Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Po koronaviru vládní krize, jaká tu ještě nebyla

Kdo najde jen trochu soudnosti odhlédnout od svých politických polobohů, záhy zjistí, že tep aktuální doby tepe velmi zrychleně. A nestačí mu kdejaký politik, byť se tak tváří.  

Jak jsem již ve svém předešlém blogu jednou uvedl, koronavirus je vítaným sítem schopných a neschopných, kteří se teď neschovají před ničím a za cokoliv. Každodenně jsme toho svědkem a chaos v myslích politiků nevylepší ani dílčí úspěch jedinců. Ten je vzápětí smeten neumětelstvím jiného vládního koumáka a zcela čerstvý je přerozdělování roušek a respirátorů do krajů. Máme z Číny co jsme chtěli a taky opět i naše politiky. Naslibovali hejtmanům vše potřebné, dodávka je tady a výsledkem je, že dostali méně, než čekali. Protože přerozdělování roušek a ostatního zdravotního materiálu zase dělají lidé, kteří by snad správně nepodělili ani lentilky z krabičky se sudým počtem.

Kdo že to je? Adam Vojtěch aktuálně udělal čáru přes rozpočet ministru vnitra Hamáčkovi. Chlapec ve slušivém obleku chtěl taky roušky, aby mohl dokázat, že je krajům, či bůhví komu, taky dodá. Výsledkem je zase chaos. A vztek tam, kde se zákonitě museli naštvat. Tudíž i na Hamáčka s Vojtěchem a je jedno, kdo za to může. Zase má někdo holé ruce, potažmo hubu i s nosem.

Tím zdravým se dá větřit jediné - vládní krize jako hrom, jen až to koronasvinstvo pomine. Co se dá čekat? Budu spekulovat, ale jsme v Čechách, kde je možno úplně všechno, čehož jsme i teď svědky. Tak za prvé: Andrej Babiš a jeho samožerství dostává tvrdý zásah ve chvíli, kdy sliby staly se reálnou chybou a nic ho neomluví. Jeho premiérství začíná být kabaret a to pomalu a jistě celonárodní. Ještě včera ministryně financí Alena Schillerová ohlásila, že schodek rozpočtu bude 100 miliard.

Buch, uteklo pár hodin a z úst Babiše zaznělo, že dvě stě!  Což je kabaret, protože ti dva mluví každý jinak a to není dobrá zpráva pro nikoho. Takový schodek znamená děsivé utažení opasků a bude se hledat viník. Což je počátek vládní krize, kterou nepochybně rozpoutá opozice, byť má sama máslo na hlavně. Tím bude chtít potřít Babiše a dohoda o něčem a s někým bude dlouho nemožná.

Vrátit život do obvyklých kolejí nemusí potrvat nijak dlouho. Co ale potrvá hodně dlouho, je zmátoření ekonomiky, což je opět utažení opasku o další dírku. Zapomeňme na vládní dárečky, které si doba i vláda zase bude brát zpět. Vyberte si i vy dle libosti, bylo jich dost, tudíž státní pokladna je už teď prázdná, zrovna tak jako úsilí cokoliv bagatelizovat.

Veřejnost bude naštvaná, schválně neříkám voliči. Protože bude jen jedna odnož těch, kteří se budou chtít za vzniklou situaci pomstít a druhá zase ta, která se utvrdí v myšlence, že volby jsou k ničemu, když plodí ničemy, co už mají svá jména. Podepsali se veřejně pod problém, který je nasnadě. Plné úřady práce, a platební neschopnost, těch, kteří se dosud drží nad vodou pomyslného stébla trávy.

Pod vodou ale zůstanou například samoživitelky, lidé s nízkými důchody, které nebude zvyšovat z čeho. Celá desetiletí se budou hojit rány dneška a to i ve světě. Na něm jsme, coby exportérská země, závislí a mnohá kola se zadřou. Jako že už výstražně vrzala před koronavirem.

Připravované finanční injekce pro záchranu chodu průmyslu jsou tím stéblem a ničím jiným. Proud doby i bez demonstrací do hlubin nepochybně stáhne nejen viníky, ale i mnohé podnikatele a živnostníky, kteří za nic nemohou. Lze mě pranýřovat za černou vizi, každý na to má právo. Takto ale národ pranýřovala vláda, že se s nějakým koronavirem netřeba příliš zaobírat a ono se děje. Všichni už sakra dobře víme, co.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Štrompf | sobota 21.3.2020 14:56 | karma článku: 23,06 | přečteno: 964x
  • Další články autora

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma: 19,44 | Přečteno: 559x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Neutrální Rus na olympiádě? Stejná marnost, jako chtít utopit rybu

Na olympiádu v Paříži nebudou smět sportovci, kteří aktivně podporují válku nebo patří do ozbrojených složek, a reprezentační týmy. Kdo to ale skutečně zajistí?

26.12.2023 v 9:58 | Karma: 39,47 | Přečteno: 3580x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Putin musí zůstat u moci. Jinak Západ nevyhraje

Svět je po osmdesáti letech opět na rozcestí. Diktátoři cítí příležitost, jak utvořit nový světový řád podle jejich představ. Žádná svoboda, ani práva. Demokracie kopnutá do rozkroku teď musí přejít do útoku.

25.10.2023 v 18:30 | Karma: 16,80 | Přečteno: 507x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Buď debil, chovej se jak debil a budeš slavný debil

Svět médií se přetavil na pseudozábavu všeho druhu. Hlavně ta internetová nemají zábrany. Že je nová doba s novou generací? Ano, je. Bohudík i bohužel.

14.10.2023 v 15:10 | Karma: 14,93 | Přečteno: 411x | Diskuse

Petr Štrompf

Andor Šándor: Vím, že nic nevím

Zmíněného generála v záloze a bezpečnostního poradce zřejmě netřeba dlouze představovat. Proč taky, když je v médiích zmiňován dost často. Jeho vina to ale není.

21.9.2023 v 8:12 | Karma: 22,25 | Přečteno: 957x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:39

Přímý přenos Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl ve čtvrtek terčem atentátu, je...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

ANALÝZA: Rusko natahuje frontu do šířky. Putinova letní ofenziva začíná

15. května 2024

Premium Vytváření nárazníkové zóny u hranic, nebo pokus o útok na druhé největší ukrajinské město? Nenadálý...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik