Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Miloš

17. 1. 2008 22:35
Smutné

Smutné je, že po komunistech se najdou lidé, kteří věří utopické ideologii o záchraně světa. Zase to samé, nyní však v  zeleném kabátu. Kdyby neexistoval technologický pokrok a s ním spojené znečišťování planety tak bys to sem nikdy nenapsal, protože bys to maximálně mohl vyřezat na strom. Strašíš lidi, ledovce tají a zase zamrzávají, slabší živočišné druhy vymírají, nové vznikají, planeta se ochlazuje a zase ohřívá. To jediné co si člověk uvědomuje oproti ostatním druhům je jeho svoboda. Tak nám ji neberte, protože my chceme taky žít.... 

0 0
možnosti

Vašek

17. 1. 2008 20:53
no hurá

konečně někdo se smyslem pro vtip

a se sžíravou kritikou dravého mládí.. dost dobrý!! Karma ;-D

0 0
možnosti

Blbec Bursik

17. 1. 2008 20:29
Zvast ekoteroristy

Tak mlady a uz tak blby....kdyby si tento ekoterorista alespon neco o problemu gobalniho oteplovani precetl tak by nemohl nikdy napsat takovy blabol. To o cem to vubec cele je je myslim pomerne hezky vystizeno v clanku zde:          http://ostarek.blog.idnes.cz/c/22023/V-Klaus-globalni-oteplovani-a-nejspise-demence.html

0 0
možnosti

gogol

17. 1. 2008 0:47
Hezke :-) Pravdu má prezident

Minimalne Kanada ma nezvratne dukazy o tom, ze zmizely ledovce z mist, kde byly tisice let. Ziskany byly ze dna v danych oblastech.

Tani ledovcu zacalo cca pred 15 lety.

0 0
možnosti
JK

kubas_carreras

17. 1. 2008 12:49
Re: Hezke :-) Pravdu má prezident

Kde přišlo Grónsko ke svému jménu (Zelená zem), když je tam dneska jenom ledovec?

0 0
možnosti

petr stursa

17. 1. 2008 0:20
Kdybys

cetl knihy, nevypadal bys ted trapne. pokud nekoho kritizuji, prectu si nejake jeho argumenty, pak nejake argumenty protistrany a pouziju mozek.

No, nic, nema smysl se hadat. pokud chces, muzes nam jit odklidit snih pred vratama, kdyz je to teplo...

0 0
možnosti

Glock

16. 1. 2008 18:46
Hmm

Nestačilo by, pane autore, napsat již na začátku slova "jsem "netolerantní, nevzdělaný a mladý hlupák"? Mohl jste si ušetřit spoustu psaní. Běžte někam houfovat a organizovat svoje mozkové buňky. Aby jste nebyl bývalý student PřF.

0 0
možnosti

Roman

16. 1. 2008 17:03
Heheh

Výborně napsaný, zábavný a pravdivý článek. Děkuji.

0 0
možnosti
MH

Helena1

16. 1. 2008 14:49
Blbost

Podle jiných zdrojů je toto blbost: "To, že teplota roste také čím dál tím rychleji a její křivka přesně kopíruje křivku růstu CO2, ..."

0 0
možnosti
VK

Vita Kubanek

16. 1. 2008 22:50
Re: Blbost

A podle dalších zdrojů (ke kterým se kloním i já) je to sice pravda, ale koncentrace CO2 v ovzduší je závislá na teplotě, nikoliv naopak.

0 0
možnosti

buxus

16. 1. 2008 14:02
A kdo ponese odpovědnost?

Mně na tom všem vadí hlavně jedna věc. A tou je odpovědnost lidí, kteří prosazují své názory za každou cenu, lidí, kteří danému problému nerozumí a místo vědomostí a faktů jsou vyzbrojeni "zelenou vírou". Tito lidé páchají ve jménu dobra značné hospodářské i ekologické škody.

Včera přiznal Stavros Dimas, komisař pro životní prostředí Evropské komise, že projekt biopaliv byl chybou.  Silně negativní důsledky jak hospodářské i ekologické již nešlo dále bagatelizovat. Někteří experti dokonce uvádějí, že " výroba biopaliv spotřebuje více energie, než pak dodávají".

Takže teď se biopaliva postupně a potichu odpískají. Peníze vyhozené na přípavu těchto projektů a jejich zahájení (k tomu došlo již i u nás) představují čistou ztrátu. Odpovědnost lidí, kteří tento projekt nesmyslně prosadili je nulová. Snad si budou aspoň u nás budou lidé pamatovat, že naším hlavním propagátorem biopaliv byl pan Bursík. A snad si to budou pamatovat až do voleb.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

16. 1. 2008 14:56
Re: A kdo ponese odpovědnost?

Kam se takhle "regulérně" vyhozené peníze hrabou na nějakou korupci.

0 0
možnosti

Radek

16. 1. 2008 14:02
diskuse pro blbce

Tohle fakt nemá cenu číst. Někdo nesouhlasí s článkem a začne psát o biopalivech. Ach jo. Přitom to o příčině změny klimatu neříká vůbec nic. Ano biopaliva jsou asi blbost, ale neměli by se ti zatracení ekoteroristé a extrémní odpůrci odpovědnosti člověka za změnu klimatu domluvit alespoň na tom, že přírodu je třeba chránit a přijímat taková opatření, aby k něčemu byla? Tak např. více ekologického vzdělání do škol. Ne toho, které říká, že změnu klimatu máme na svědomí my, ale to jak a co třídit, proč je dobré odmítat reklamní letáky, prostě to, co je nezpochybnitelné. V ekologickém a nikterak extrémním chování těchto lidí se nám to vrátí právě v ochraně životního prostředí. Nedávno jsem četl, že již na prvním stupni ZŠ se děti budou učit základy ekononiky apod. Není toto náhodou naopak projev ekonom-terorismu? To jen pro zamyšlení.

0 0
možnosti

buxus

16. 1. 2008 14:08
Re: diskuse pro blbce

Musím s Vámi nesouhlasit. Emise skleníkových plynů (CO2) z dopravy (spalování ropných paliv) a jejich náhrada biopalivami bylo jedno z navrhovaných opatření jak emise CO2 snížit a tak zmírnit trend zvyšování obsahu CO2 v zemské atmosféře ovlivňující globální oteplování. To je přímá souvislost.

Naopak Vámi uváděné souvislosti (reklamní letáky) jsou nepřímé. Místo nadávání se raději snažte pochopit oč jde.

0 0
možnosti