Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Autentický pravičák je jako Yetti. Nikdo, nikdy a nikde ho neviděl.

Můj dnešní příspěvek je spontánní reakcí na článek, který se jmenuje Loupež v pravicové masce! Autorkou je slečna Andrea Holopová – blogerka na Idnes. Sama sebe klasifikuje takto: Vysokoškolská studentka oboru politologie a mezinárodní vztahy. Budu psát o aktuálním politickém dění, o státních intervencích a jejich důsledcích.  Článek je uvedený zde: http://andreaholopova.blog.idnes.cz/c/325605/Loupez-v-pravicove-masce.html

 

 

 

Výše uvedený článek jsem celkem 3 x přečetl. Vyvolal ve mně směsici katastrofických pocitů všeho možného druhu. Z nich jednoznačně dominoval následující: Pane Bože promiň mi, že beru Tvé jméno nadarmo, ale ten článek, je od Á až do ZET totální slátanina. Strašný je nejenom jeho obsah, ale i to, kým a čím bude jeho autorka. Vím, že si na svou hlavu přivolávám hněv čtenářů, ale nemohu jinak. Andreo, opravdu chcete být politoložkou? Co kdybyste se živila v modelingu? Máte pro něj bezpochyby předpoklady a veřejnost by Vás vysoko ocenila. Politologii ve Vašem provedení vidím dost bledě. A i kdybyste se nakrásně polepšila, tak Vás minimálně polovina čtenářů bude nenávidět. Opravdu chcete skončit jako Jiří Pehe?

Andrea se ve svém článku táže a vzápětí si pohotově odpovídá ...  ... A kdo je vlastně pravicový politik?

Ten, kdo nechce lidi ožebračovat tím, že by jim sebral na daních více peněz. Ať si každý naloží se svými penězi, jak uzná za vhodné.

Ten, kdo nechce lidem brát svobodu, výměnou za jistotu, která rozhodně není jistá, ba naopak.

Ten, kdo nechce jiným diktovat, jak mají žít svůj život. Lidi nejsou roboti!

Ten, kdo nechce ostatní zadlužit tak, že jim pak kvůli splácení státního dluhu sotva zbyde na základní potřeby.

Ten, kdo nebude jednu skupinu lidí zvýhodňovat dotacemi před druhou.

 

Zarazila mně naivita a prvoplánovitá demagogie definic. Od studenta politologie bych opravdu čekal trochu víc. Daně Andreo, vybírá prakticky každý režim. Ani pravice, ani levice, Vás nikde na světě nenechají bez omezení disponovat celou mzdou nebo ziskem, pokud nějaký z titulu svého podnikání vytváříte. Politika, ať levicová, nebo pravicová, je na celém světě zejména o tom, že vládnoucí skupina manipuluje s daňovým výtěžkem.  Sociální jistoty, nemusí nutně znamenat omezení reálné svobody. Přijdou Vám občané skandinávských zemí, nebo třeba Německa omezení ve svých občanských svobodách? Mně ne, i když v těchto zemích je sociální zabezpečení na velmi vysoké úrovni.

A návod na život, ten Vám nasolí kde kdo – vlastními rodiči počínaje a přemoudřelým neoliberálním pseudopravičákem Václavem Klausem konče. A třeba právě Václava Klause bych z levičáctví a nadržování masám opravdu neobviňoval. 

Státní dluhy jsou z hlediska politologie podobnou kategorií jako daně. Nedá se o nich objektivně říci, zda jsou převážně levicového, či pravicového charakteru. Dluhy vytváří téměř každý politický subjekt a soukromé vlastnictví, tak charakteristické pro pravicové vidění světa, často vzniká na základě podnikání s řízeným, nebo neřízeným dluhem. A speciálně v Čechách za Klause, vznikly obrovské soukromé majetky defraudacemi úvěrů a daní. Vše pak legalizovala nechvalně proslulá amnestie. Taková pěkná pravicová třešnička na justičním dortíčku, co?

A co se týká dotací, tak ty jsou prostě modlou pravice. Podívejte se třeba jen na případ české fotovoltaiky. Kdo čerpá státní dotace na výrobu elektrické energie? To není žádná levice, to jsou výhradně soukromí vlastníci. To je reálná, autentická pravice. Jinou a lepší pravici Andreo nikde – ani u nás, ani v zahraničí nenajdete.

