Asi jsem se zbláznil (0) - Proč?

Když se tak v politice dívám kolem sebe, zdá se mi, že jsem se asi zbláznil. Vývěsní štít starého oprýskaného socialismu je čerstvě natřen, má nové jemnější formy evropského státu blahobytu, zdá se zase nevinný a atraktivní.

Svým obsahem je ovšem stále stejný – okrádá nás o svobodu volby nad našimi životy.

Útočí na nás ze všech stran a poroučí nám formou nejrůznějších regulací, systémem důmyslných dotací, u nichž nerozhoduje kvalita ale známosti, vysokých a ještě vyšších daní, stále vyšší mírou přerozdělování, prostoduchými razítky a formuláři, narůstající mocí byrokratické vrchnosti, která „všechno ví a zná“.

Tak, jako kdysi, i ten dnešní socialismus se tváří, že chce konat blaho. Tak, jako kdysi, tomu lidé věří a dobrovolně se nechávají obelhávat. A přesto je to virus, který úspěšně napadá organismus dnešní společnosti a nepozorovaně jej ničí.

Proto se, mimo další texty, objeví na mé webové stránce seriál „Asi jsem se zbláznil“. Chtít svět, který se řídí tak obyčejnými a prostými pravdami, až na ně s lehkostí zapomínáme, se dnes totiž zdá být téměř čiré bláznovství.

Pokud si i vy myslíte, že jste se sem tam z dnešní politiky zbláznili, napište mi vaše příběhy na ivo.strejcek@istrejcek.cz. Rád jimi nový seriál obohatím.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivo Strejček | pondělí 18.1.2010 16:53 | karma článku: 18,05 | přečteno: 947x
  • Další články autora

Ivo Strejček

Co přivezl Nečas z Bruselu?

12.12.2011 v 9:17 | Karma: 23,48

Ivo Strejček

Dluhy: příčina či důsledek?

2.12.2011 v 14:25 | Karma: 22,18