Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Otevřená zpověď ekoteroristy pro pana prezidenta

Vážený pane prezidente České republiky, patřím zřejmě do skupiny těch, které jste již dříve nazval ekoteroristy. Před blížící se volbou prezidenta bych chtěl vyjádřit podporu odvážnou výpovědí. Rozhodl jsem se, že poodhalím podstatu fungování mýtu globálního oteplování, který Vy tak rád kritizujete.

 Patřím v naší společnosti ekoteroristů do sekce "globální oteplovači. Jsem tedy Vaším nepřítelem. Nicméně v tuto chvíli chci pro Vás zřejmě nečekaně odhalit pravdu o námi šířené teorii nazvané "Globální oteplování".

 Ekoteroristé vynikají mimořádnou organizační schopností, jako ostatně všechny typy teroristů. Díky tomu se nám podařilo vyvinout zřejmě největší mýtus v novodobých dějinách lidstva, srovnatelný s představou geocentrismu, tvrdícího, že Země je středem vesmíru. Jak se nám to podařilo? Popíšu Vám to vše na konkrétních příkladech.

 Především, naší hlavní náplní práce je tajně vykonávaná manipulace s globální teplotou. Tento projekt běží již několik desetiletí. Síť ekoteroristů po celé Zemi se stará o to, aby se na meteorologických stanicích naměřilo vždy to, co chceme. Někdy musíme podplatit meteorologického pozorovatele, aby zfalšoval výkazy, ale některé stanice řídí automat. Tam musí přijít na řadu ruční zahřívání teplomerů. Proškolení ekoteroristé celého světa dbají na to, aby každý den byla naměřena taková teplota, jakou máme v dlouhodobých strategických plánech.

  Onehdá jsem četl o tom, že byla nějaká extrémní zima v Iráku. Hned mi to bylo jasné. Můj kolega Mohamed Abdul Džazajrí zase nepřišel do práce. Hnedka jsme ho vyřadili z databáze ekoteroristů za neplnění svěřených úkolů. 

 Občas se to stává, takže sem tam se objeví v médiích nějaké zprávy o neobvykle chladném počasí někde ve světě. Selhání lidského faktoru nelze vyloučit. Naši PR manažeři to pak musí světu vysvětlovat jako jev, který ke globálnímu oteplování patří a vlastně ho to nejen nevylučuje, ale dokonce potvrzuje.

 Pracujeme však intenzivně i na dalších frontách.

 Na konci léta 2007 se plocha zalednění Severního ledového oceánu zmenšila na nejmenší rozlohu, která byla zaznamenána od začátku měření v roce 1979. Ledu tam roztává rok od roku stále více. Ne nebojte, nic to není. To jen ekoteroristé uspořádali brigádu ještě větší než obvykle. Tisíce dobrovolníků- zelených panáčků - se sekyrami a dalším primitivním nářádím se vypravily v několika lodích za polární kruh, aby tam pilně rozbíjely ledové příkrovy. Celé léto jako včeličky jsme my ekoteroristé ničili zalednění polárních oblastí, aby ti pitomí vědci měli důvod pro žádosti o dotace a tupci novináři měli o čem psát.  

 Podobně působíme při projektu zvaném "tání ledovců". Výpravy do hor jsou zajímavější. Přesazujeme tam stromy vždy o pár desítek metrů výše, aby jsme vyvolali zdání, že vegetace postupuje se změnou klimatu. Ledovce pak rozpouštíme různými technikami v takové míře, jak nám šéfové nařídí. Někde už jsme dokázali za pár desítek let rozpustit ledovce celé, takové, které tam předtím přežívaly celá tisíciletí. Dobrovolní ekoteroristé se šplhají po všech horách světa, aby tam rozpouštěli do této doby zdánlivě věčné ledovce.

 Zatím se stále ještě daří utajovat místo na Zemi, kde funguje vysoce výkonná továrna na výrobu CO2. Postavili ji tam ekoteroristé, aby se jim dařilo zvyšovat hodnoty CO2 v atmosféře. Měření CO2 jsou složitá a nebyl lepší způsob, jak je obalamutit, než tento. Nyní už jsou koncentrace CO2 v atmosféře snad jen díky tomu skoro dvakrát vyšší, než na začátku průmyslové revoluce.  Zvýšení jeho podílu ve vzduchu z 0,026 % na stávajících 0,041 % opravdu není dáno činností lidí, ale té naší supertovárny.

 Díky naší šikovnosti roste podíl CO2 na objemu atmosféry stále rychleji a rychleji. To, že teplota roste také čím dál tím rychleji a její křivka přesně kopíruje křivku růstu CO2, to opravdu, ale opravdu neznamená, že by snad koncentrace CO2 souvisely globální teplotou. Skutečnou příčinou je již popsaná činnost ekoteroristů, tedy falšování naměřených teplot. Ne ne ne, nikdy tomu tak nebylo, že by snad více skleníkotvorného plynu CO2 znamenalo zvýšení teplot. A pokud byste se pane prezidente někde dočetl, že tam ta souvislost je, tak tomu nevěřte, všichni autoři těchto knih jsou jen čiří ekoteroristé.

 A ty přírodní katastrofy, o kterých se pořád píše, tomu vůbec nevěřte, pane prezidente. To jen ekoteroristé vydávají tiskové zprávy plné smyšlených hurikánů, povodní a období sucha. Novináři to sežerou všechno, hlavně aby měli senzace bez nutnosti opustit teplo kanceláře. Koukal jsem se do plánů a letos budeme mít hodně hurikánů v Karibiku. Prý aby se podařilo ovlivnit volby v USA, říkal mi v interní debatě šéf české pobočky ekoteroristů Martin Bursík.

 Akorát to, co jste pane prezidente viděl v létě 2002 z oken vašeho roztomilého a pro jistotu na kopci stojícího hradu, to byla skutečnost. Povodně v Praze skutečně byly. Ale nebojte, ani to není projev člověkem poškozené přírody. Ekoteroristé akorát podplatili hrázného na slapské přehradě, aby jí trochu rychleji vypustil. Naštěstí je pořád dost ekologicky, pardon teroristicky smýšlejících socek, co nám sypou prachy, aby bylo na tyhle aktivity. 

 Jojo, začíná nám těžká doba. Celá desetiletí vědci, politici, média i běžní lidé z celého světa hltali ty naše výmysly o proměnách klimatu. A najednou se objevil nějaký starší pán s ekonomickým vzděláním, který na to všechno přišel. Ani nevíte, jak jsme my všichni ekoteroristé zděšeni. Celá ta naše mystifikace je ohrožena. Celý svět se dívá do Prahy, kde se v prezidentské kanceláři rýsuje konec naší nadvlády světu. Už nadával i náš hlavní šéf Al Gore, že se to všechno pokazí zase v Česku. Jak jinak... 

 Na základě výše uvedených přiznání navrhuji změnit slogan na prezidentské standartě České republiky. "Pravda vítězí"?  Trochu nemoderní, bezobsažné a opravdu, ale opravdu, opravdu prázdné spojení slov. Navrhuji lehkou úpravu na "Pravdu má prezident". Nechápu, proč to už takových pět let nemáme. Je mi jasné, že při vší vaší skromnosti, pane prezidente, nemáte odvahu s tímto návrhem přijít. Škoda. Zrovna teď, když žijeme v nejlepší době, by se měla dělat tato nejlepší rozhodnutí. 

 Teď je šance to změnit. Máme tu volbu nového prezidenta a v ní kandidáta, který stejně neví, co že se to tam na tom praporku píše. Takže by stačilo najmout nás ekoteroristy, my to nějak zmáknem, protože s tímto typem činnosti máme bohaté zkušenosti. Přes noc se vloupáme na Pražský hrad a všechno to tam přepíšeme. Ráno si nikdo ničeho nevšimne a pan profesor Švejnar bude moc překvapen, jak hezkým sloganem se to Česko pyšní. Tak mě tak napadá, že by to chtělo ještě přeložit do angličtiny, speciálně na jeho počest. Jistě by to ocenil a snadněji porozuměl. 

