Cvičení pro lepší zrak

Máte pocit, že poslední dobou nějak hůř vidíte? Nebo máte prostě večer unavené oči tzv." z počítače" nebo dlouhým řízením auta? Dnešní cvik je tedy zřejmě zrovna pro vás.

 

Můžete si vzít na pomoc např. tužku nebo propisku, ale stejně dobře nám poslouží i vztyčený ukazovák. Dejte si jej cca 20 centimetrů před oči na úroveň nosu a pozorně se na něj zadívejte oběma očima. Soustřeďte se a dýchejte. Máte-li skutečně oční problémy  nebo prostě jen něco ve svém životě "nechcete vidět", patrně vám bude tento cvik nepříjemný. Máte-li však vůli vydržet, bude vám to k užitku. Případnou nevolnost nebo točení hlavy důkladně prodýchejte a zacvičte si tenhle cvik několik dní po sobě. Potíže budou menší a menší a zrak se bude zlepšovat, to už je mnohokrát vyzkoušené. Tak a teď víte všechno, takže dál:

Pohybujte pomalu tužkou nebo prstem doleva a doprava až do krajních poloh a přitom pozorně sledujte tužku nebo prst oběma očima. Dýchejte. Celé si to zopakujte asi dvacetkrát zleva doprava a naopak jako kyvadlo. Pak si zavřete oči a dýchejte. Přikryjte si dlaněmi obou rukou ušní boltce tak, aby prsty směřovaly vodorovně dozadu. V místě, kde se octla bříška obou ukazováků se nacházejí body očí. A právě ty si teď velmi lehkým krouživým pohybem promasírujte.

Jak vidíte ten náš krásný svět teď?

Přeji vám jasný pohled na sluncem rozsvícenou letní krajinu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Studzinská | neděle 24.7.2016 14:39 | karma článku: 16,34 | přečteno: 797x