Jednoduché cvičení na uvolnění "zaseklých" emocí

Ten, kdo má potíže s tím, aby dával najevo své emoce, protože mu bylo výchovou vštěpováno, že "chlapi nebrečí", nebo "silná osobnost neprojevuje žádné city", si zpravidla ubližuje tím, že si zadělá na různé psychosomatické potíže.

 Problém je ale v tom, že působení vzorů dospělých bývá zpravidla natolik silné, že se s tím dá jen tak vůlí dost obtížně něco dělat. Poradíme vám cvik, který pomůže vaše "zaseklé" emoce uvolnit. Máte odvahu? Tak vzhůru do toho!

 

Celý cvik má čtyři fáze:

1.Dáme si ruce v týl, lokty dopředu. Tlačíme dlaněmi do týla a zároveň hlavou proti dlaním. Vydržíme asi 30 sekund. Dýcháme.

2.Dáme si dlaň pravé ruky přes hlavu na levé ucho. Opět tlačíme dlaní proti hlavě a zároveň hlavou proti dlani. Opět nezapomeneme dýchat. A vydržet 30 sekund. 

3.Totéž opakujeme i druhou rukou na opačnou stranu hlavy.

4.Položíme si obě dlaně na čelo, prsty směřují nahoru. Tlačíme čelem do dlaní a dlaněmi do čela. Dýcháme a zase vydržíme 30 sekund.

 

Pokud jsme cvičili opravdu dobře, po několika dnech se nám uvolní krční páteř a okolní svět se nám bude zdát o poznání barevnější. Užijte si to.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Studzinská | středa 27.7.2016 19:18 | karma článku: 20,46 | přečteno: 1860x