Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Víte, co nosí "Rudý Danny" v baťohu?

Český premiér Fischer vystoupil na úvodním zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku.

Klidným, věcným, úřednickým tónem zhodnotil české předsednictví Radě EU a nepouštěl se při tom do žádných politických úvah. Původem statistik se držel prostého výčtu toho, čeho se Čechům v čele Unie povedlo dosáhnout.

Předseda Evropské komise Barroso dle očekávání české předsednictví opatrně pochválil, představitel nejsilnější parlamentní frakce lidovců hluchoněmý maďarský poslanec Kósa za pomoci tlumočnic ze znakové řeči sdělil poslancům, že je velmi rád, že jako hendikepovaný může být poslancem parlamentu, český sociální demokrat Rouček jako obvykle dštil na Českou republiku oheň a síru.

Za frakci evropských zelených vystoupila její německá představitelka Rebecca Harms. Ani zelení na nás nenechali nit suchou, což se ovšem také dalo čekat. Aby však podtrhli vlastní originalitu, prozradila nám Němka vše, co si o České republice myslí.

"Co to asi musí být za zemi," řekla, "když náš předseda Daniel Cohn-Bendit musí po celou dobu svého pobytu v této zemi tajně skrývat vlajku Evropské unie v baťohu a při setkání s českým prezidentem ji teprve může vytáhnout? Jak taková země může předsedat Evropské unii?"

To už ani není k smíchu a tak je dobré se podívat, kdo to vůbec Daniel Cohn-Bendit je.

Cohn-Bendit se narodil ve Francii, jako studentský krajně levicový student hnal studenty na barikády v revoluční Paříži 1968 a tam také organizoval podvratné akce proti legální francouzské vládě spolu s Joschkou Fischerem (nedávným ministrem zahraničí v socialistické německé vládě) a Jo Leinenem (spoluautorem evropské ústavy).

Tam získal přezdívku Rudý Danny. Z Francie byl vyhoštěn a do této země mu byl také na pěknou řádku let zakázán vstup.

A pohleďme: tenhle zelený politik, hluboce ideově zakořeněný na pomezí mezi komunismem a ke komunismu inklinující odnoží radikálního socialismu, který nemá s ochranou životního prostředí nic společného, tenhle v Evropském parlamentu vyhlášený provokatér a nevychovanec, tak tenhle levičák musel po Čechách pašovat ve svém baťohu evropskou vlajku, aby ji demonstrativně rozvinul až na zdvořilostním setkání vedení Evropského parlamentu s prezidentem Václavem Klausem.

To mě ovšem přivádí k obecnější myšlence, co by tak Cohn-Bendit vůbec ve svém ruksaku mohl nosit?

Jistě ne ty věci, které bychom u přesvědčeného a bojovného ochránce životního prostředí mohli čekat: třeba příruční sadu na testování kvality ovzduší, krabičku bio jogurtu a návod, jak na místě náležitě recyklovat jeho plastový obal nebo malý solární panel na dobíjení mobilu za chůze. S těmito věcmi se na zádech jistě netahá.

Rudému Dannymu je čisté životní prostředí docela fuk. Odhadoval bych, že má v baťohu sadu letáků protestujících proti dostavbě jaderné elektrárny v Temelíně, několik svazků pamětí čínského komunistického vůdce Mao c´ Tunga a pro jistotu pár molotovových koktejlů. Že se tam ale bude tahat také s evropskou vlajkou, to bych neřekl. Byl bych se vsadil, že tam nosí rudou vlajku s portrétem Che Guevary.

Není sporu o tom, že pád vlády uprostřed našeho předsednictví byl krokem nešťastným a chybným. Uřízli jsme si mezinárodní ostudu a budeme ji muset po léta napravovat.

Ale posměšné odhalení toho, že Rudý Danny musí po Čechách tajně ve svém baťohu přechovávat vlajku EU považuji za hlubokou urážku mé země.

Pokud si to jeho exhibicionismus bude přát, ať si ji vytetuje třeba na čelo a prochází se po Václaváku od rána do večera.

My jsme v komunisty ovládaném světě skutečně žili, když Cohn-Bendit mohl svobodně studovat co chtěl a při tom dělat levicový bugr na univerzitě. Tak ať nás dnes on ani jeho přátelé neškolí, jakou kvalitu demokracie bychom tady měli mít.

Autor: Ivo Strejček | pondělí 31.8.2009 14:14 | karma článku: 17,50 | přečteno: 755x
  • Další články autora

Ivo Strejček

Dotace, přerozdělování, korupce

Tento text není o Davidu Rathovi, přestože z „příběhu“ onoho poslance vychází. Není totiž nijak zapotřebí komentovat nahrávky „šustění“ bankovek, při jejich přepočítávání a skládání do krabice od bot. Je zbytečné vyjadřovat své názory nad odpudivými informacemi, které každý den přicházejí a budou přicházet.

30.5.2012 v 8:10 | Karma: 22,79 | Přečteno: 1094x | Politika

Ivo Strejček

Co přivezl Nečas z Bruselu?

Výsledek jednání vrcholných představitelů EU 8.-9. prosince 2011 v Bruselu potvrdil zrychlování skryté tendence dělení EU na bloky "euro" a "ne-euro".

12.12.2011 v 9:17 | Karma: 23,48 | Přečteno: 1302x | Politika

Ivo Strejček

Dluhy: příčina či důsledek?

Kdyby se současné ekonomické problémy většiny členských zemí Evropské unie daly vyřešit výměnou jejich ministerských předsedů a vlád, bylo vše podstatně jednodušší.

2.12.2011 v 14:25 | Karma: 22,18 | Přečteno: 1217x | Ekonomika

Ivo Strejček

"Kde je Berlusconi?" zuří v Evropském parlamentu zelení

"Do Evropského parlamentu má přijet na návštěvu Silvio Berlusconi," začal svoji řeč v úvodu prvního poprázdninového zasedání této instituce ve Štrasburku předák evropských liberálů Guy Verhofstadt " a my tady nic nevíme".

13.9.2011 v 16:15 | Karma: 23,05 | Přečteno: 1455x | Politika

Ivo Strejček

Armáda potřebuje respekt, ne odvody branců

Ministr Vondra zvažuje návrat k povinným odvodům branců, protože armádě se prý nedostává některých specializovaných profesí, jako jsou počítačoví experti, letci či profesionálové z oblastí spojovací techniky .

9.9.2011 v 10:21 | Karma: 21,33 | Přečteno: 1249x | Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46,  aktualizováno  20:43

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

U nás cyklostezky, v Polsku dálnice. Využít dotace EU jsme vždy nezvládli, říká expert

4. května 2024

Premium Od vstupu Česka do Evropské unie uplynulo 1. května 20 let. Jak tu dobu zhodnotit? Podle politologa...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2903x
Autor je od roku 2004 poslanec Evropského parlamentu za ODS. Jeho stránky jsou www.istrejcek.cz .Narozen 11. ledna 1962 v Novém Městě na Moravě. Vystudoval Pedagogickou fakultu University Jana Evangelisty Purkyně v Brně a stal se učitelem, vyučuje angličtinu a zároveň i překládá. V letech 1996 - 1997 byl tiskovým mluvčím předsedy vlády Václava Klause a vlády ČR. Od roku 1998 do současnosti pracuje jako člen Zastupitelstva města Žďáru nad Sázavou, členem městské rady byl v letech 2002 - 2005. V Evropském parlamentu působí v Hospodářském a měnovém výboru a jako náhradník v zemědělském výboru. Je členem delegace Evropského parlamentu pro spolupráci s Čínou. Je ženatý a má dvě děti, hovoří anglicky a rusky.

Seznam rubrik