 No nic, pane prezidente, musím končit. Dneska večer mám službu, budu zahřívat teploměr tady v Praze-Klementinu. Je to taková nudná brigáda. Celý den sedíte pod teploměrem a když se přiblíží čas měření teploty, zapálíte pod ním svíčku. Až teplota vyleze o požadovaných 2,5 stupňů /tolik máme plán na leden 2008/, musím rychle zmizet, aby si mě službu konající meteorologický pozorovatel nevšiml. A takhle to jde každý den a po celém světě. Takže zatím se mějte, já už fakt musím jít, nebo ta naše teorie o globálním oteplování nevyjde!

 S přáním tepla v prezidentské kanceláři a zimy v atmosféře po dobu dalších pěti let

 Martin Štros, ekoterorista

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Štros | středa 16.1.2008 8:05 | karma článku: 25,68 | přečteno: 1872x
  • Další články autora

Martin Štros

Kde stát ztrácí miliardy očima úředníka, díl I.

Jako pracovník státní správy jsem se rozhodl, že budu sepisovat své postřehy o tom, kde se ztrácí miliardy od daňových poplatníků, proč tomu tak je a jak to vyřešit. Dnes o tom, jak systém motivuje úředníky k dosahování výsledků.

23.5.2023 v 7:49 | Karma: 22,84 | Přečteno: 842x | Diskuse| Ekonomika

Martin Štros

Co kdyby stát začal šetřit nejdřív na sobě?

Zadlužování naší země roste a jak ušetřit na občanech a firmách, už nám bylo představeno. Neměl by však stát jít příkladem a sám se snažit udělat změny, aby fungoval lépe a tedy levněji?

12.5.2023 v 9:53 | Karma: 27,79 | Přečteno: 1262x | Diskuse| Ekonomika

Martin Štros

Vaječné pokrytectví

Současná vajíčková krize je nejvíce ze všeho demonstrací toho, jak u většiny lidí slova předcházejí činy.

15.3.2012 v 19:37 | Karma: 12,36 | Přečteno: 1014x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Martin Štros

Doktorát jako sociální dávka

Na českých vysokých školách se rozmáhá znepokojivý jev - nezaměstnaní s nálepkou doktorandů.

15.12.2011 v 9:50 | Karma: 22,72 | Přečteno: 2759x | Diskuse| Společnost

Martin Štros

Učitel s praxí lepší nováčka?

Je špatně, že se snížily platové rozdíly mezi nastupujícími a dlouholetými učiteli?

19.3.2011 v 21:21 | Karma: 37,20 | Přečteno: 9339x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Na mokré silnici nevybral zatáčku a auto utopil v rybníce, vylovil ho jeřáb

22. května 2024  10:24

Na dně rybníka skončila ranní cesta do práce řidiče červeného opelu. Ve Stříteži na Jihlavsku...

OBRAZEM: Zlámané turbíny, z domů třísky. Tornádo zpustošilo městečko v Iowě

22. května 2024  10:22

Městečko Greenfield v americkém státě Iowa v úterý zpustošilo silné tornádo. Vyžádalo si nejméně...

Norsko, Španělsko a Irsko uznají Palestinu. Terorismus se vyplácí, reaguje Izrael

22. května 2024  9:47,  aktualizováno  10:11

Norsko, Irsko a Španělsko formálně uznají Palestinu jako stát. Bez uznání palestinského státu...

Carlsona vysílají v ruské televizi. V pořadu řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46,  aktualizováno  22.5 10:07

Na ruské státní televizi Rossija 24 se objevil pořad amerického moderátora Tuckera Carlsona. Jeho...

  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2899x
Autor narozen v roce 1987, absolovent Přírodovědecké fakulty UK v Praze, obor učitelství geografie.
Po dosažení titulu Mgr. v září 2011 nyní pracuje ve vzdělávací agentuře.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy