Nespravedlivy zivot muze, aneb v pristim zivote chci byt zenou

Svet je nespravedlivy, co jsem komu udelal, narodil jsem se jako muz. Narodime se a uz se vezeme. Jste muz a nemate skoro na nic narok. Nenosite nic ruzoveho, cerveneho, zluteho, proste nic veseleho, pry se to nehodi. Zadne masle ve vlasech, celenky, berusky, motylky, skripce :(  Vsechno obleceni pekne obtazené a podle sablony od zacatku az do konce. Zadne sukynky, volanky, nic vzdusneho, proste nudna moda, nic cim byste prekvapili nebo dokonce sokovali. Make-up, hluboke vystrihy, vysoke podpatky, tajne denicky, redukcni diety - nemyslitelne.

V kalhotech se vam trepota neco, s cim budete mit jen a jen problemy, obrizkou pocinaje a schopnosti skryvat sve momentalni rozpolozeni konce. Nemate narok na neco takoveho jako svuj maly osobní kocarek. Vsechny hracky si na pisek musite odtahat  pekne po svych. Chcete byt kuchynskym designerem, ale petilety chlapecek ve sve kuchynce vypada ponekud zmatene a okoli si povida neco o sporaku a vlivu teploty na jeho dalsi vyvoj. Kdyz nekoho zmlatite a zmlaceny je zenskeho pohlavi, jste vzdy propadající. Kde se skryvas emancipace? Sestileta divka, co zmrska kluka a pak se rozplace a chlapecek dostane jeste pridano od rodicu, to je fakt super predstava o jednoduchosti ziti . Vase telo je nudne, neceka vas zadna radikalni zmena ve stylu tesnych tricek. Jasne, nejake moznosti mate, ale to se nadrete. Zene to proste vyroste, kdyz teda nema fakt smulu. Jste-li divkou stesteny narodite se jako blondýnka, no tak to pak nema chybu, dokonale, nirvana. Neztracite cas v detsvi necim takovym jako je trhani kalhot při různých akcich , o kterých si myslite, ze jsou velkym dobrodruzstvim. Zatimco my takhle nesmyslne blbneme, ony se mezitim scházejí, chichotaji, diskutuji a planuji jak zaridit bezstarostnost ziti. Jsou krasne,ciste, barevne, vonave, proste in.

Vemte si takovou drogerii a věci co tam jsou, když nepocitam pomucky na holeni a ty jsou taky spolecne, tak tam normalni chlap uz nic nenajde. A co oddeleni se zbožím pro deti, kdo to vymyslel,  nebo ovoce a zelenina, kavarna, butik, k cemu tohle vsechno je, ale tohle by byl nekonecny vycet.  A v momente , kdy se divkam  zacnou plnit tricka a ony vyuzuji magii cerne krajky, tak si to sice jeste neuvedomime, ale uz jsme prohrali. Nejsme pany niceho a jenom blbneme, souhlasime, snazime sebe menit, prizpusobit se, slouzíme, pritakavame, obdivujeme, chvalime a cekate na zázrak a zadostiucineni a ono si to klidne, proste a sproste neprijde. A kvuli cemu, kvuli necemu co bylo zenam z hury dano, jenom proto, ze to nekdo nekde rozhodnul. Jasne, mohlo by se rict, ze od jisteho veku se to zacne lamat, ale to by ty, jenz jsou stastnejsi nas, nemohly vymyslet něco takového jako feministka. Proste si to holky otoci a jedou dal, dokud jizda neskonci. Priste chci byt proste zenou ;)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Suda | čtvrtek 11.11.2010 18:15 | karma článku: 25,83 | přečteno: 2049x