Pravice – ta skutečná a autentická, se vždy a za všech okolností snaží ohnout tok státních penězovodů správným směrem. A vydojit ze státu úplně všechno. Není náhodou, že mediálně známí představitelé pravice, často nikdy nic jako soukromníci nedělali. Co třeba takový Petr Nečas, Marek Benda... Přečtěte si jejich životopisy. Vy mi určitě namítnete, že jmenovaní nejsou ti skuteční pravičáci. Máte pravdu, nejsou. Ale stejně tak Bohuslav Sobotka, předseda KSČM Filip a Miloš Zeman, prostě nejsou autentičtí levičáci. Ve společnosti  jednoduše existují političtí obchodníci orientovaní na chudší část populace,  anebo na bohatší lidi.  

Pokud chcete operovat s pojmem ideální pravice, pak nutně musíte uznat jeho politický protipól ideální levici. Dva naprosto sterilní světy, kde v jednom žijí výhradně vlastníci a navzájem si prodávají služby a zboží a jsou natolik chytří a morální, že nepotřebují stát. Takže se zde neplatí daně. No a v tom druhém idealizovaném světě, pak bez papírku vydaném státem a jeho úředníky nezmůžete s prominutím ani prd a všichni jsou na podpoře. A moudrý stát plánuje všechno a všem a nikdo nic nemá, protože stát Vám sebere všechno na daních.  Ale tak to Andreo není a Vy to víte.      

Kdybych byl profesorem na vysoké škole kde studujete a dostal by se mi do ruky Váš článek, asi bych si musel dát pořádnýho panáka. Ovšem druhá verze je taková, že Váš profesor Vás takovéhle pitominy učí a Vy mu to věříte.  Čert ví, kde je pravda. Ale já Vám Andreo říkám, že autentická pravice, tak jak ji popisujete, nikde na světě neexistuje.  A nikdy neexistovala a existovat nebude. Zato existují tisíce pravdivých příběhů o tom, jak soukromí vlastníci a dodejme pravicově orientovaní lidé, bezohledně zničili přírodu kolem sebe, drancovali surovinové zdroje a likvidovali ve jménu svého pochybného zisku lidi. Bez rozdílu barvy pleti a kontinentu, kde se tahle dramata odehrávala. Morálka a opravdu velké peníze, se v reálném světě až na velmi vzácné výjimky vylučují. Bez ohledu na to, jestli se jejich držitelé zaštiťují sociálními jistotami, nebo nulovým zdaněním zisku. Přesto Vám přeji, abyste svého pravicového Yettiho někdy brzy našla. Sám už ho mnoho let nehledám. Životní praxe mně přesvědčila o tom, že je to ztráta času.

František Študlar        

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: František Študlar | pondělí 25.3.2013 8:08 | karma článku: 21,80 | přečteno: 1089x
  • Další články autora

František Študlar

Uprchlíci? Made in USA! (Pro méně chápavé vyrobily USA)

Také si myslíte, že uprchlíci a imigranti rozloží evropskou kulturu? Já jsem stejného názoru. Pro běžného Evropana je obtížné rozlišit, kdo je potenciálním zdrojem problémů a kdo není. Kdo se dokáže přizpůsobit a kdo z principu nechce. Kdo je potřebný a kdo předstírá. V Evropě není stát, který by zvládl bez závažné újmy na vlastní svobodě příliv imigrantů. Prostě není. Pokud bude v Evropě dominantním společenským zřízením státem intervenovaný kapitalismus, není možné přibírat imigranty a doufat, že se to nějak samo vyřeší. Ono se to tedy nějak samo vyřeší, ale zřejmě už bez nás. Imigranti od určitého prahového množství vždy a to podtrhuji, rozvrátili hostitelskou zemi. Kolik procent nových přistěhovalců si může dovolit živit a tolerovat průměrná evropská země? Myslím tím nejenom výplatu sociálních dávek. Také kulturní a jazykovou propast. Ale hlavně Islám. Peníze a jazykové bariéry vem čert. Ale Islám – to je jiný kafe. Přes ten by pro nás neměl jet vlak. S tím si nelze poradit. Nikdo to neumí. Umíme doletět na Měsíc, ale neumíme rozlišit, který muslim opásaný výbušninami, se odpálí v metru. Skrývají se pod burkami tváře slušných žen, nebo atentátnic? Násilí a teror neumíme předvídat ani u vlastního etnika, natož pak u islámského!

6.1.2015 v 9:00 | Karma: 38,78 | Přečteno: 1965x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Autentické Česko? Absence elit a totální žumpa.

Jsme zemí na pomezí západu a východu. Nikam doopravdy nepatříme a podle toho to tady vypadá. Chceme žít tak, jako žijí lidi na západě a v mnoha směrech se chováme jako lidi na východě. Nikdo nás nebere vážně. Nejenom proto, že máme podivné politiky. Hlavně proto, že nejsme spolehliví a nevážíme si sami sebe. Nebráníme se. Jsme snadná kořist. Kdy naše armáda vystřelila cíleně a sebevědomě na nepřítele? Už je to hodně dlouho, nikdo z nás, ani našich pradědů si to nepamatuje. Seznam zemí které si nás podrobily, je až příliš dlouhý a potupný.

24.11.2014 v 8:00 | Karma: 30,03 | Přečteno: 1489x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Erotický náboj Miloše Zemana

Zdají se ti někdy sny? Co bys řekl na malý lechtivý flirtík s blondýnkou v černých punčochách, připnutých na těsný podvazkový pás? Nahoře samozřejmě bez... Hmmm, to vůbec nezní špatně, soukáš ze sebe a máš oči jenom pro ní. Už se blíží a ty cítíš vůni jejích vlasů, podbarvenou rafinovaným parfémem. Její pěstěná ruka ti uvolňuje uzel na kravatě a závan jejího dechu tě šimrá v pravém uchu. Zasloužíš si trochu něhy brouku zašeptá a postrčí tě na plochu velkého letiště. Poddáváš se jejím polibkům a zavíráš oči. A nechápeš, jak si mohla vybrat takovou nulu, jako jsi ty. Ona je moc šikovná a stupňuje napětí mezi vámi dvěma. Cítíš jí úplně všude - ano, ano, takový chlap jsi vždycky chtěl být. Neurčitě vnímáš její smyslnou pozvánku na šampaňské s jahodami – otevřeš oči a zděsíš se... Místo plnokrevné klisny, sedí vedle tebe na posteli Miloš Zeman a nabízí ti slivovici a ovar servírovaný na řeznickém prkýnku... Vrstva masa prorostlá podkožním tukem, se třese na tvoje zaplombované zuby... Jak jsi mi tohle mohl jenom provést, Miloši?

11.11.2014 v 9:00 | Karma: 12,66 | Přečteno: 1016x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Tři pilíře kapitalismu – podvody, dluhy a války

Každé státní zřízení je postavené na nějakém hodnotově-technickém systému, jehož implementace umožňuje vládcům stát dlouhodoběji provozovat. Občas tady čtu neuvěřitelné bláboly o kapitalismu a volném trhu. Vesměs pocházejí z literárních manufaktur lidí, kteří hodnotově spadají do kategorie PRAVICOVÁ CHUDINA. A právě pro tuto skupinu lidí jsem s láskou a péčí napsal tuto krátkou úvahu. Třeba pomůže někomu alespoň z části pochopit svět a sama sebe. A to je vždycky hodně dobré.

16.10.2014 v 11:00 | Karma: 38,84 | Přečteno: 10898x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Tady je Kalouskovo ... (oprava tady bylo Kalouskovo)

Mirek Kalousek a jeho TOP pomalu ale jistě korodují a míří k politickému dnu. Ukazuje se to, co veřejně nikdo nikdy neřekl, ale co chytrý čtenář tušil – TOP 09 nebylo nic jiného, než převlečení Odeesáci, kteří opustili značku ODS jako krysy opouštějí potápějící se loď. Rozhodně dobrá zpráva pro Česko.

15.10.2014 v 16:20 | Karma: 35,65 | Přečteno: 1964x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Senát schválil novelu, která usnadní podmínky uplatnění zubařů ze zemí mimo EU

29. května 2024  12:34

Senát podle očekávání potvrdil souhlas se svou novelou, která má usnadnit zapojení zubních lékařů...

Těsně před volbami se Sněmovna na žádost ANO vrátí k migračnímu paktu

29. května 2024  12:32

Vrcholem kampaně opozice před volbami do Evropského parlamentu bude mimořádná schůze Sněmovny,...

Kvůli ministrům NATO budou v akci stovky policistů, na dva dny zkomplikují dopravu

29. května 2024  12:30

Ve čtvrtek do Prahy dorazí ministři zahraničí členských států NATO na neformální setkání. Účast...

Lídři budou v superdebatě iDNES.cz mluvit o migraci, Green Dealu či euru

29. května 2024  12:24

Zpravodajský portál iDNES.cz odvysílá v pondělí 3. června živě od 11 hodin velkou předvolební...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1685x
Jsem zlomyslný a neobjektivní. To Vám musí stačit.

Seznam rubrik