Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Piráti by si měli zvolit ,,Rudou Janu". Národ by měl znát jména hrobníků

Žena, která nezažila totalitu, přesto svými ideologickými postoji ke komunismu inklinuje. Buď je to póza nebo momentální pomatení mysli. Nebo něco úplně jiného. Nabízí se nemoc vlastního ega. 

Což je úplně nejhorší, protože skoky plavmo z názoru do názoru pak udělají z člověka i nesvéprávného jedince. Jak k tomu dojde? Pocit spasitelství se změní v povahovou vlastnost a takový jedinec je pak zralý na léčbu pro duševně nemocné. Paradoxně se ale prodere do vysoké politiky a příkladů z minulosti je dost. Tím ale, podotýkám, nečiním vlastní diagnózu pro zmíněnou adeptku na kapitána pirátské lodi, jehož současný lodivod je na stranické půdě v mocenském ohrožení. Činím tak proto, že co není, může být a nic víc.

Kontroverzní osoby v politice vždy byly a budou, protože být politikem a touha po moci už určitým způsobem diagnóza je. Obecně vzato, ovládat lidi je odvěká touha těch, kteří ovládáni byli a je v tom tak trochu i touha po pomstě. Ta žene člověka do temných zákoutí jeho vlastní mysli, z nichž si vezme jen to, co mu k moci pomůže. Že je to po čertech nefér hra, je snad jasné každému. Ano, politika sama o sobě je nefér hra, a zase si to připomeneme za rok a kousek, až budeme volit nového prezidenta. 

Ale vraťme se k původnímu - Jana Michailidu se nyní v médiích zjevila tak, jak se zjevit sama chtěla. Řekla něco, co okamžitě rezonuje. Citlivé téma komunismus v Čechách a jeho parlamentní konec bude živé ještě hodně dlouho. A přiživí ho sami komunisté, jak se už stalo. Novodobá šéfka KSČM Kateřina Konečná má v generační pirátské souputnici novou kámošku a taky se tím nijak netají. ,,Rudá Jana", dar soudruhům spadlý z nebe. Vidíte, naše marxistická idea stále žije! A u mladých! Současných mladých! 

Co z toho?  Buďme bez obav, nestane se vůbec nic. Jen to jedno, co se stát musí. Piráti si připravili půdu na politický odpis. Nedozráli vůbec nikam a vůbec v ničem. V opozici se nepracuje, jen se modelují představy, jak by se s případnou mocí pracovat mělo. Když pak ve volbách opozice zvítězí, nastane hodina pravdy. Pracovat se najednou musí, ale z někdejších představ rychle sejde. Protože se mění i mentalita vítězů. Všichni chtějí všechno. Právě na to takříkajíc dojeli i Piráti. Ve volbách sesbírali drobky, přesto ve vládě jsou. Sice v malém zastoupení, ale jsou. Rozkol, kdo u nich za to může, lze v médiích sledovat dnes a denně. Je to sice žabomyšina, ale jinak to být ani nemůže. Protože ve skutečnosti Piráti žádná politická strana není. 

Zrovna tak jako kdysi nebyly Věci veřejné, které pohřbil Vít Bárta. Tím, že si na politika jen hrál a snažil se jí co nejvíce vydojit. Stačí vzpomenout i na doktora Miroslava Sládka. Ano, to je ten ultrapravicový pán, co měl tak rád Romy. Jenomže by je měl rád úplně někde jinde než v Čechách. Národ už měl dost jeho stálého a prázdného křiku ve Sněmovně. Musel se proto odporoučet a nezapomněl sebou vzít i stranické peníze. Na tu dobu celkem bohatý hrobník Republikánské strany.

Piráti se tak, možná aniž by sami chtěli, dostali na mezník, který o jejich budoucnosti rozhoduje mnohem dříve. Z jejich počínání na veřejném kolbišti lze zatím rozpoznat chování postpubertální mládeže. Na druhou stranu ale lze vysledovat, že dosavadní šéf Pirátů Ivan Bartoš vůbec není velký hráč. Nemějme mu to za zlé - lze domnívat, že i v politice si zachoval jistou slušnost vzdělaného člověka, který ale nekonvenuje s jeho okolím, kde si na slušňáky už dávno hrát přestali.

Právě proto se nyní, a dost možná i z pocitu opojení mocí, u Pirátů zjevují takový jedinci, jako je Jana Michailidu. Slyšel předtím o ní někdo někdy? A nakrásně se stát může, že Ivana Bartoše ze stranického trůnu smete. Pak ať se s Vítem Bártou všichni poradí, jak odejít ze scény s mnohem menší ostudou.

Autor: Petr Štrompf | pátek 7.1.2022 9:32 | karma článku: 43,14 | přečteno: 6711x
  • Další články autora

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma: 19,44 | Přečteno: 559x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Neutrální Rus na olympiádě? Stejná marnost, jako chtít utopit rybu

Na olympiádu v Paříži nebudou smět sportovci, kteří aktivně podporují válku nebo patří do ozbrojených složek, a reprezentační týmy. Kdo to ale skutečně zajistí?

26.12.2023 v 9:58 | Karma: 39,47 | Přečteno: 3580x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Putin musí zůstat u moci. Jinak Západ nevyhraje

Svět je po osmdesáti letech opět na rozcestí. Diktátoři cítí příležitost, jak utvořit nový světový řád podle jejich představ. Žádná svoboda, ani práva. Demokracie kopnutá do rozkroku teď musí přejít do útoku.

25.10.2023 v 18:30 | Karma: 16,80 | Přečteno: 507x | Diskuse| Politika

Petr Štrompf

Buď debil, chovej se jak debil a budeš slavný debil

Svět médií se přetavil na pseudozábavu všeho druhu. Hlavně ta internetová nemají zábrany. Že je nová doba s novou generací? Ano, je. Bohudík i bohužel.

14.10.2023 v 15:10 | Karma: 14,93 | Přečteno: 410x | Diskuse

Petr Štrompf

Andor Šándor: Vím, že nic nevím

Zmíněného generála v záloze a bezpečnostního poradce zřejmě netřeba dlouze představovat. Proč taky, když je v médiích zmiňován dost často. Jeho vina to ale není.

21.9.2023 v 8:12 | Karma: 22,25 | Přečteno: 954x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:29

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

Příměří v nedohlednu. Jednání Izraele s Hamásem v Káhiře ztroskotala

5. května 2024  18:31,  aktualizováno  22:26

V Káhiře v neděli skončila jednání o příměří mezi radikálním palestinským hnutím Hamás a Izraelem,...

Poslance SPD jsem zbil já, přiznal se 17letý mladík. Došlo k dalšímu ničení

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  20:49

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

Strach z migrace i rebelie proti levici. Mladí Němci se přiklánějí k AfD

5. května 2024  20:15

Čekali byste, že mladí Němci volí hlavně Zelené nebo jiné levicové strany? Omyl Roste podíl těch,...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik