Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jaké motivy stojí za "lží" zvanou holocaust?

Před časem jsem se zamýšlel nad tím, jak by eventuálně bylo možné "lež" o nacistické genocidě židovského národa vymyslet a věrohodně realizovat. Ke konstrukci takové kolosální "lži" je ovšem třeba patřičných motivů. A to jistě ne jen tak nějakých.....

Pokud na vteřinku připustíme, že žádné hromadné vyvražďování se v průběhu druhé světové války nekonalo, že je to výmysl "světového židovstva", je na místě se zamyslet nad tím, co tou "lží" světové židovstvo sledovalo. Proč se odhodlalo k něčemu tak grandioznímu.

Asi se shodneme i s popírači a lidmi věčně pochybujícími, že v tomto případě by motivem nemohlo být nic menšího, než moc a peníze. Nic jiného by za to nestálo. Konstrukce a chronologie takové lži by musela stát neskutečný balík prostředků. Ty by bylo třeba nepochybně z něčeho uhradit a ještě by měl slušný obnos zůstat ve šrajtofli. Pokud by nemělo přímo jít o peníze, moc získaná na podkladku "lživě" popisovaných událostí by mohla k penězům slušně dopomoci.

A právě peníze jsou trnem oku některých, kteří přímo netvrdí, že k holocaustu nedošlo. Tvrdí jen, že na tragédii Židů jiní Židé profitovali a snad i nadále profitují. To je případ Normana Finkelsteina a jeho "slavného" díla Průmysl holocaustu. Kniha je v zásadě o tom, že několik Židů a několik židovských organizací zavětřilo v případě holocaustu možnost si ne zrovna eticky řekněme "nahrabat". Finkelstein zároveň tvrdí, že někteří Židé si sami smýšleli své válečné osudy, kdy měli být postiženi, aniž by to často byla pravda.

Je však lidská potřeba obohatit se na podkladku společenských zvratů a potřeby sám sebe přiřadit na tu "správnou" stranu něcím novým? Stačí vzpomenout, jak jsme se my Češi stavěli k majetku odsunutých Němců. Stači vzpomenout, kolik "partyzánů" a "odbojářů" se tu ve své době vyrojilo. A to ještě nezmiňuji ty, kteří jsou dnes největšími kritiky komunistického režimu, proti kterému v minulosti nehnuli ani prstem a přitom ty, kteří se režimu skutečně stavěli a ocitali se kvůli tomu na léta v žalářích dnes urážejí a jejich úlohu při pádu totality zlehčují či dokonce negují. Není tedy nic zvláštního, že podobní se mohli, a zřejmě nacházeli i mezi Židy. Jsou to také jen lidé z masa a kostí, jako kdokoliv jiný. Jejich vyvolenost nemá nic společného s individuální morálkou.

O jakou moc a o jaké peníze by se tedy mělo jednat? Židé již před holocaustem patřili k elitám podnikatelským, vědeckým a uměleckým. Byli mezi nimi velmi úspěšní a bohatí lidé. Nakonec v době když Germáni běhali po Evropě s klackem v ruce a cosi pokřikovali, v té době již měli Židé velmi vypracovaný školský systém a v podstatě neznali negramotnost. To jsou základy jejich budoucích úspěchů a jejich pozdějšího vlivu. Veškerý židovský majetek byl na územích zabraných nacisty tzv. "arizován", o čemž existují stohy dokumentů. Potřebovali tedy Židé k tomu, aby se zpětně ke svému majetku dostali konstruovat "lež" o holocaustu? Nepochybně nikoliv. Již jen proto, že nejen z etického pohledu jim náhrady bez pochyby náleželi a navrácení zabaveného majetku by se dočkali i tak, protože právní prostředí v nové poválečného Evropě bylo, na rozdíl od systému nacistického,  spravedlnosti a právu nakloněno.

Mohlo jít tedy o moc a následné prostředky nad rámec oprávněných náhrad v souvislosti s hromadnou krádeží majetku Židů? Jak jsem již zmínil, předválečná židovská komunita, díky svým elitám nepochybně vliv měla. Byl to však vliv a moc "světového židovstva? Nestál ten vliv spíš na individualitách? Nemluvě o tom, že řada těchto elit se ke svému židovství ani extra neměla a ne malá řada z nich byla za Židy označena dle Norimberských zákonů, aniž by vůbec tušili, že s Židy mají díky svým předkům něco společného. Pokud dnes nesporně jsou někteří Židé lidmi velmi vlivnými a mocnými, není to důsledkem spíše jejich schopnosti, někdy třeba i "všehoschopnosti" spíše, než jakýmsi "ždímáním" z holocaustu?

Často se zmiňuje cosi, co bývá nazýváno jako "tajné židovské spiknutí", které má nastolit jakousi světovládu. Ono spiknutí je dokonce tak tajné, že o něm ví lecjaký holohlavec řvoucí "Čechy Čechům". Nevím o jaké světovládě je řeč, když asi nejsem jediný, komu při volbách nevede ruku nosatý pán s Talmudem v ruce, ale můj vlastním rozum. Na druhou stranu, pokud by národ, který má po světě roztroušeno asi sedmnáct milionů svých příslušníků dokázal ovládat ostatních téměř sedm  miliard obyvatel, nepochybně by to musel být národ skutečně geniální.

Zbývá snad jediný možný důvod, proč by mohl být holocaust vymyšlen. Vznik státu Izrael. To je otázka mocenská a spíše politická, než ekonomická. Jeho existence je rozhodně více v zájmu USA, než židovské komunity jako celku. Vždyť jen menšina Židů jsou též sionisty, o čemž svědčí skutečnost, že i po vzniku státu Izrael setrvává většina  Židů v diaspoře a ke krokům Izraele chová často značně kritický postoj.

Motiv ke konstruování "lži" holocaust tedy dle mého soudu neexistuje. Stějně tak považuji za nemožné takto rozsáhlou "lež" realizovat, jak píši v níže uvedeném článku. Holocaust prostě byl.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lubomír Šula | pondělí 20.9.2010 10:12 | karma článku: 17,44 | přečteno: 2541x
  • Další články autora

Lubomír Šula

Lež, manipulace či omyl?

Mám o čtenářích blogů na idnes.cz poměrně vysoké mínění. Přesto mne tu a tam překvapí, co vše si nechají nalévat do svých úctohodných hlav.

15.4.2014 v 10:10 | Karma: 13,79 | Přečteno: 1051x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Šula

Zeman měří všem stejným metrem...

Ovšem ten jeho měří nejméně kilometr. Možná víc. Zvláště pokud jde o jeho oblíbence.

14.1.2014 v 15:00 | Karma: 23,07 | Přečteno: 994x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Šula

I my máme své Indiány

Kudy chodíme, tudy na ně brbláme. Jejich dítě si na pískovišti uprdne, jiné dítě zavolá maminku, že to smrdí a do týdne v tom městečku máme protestní pochod.

9.11.2013 v 10:48 | Karma: 17,23 | Přečteno: 1290x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Šula

Láska ve stínu ostnatých drátů

Zřejmě málokdo z nás si umí představit život v nacistickém koncentráku. Skutečností je, že i v tomto pekle se do sebe lidé zamilovávali. Ani němečtí esesáci někdy neodolali kráse židovských dívek.

8.11.2013 v 14:30 | Karma: 13,97 | Přečteno: 1499x | Diskuse| Ostatní

Lubomír Šula

Proč Václavu Klausovi nevěřím ani slovo?

Pan prezident Klaus prý cítí jako osobní újmu některé aspekty jeho role v nedávných volbách. Já cítím, že spíše neumí chlapsky říct, že o jeho myšlenky už téměř nikdo nestojí.

6.11.2013 v 13:35 | Karma: 45,39 | Přečteno: 11763x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Orlům volavým hrozí vyhynutí, kvůli válce na Ukrajině změnili migrační trasy

22. května 2024  6:34

Orli změnili své migrační trasy vedoucí přes Ukrajinu tak, aby se vyhnuli oblastem bojů. Některá...

V Trumpově videu se objevuje odkaz na německou říší, všimla si média

22. května 2024  6:17

Na profilu amerického exprezidenta Donalda Trumpa na jeho sociální síti Truth Social se objevilo...

Vláda bude jednat o návrhu na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06

Návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se zřizováním...

Poslanci budou rozhodovat o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55

Sněmovna bude schvalovat zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 409
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2243x
Možná samorost. Možná snílek. Život stavím nad ideologie.