Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zaplatíme v ceně rohlíků svou manipulaci Babišem?

V poslední době se hodně hovoří o vlivu mediokracie nejen na politiku, ale potažmo i na životní poměry v dané zemi; mainsteam totiž nepadá s nebe. Proto mě překvapilo to ticho, které se rozhostilo ohledně telefonátu Babiše do Lidovek. Vlastně tedy nepřekvapilo...

 

 Jen díky kolegovi Martinu Macháčkovi a jeho blogu jsem zaregistroval Babišovo volání redaktorovi Janu Kálalovi do Lidových novin. Opravdu si to přehrajte – zde.

 Babiš volal, zjevně silně rozladěn, protože v Lidovkách nenašel zprávu o své tiskové konferenci. Z jeho extempore bych vyňal tato slova: „V Lidovkách jsem nic nenašel. ... To vám dal pan Bašínek...kdo vám dal ten pokyn...heleďte kdo vám to konkrétně řekl, že nemáte psát...jak se jmenuje? ... Můj ksicht totiž prodává tje noviny. ... Já se vás ptám jako občan Babiš. ... Všetky noviny o tom píšu, že budu mít poradce z Ameriky. ... Já ani nejsem majitel Mafry – ZATÍM. ... Doufám, že kluci vědí co dělaj...temný smích...ještě nevědí, s kým mají tu čest...

 Tak to je nářez. Když si odmyslím, že Babiš mluví Československy jako kdysi Husák (vůbec se mi to u českého politika nelíbí), nemohu si odpustit reminiscenci na ty doby, kdy novináři museli mít strach o svou obživu kvůli takovým mocipánům. Být redaktory Kálalem, Křivkou či Balšínkem, měl bych docela starost o své místo.

 Jistě Vám neunikl Babišův autoritativní tón, díky němuž přitlačil redaktora Kálala, aby prásknul jmenovitě svého nadřízeného. S nějakým „občanem Babišem“ by se jistě nikdo v novinách o vnitřních záležitostech nebavil. Tento nadržený politický čekatel doslova pokálel svá předchozí slova:

 „Bol by som blázon, keby som niekam zavolal a povedal, čo majú napísať. V tom momente by som bol odpísaný“, řekl pro IHNED Babiš (zdroj Aktuality.sk).

 „Nikdy nebudu žádné novináře ovlivňovat. Ať si píšou, co chtějí. A když píšou o mně, ať se mě zeptají a ať mám možnost se vyjádřit,“ řekl Babiš v pořadu Českého rozhlasu Dvacet minut Radiožurnálu.

 „Já si nemyslím, že jsem Berlusconi a naopak na rozdíl od Berlusconiho tady bojuji proti mafii. A Berlusconi měl problémy taky s placením daní a já platím poctivě daně. A taky nejsem na mladé holky jak Berlusconi, takže si myslím, že jsem úplně jiný a nevím, proč dopředu už někdo tady simuluje nějakou situaci, která ještě vůbec nenastala,“ prohlásil Babiš v Rádiu Impuls.

 Takže teď ta situace nastala, ovlivňoval novináře, co mají napsat, ačkoliv ještě noviny nepřevzal, tedy chová se jako mediální magnát Berlusconi, a tak by měl být podle jeho vlastních slov odepsaný.

 Babiš se zaklíná, jaké stamiliónové platí daně, ale už se nezmiňuje, že je jedním z několikamiliardových příjemců dotací z ekobyznysu i zemědělství. Dá se podloženě kalkulovat, že i z těchto peněz, tvořících významnou část jeho zisku, si mohl dovolit nakoupit svou mediální moc. K čemu mu bude asi tak dobrá?

 Koupil si nejen Lidovky a MF Dnes, ale i jejího prodejného šéfkomentátora Martina Komárka, který jej předtím tvrdě kritizoval. Tehdy si hrál na pseudopravičáka evropského střihu, ovšem co byste chtěli po bývalém komunistovi.

 Babiš je autoritativní pragmatik, který nemá zábrany použít ke svému prospěchu jakýchkoliv prostředků. Svědčí o tom i jeho spolupráce s bývalým socialistickým ředitelem tajné služby Randákem. Je schopen si zaplatit i známé tváře šoubyznysu jako Stropnického nebo zneužít reklamy s Jágrem jako svého předvolebního taháku. A taky umí tvrdě zakročit proti oponentům.

