Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Sedět na pařezu…

Na stránkách OnaDnes právě probíhá soutěž o vstupenky na nějakou luxusní akcičku. Vyhrát může ten, kdo v rozsahu maximálně pěti vět nejlépe napíše, po čem toužil nebo o čem snil v dětství…a jestli se jeho sny splnily…

Jako max. pět vět?!!! Co jsem nějaká reklamní agentura? To mám vážně zkusit do pěti vět vecpat celé mé šťastné dětství? Všechny ty hry bez hraček, všechny ty přeslazené žluté limonády a studené palačinky… a prsty zažloutlé od ořechových šlupek, odřená kolena, lezení po stromech, hraní na princezny nebo policajty…Každý den byl o jiném snu a jiném přání!

Já se asi této soutěže účastnit nemohu…ale aspoň mě donutila k zamyšlení. Co jsem si vlastně jako dítě nejvíc přála? Jaký sen jsem si splnila? Kromě takové klasiky jako přání být princeznou nebo paní učitelkou jsem třeba jednu dobu urputně toužila umět vstoupit do televize a být součástí filmu Nekonečný příběh…a zachránit toho koně dřív, než se utopí v bažině…Nevím, jestli jsem víc milovala Atreje nebo Falka… Taky jsem si přála mluvícího psa, nebo prsten princezny Arabely…a jeden čas jsem toužila mít sourozence.

Nestala jsem se ani princeznou, ani učitelkou a koňů se bojím…Stala jsem se právníkem, takže nejblíže mám občas právě k tomu Nekonečnému příběhu…Místo mluvícího psa mám kočky, které nemluví, a mladší sestru, která toho nakecá až až…Jenže co jsem si vlastně přála nejvíc? A co se vážně splnilo? Celkem intenzivně si pamatuju, jak jsem jednou plakala ve školce a když se mě paní učitelka zeptala, co bych chtěla, tak jsem řekla: „Aby mě měl každý rád.“ Už jsem se zmínila, že jsem právník?! Takže tak…

Ani jedno z těch přání nebylo takové jako hlavní…I když jedno by se vlastně našlo! Měla jsem strašně ráda toho drzého Zajíčka z vtipů o zvířátkách! Mám toho chytráka vlastně ráda do dneška. Určitě ho taky znáte. Většinou sedí na pařezu a piluje si nehty. Jde kolem liška a ptá se: „Zajíčku, co děláš?“ A Zajíček říká: „Ale sedím na pařezu, piluju si nehty a čekám, až půjde kolem Medvěd a dám mu do držky.“ A tohle se opakuje s několika dalšími zvířátky, až se konečně objeví sám Medvěd, který se ptá: „Zajíčku, co děláš?“ A Zajíček říká: „Ale sedím na pařezu, piluju si nehty…a kecám strašné kraviny.“ Až později jsem se dozvěděla, že existují i sprosté vtipy se Zajíčkem…to však nijak neubralo mému malému hrdinovi na jeho šarmu.

Rozhodně jsem si ho ale nikdy nepředstavovala jako toho infantilního zajíce z animovaného seriálu „Jen počkej, Zajíci!“. Tam jsem vždycky fandila Vlkovi. Protože tenhle zajíc (jo, s malým z!) si vlastně nikdy nezasloužil, aby vyhrál a pořád jenom fňukal a byl jak nějaká blbá malá holka. Teď když o tom přemýšlím, tak mi Vlk dost připomíná hlavního hrdinu z filmu Machete. Myslím vzhledově a gesty. Možná by si ten chudák starý zasloužil, aby se zbavil toho blbého zajíce, dostal vlastní pořádnou roli a konečně to rozjel! Třeba by se toho ujal Rodriguez nebo Tarantino. Potenciál tam dle mě určitě je.

Když už jsme u toho, tak třeba v seriálu Tom a Jerry jen ten „slabší“ hrdina ztvárněn daleko lépe. Jerry je prostě třída a nevyhrává žádným kvičením, ale vtipnými kousky…Ale i tady mohl Tom dostat víc prostoru a občas vyhrát nebo se neprojevit jako totální loser…Jenže na něco dramatičtějšího nebo akční zase tenhle chudák kocour nemá obličej.

