.10.2016 v 15:16 | Karma: 11,73 | Přečteno: 361x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Pašeráci v Indii lákali mladé na práci, skončili v ruské armádě. Organizátory zatkli

9. května 2024  7:36

Indická policie ve středu zatkla čtyři lidi napojené na mezinárodní síť pašeráků, která pod...

Výkonný výbor TOP 09 schválí nominaci Ženíška na post ministra pro vědu

9. května 2024,  aktualizováno  7:05

Širší vedení vládní TOP 09, výkonný výbor schváluje ve čtvrtek nominaci Marka Ženíška na post...

Víkend bude oblačný s až 22 stupni, od pondělí opět deštivo i bouřky

9. května 2024  6:58

Přímý přenos Konec druhého květnového týdne bude typicky jarní, poslední noc s přízemními mrazíky bude ta ze...

Izrael bombami zabíjel civilisty v Gaze, zdůvodnil Biden zastavení dodávek

9. května 2024  6:22

Izrael podle amerického prezidenta Joea Bidena použil bomby dodávané Spojenými státy k útokům, při...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 719x
Jsem stavební inženýrka. Po revoluci jsem krátce (2 školní roky) učila na Středním odborném učilišti stavebním odborné předměty. Na tento blog jsem se přihlásila, abych mohla napsat článek na téma vzdělávání mládeže. Právě jsem si totiž přečetla blog tomasvana na vašem webu a chtěla bych se k němu také vyjádřit veřejně.