 Babiš profituje na znechucení českých voličů stranami. Kdybych měl na výběr jako alternativu pouze TOP 09, taky bych volil Babiše. Ale zároveň bych se bál, že Babiš bude jako firmu řídit nejen stát, ale i média a naše životy. Možná není na holky ani na tryskáče, ale berlusconizace by to byla jako řemen. Profit jeho firem by měl zákonitě přednost přede vším. I jeho postoj k Evropské unii je přece poplatný eurodotacím.

 A posuďte sami, ten jeho telefonát je natolik varovný a příšerný, že by měl soudné voliče skutečně odradit. Už konečně víme, s kým máme tu čest...

 

PS Ty, kdož nečetli, zvu na svůj včerejší článek: Schwarzenberg přitaká, když nás Lobkowicz chce fackovat. Voliči to mají těžké...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Streit | úterý 8.10.2013 12:01 | karma článku: 37,32 | přečteno: 3442x
  • Další články autora

Dušan Streit

Může zákeřný lhář Pavel Machaček beztrestně pomlouvat?

Jeho chování a podlé lži už překračují míru, co si musím nechat od nějakého zakomplexovaného rýpala líbit. Překračuje to už únosnou hranici a je to na hraně trestného činu pomluvy.

25.2.2014 v 11:42 | Karma: 5,77 | Přečteno: 829x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Cenzoři na blozích iDnes, děláte to špatně

Za „užitečného idiota“, sračku nebo prdel - výmaz, za sprostou pomluvu nebo podlou urážku - nic. Útoky „ad hominem“ na autora nevadí. Nebere se v úvahu kontext tvrdší odpovědi, jsou ponechávány provokace nebo vyložený stalking, ale odpověď autora ve stylu, „jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá“, je zcenzurována.

24.2.2014 v 15:29 | Karma: 7,23 | Přečteno: 1484x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Vyrůstají stále noví hlupáci

Ani za komunistů nebyli jen prospěcháři a šíbři. Kromě mlčící - nebo umlčené - většiny však se režim opíral také o zapálené komunisty a svazáky, kteří tu pokryteckou a utopickou ideologii nadšeně „žrali“. To oni dělali stafáž tomu marasmu.

24.2.2014 v 14:15 | Karma: 37,05 | Přečteno: 2953x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Tymošenková prezidentkou? Výsměch právu, idejím i mrtvým

Čeho Ukrajina dosáhla? Místo zloděje Janukoviče chce být prezidentkou mega zlodějka Tymošenková. Stojí ten rozbitý Kyjev, rozvrácený stát a desítky obětí za to? Stane se Ukrajina součástí západní civilizace? Zlepší se ekonomická situace obyčejných lidí?

23.2.2014 v 20:21 | Karma: 47,69 | Přečteno: 19614x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Je naprosto jasné, která strana rozpoutala ukrajinské peklo

Dnes budu stručný. Je tak průzračné, kdo vyvolal a je zodpovědný za masakry na Ukrajině, že pokud to někdo nechápe nebo nechce chápat, tak zaslepenost je tím nejshovívavějším hodnocením.

21.2.2014 v 10:04 | Karma: 41,70 | Přečteno: 4169x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Srovnání průzkumů: Lidovcům umřeli voliči, Konečná v eurovolbách sráží ANO

19. května 2024  19:34

Volební modely českých agentur, srovnané redakcí iDNES.cz za celý rok, mají jasno. Hnutí ANO si od...

V Česku mizí vesnické obchody. Změní trend chytré prodejny bez prodavaček?

27. května 2024

Premium Za poslední čtyři roky zmizelo téměř čtyři sta vesnických obchodů. Jejich aktuální počet je 11 701,...

Radši Okamura než Fiala, říká Konečná a hájí, proč schovala KSČM do koalice

27. května 2024

„Když se mě zeptáte, jestli Fiala, nebo Babiš, tak prostě Babiš,“ uvedla v rozhovoru pro iDNES.cz...

Nejen Batman zklamal, Bulhaři znovu volí. Hledají mesiáše, tvrdí analytici

27. května 2024

Premium Bulhaři chodí k volbám každou chvíli a pořád žádný výsledek. Na začátku června se v Bulharsku budou...

Hoši, děkujem! Jsme nesmírně hrdí! Pavel a další politici gratulují hokejistům

26. května 2024  23:51

K vítězství českého týmu na mistrovství světa v hokeji gratulují na sociálních sítích také čeští...

7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství
7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství

Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...