Kde sem to???…a jo, mé sny! Max. pět vět? Bohužel to vážně nebude soutěž pro mě...chjo...

Takže teď stručně:

Vedle toho, že by se měla dát šance i starým vlkům a kocourům, je mým dalším přáním potkat toho Zajíčka z anekdot. To je vlastně můj sen již z dětství -  posedět s ním na pařezu, pilovat si nehty a kecat strašné kraviny…

…aspoň to poslední mi umožňuje tenhle blog…a na toho Zajíce si počkám!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Bára Susanszká | pátek 8.11.2013 15:00 | karma článku: 9,99 | přečteno: 321x
  • Další články autora

Bára Susanszká

Živé náhražky

Proč si vlastně lidé pořizují domácí mazlíčky? Proč investují tisíce do chlupatých stvoření, která ani slovem nepoděkují...? Proč raději nečtou nebo nepletou svetry?

25.2.2014 v 11:00 | Karma: 15,46 | Přečteno: 607x | Diskuse| Ostatní

Bára Susanszká

Státní laskominy

Tak jsem se dočetla, že do Čech se má vrátit porodné i na druhé dítě. Nadskočila jsem u počítače a zajásala. Hned jak porodné slavnostně projde státními branami, tak balíme kufry a stěhujeme se zpět do rodné vlasti!

3.2.2014 v 9:10 | Karma: 17,81 | Přečteno: 595x | Diskuse| Ostatní

Bára Susanszká

Být ženou je super…

Můj kamarád si přečetl nějaký můj výplod na blogu a řekl mi, že jsem děsně negativní a moc se soustředím na to, co máme my ženy v životě těžší...a taky že přeháním a vůbec, ať se zamyslím a zkusím najít taky nějaká ta plus.

27.1.2014 v 14:40 | Karma: 18,40 | Přečteno: 795x | Diskuse| Ostatní

Bára Susanszká

Cestou...

Do práce jezdím vlakem, pak taky chvíli veřejnou dopravou v Curychu. Až teprve nedávno jsem zaznamenala člověka s knihou. Vůbec mi to dřív nedošlo, ale rozdíl s Prahou tady skutečně je.

25.1.2014 v 18:35 | Karma: 9,90 | Přečteno: 417x | Diskuse| Ostatní

Bára Susanszká

Lékaři varují!

V České republice rapidně stoupá počet lidí, kteří nepoznají vtip, nadsázku nebo sarkasmus. Příčina zatím není známa! Může za to zvýšená konzumace gumových medvídků nebo časté sledování předpovědi počasí? Nevíme, čísla jsou však alarmující!

15.1.2014 v 12:00 | Karma: 26,61 | Přečteno: 1503x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Vadná krev zabila v Británii tisíce lidí, vlády to chtěly utajit, tvrdí vyšetřování

20. května 2024  18:40,  aktualizováno  19:08

Kvůli kontaminované krvi se v Británii mezi lety 1970 a 1991 infikovalo HIV či žloutenkou přes 30...

Jsme na dostřel ANO, řekl Vondra. Chce porazit „Putinovy užitečné idioty“

20. května 2024  11:36,  aktualizováno 

Europoslanec a místopředseda ODS Alexandr Vondra řekl, že koalice SPOLU je „na dostřel“ hnutí ANO....

Prokurátor soudu v Haagu požádal o zatykače na Netanjahua a lídry Hamásu

20. května 2024  13:31,  aktualizováno  18:06

Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan v pondělí požádal o vydání...

Při výkopu před kulturním domem ve Frýdku-Místku se našly lidské kosti a bota

20. května 2024  17:46

Během výkopových prací v prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu ve Frýdku-Místku...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1028x
Jsem dobře utajený optimista žijící ve Švýcarsku, který se snaží, aby ho život bavil, ale občas to není lehké. Mám dvě kočky, jednoho přítele a hodně nápadů - ti všichni se podílí na mém psaní.

Seznam rubrik