Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zaplatíme v ceně rohlíků svou manipulaci Babišem?

V poslední době se hodně hovoří o vlivu mediokracie nejen na politiku, ale potažmo i na životní poměry v dané zemi; mainsteam totiž nepadá s nebe. Proto mě překvapilo to ticho, které se rozhostilo ohledně telefonátu Babiše do Lidovek. Vlastně tedy nepřekvapilo...

 

 Jen díky kolegovi Martinu Macháčkovi a jeho blogu jsem zaregistroval Babišovo volání redaktorovi Janu Kálalovi do Lidových novin. Opravdu si to přehrajte – zde.

 Babiš volal, zjevně silně rozladěn, protože v Lidovkách nenašel zprávu o své tiskové konferenci. Z jeho extempore bych vyňal tato slova: „V Lidovkách jsem nic nenašel. ... To vám dal pan Bašínek...kdo vám dal ten pokyn...heleďte kdo vám to konkrétně řekl, že nemáte psát...jak se jmenuje? ... Můj ksicht totiž prodává tje noviny. ... Já se vás ptám jako občan Babiš. ... Všetky noviny o tom píšu, že budu mít poradce z Ameriky. ... Já ani nejsem majitel Mafry – ZATÍM. ... Doufám, že kluci vědí co dělaj...temný smích...ještě nevědí, s kým mají tu čest...

 Tak to je nářez. Když si odmyslím, že Babiš mluví Československy jako kdysi Husák (vůbec se mi to u českého politika nelíbí), nemohu si odpustit reminiscenci na ty doby, kdy novináři museli mít strach o svou obživu kvůli takovým mocipánům. Být redaktory Kálalem, Křivkou či Balšínkem, měl bych docela starost o své místo.

 Jistě Vám neunikl Babišův autoritativní tón, díky němuž přitlačil redaktora Kálala, aby prásknul jmenovitě svého nadřízeného. S nějakým „občanem Babišem“ by se jistě nikdo v novinách o vnitřních záležitostech nebavil. Tento nadržený politický čekatel doslova pokálel svá předchozí slova:

 „Bol by som blázon, keby som niekam zavolal a povedal, čo majú napísať. V tom momente by som bol odpísaný“, řekl pro IHNED Babiš (zdroj Aktuality.sk).

 „Nikdy nebudu žádné novináře ovlivňovat. Ať si píšou, co chtějí. A když píšou o mně, ať se mě zeptají a ať mám možnost se vyjádřit,“ řekl Babiš v pořadu Českého rozhlasu Dvacet minut Radiožurnálu.

 „Já si nemyslím, že jsem Berlusconi a naopak na rozdíl od Berlusconiho tady bojuji proti mafii. A Berlusconi měl problémy taky s placením daní a já platím poctivě daně. A taky nejsem na mladé holky jak Berlusconi, takže si myslím, že jsem úplně jiný a nevím, proč dopředu už někdo tady simuluje nějakou situaci, která ještě vůbec nenastala,“ prohlásil Babiš v Rádiu Impuls.

 Takže teď ta situace nastala, ovlivňoval novináře, co mají napsat, ačkoliv ještě noviny nepřevzal, tedy chová se jako mediální magnát Berlusconi, a tak by měl být podle jeho vlastních slov odepsaný.

 Babiš se zaklíná, jaké stamiliónové platí daně, ale už se nezmiňuje, že je jedním z několikamiliardových příjemců dotací z ekobyznysu i zemědělství. Dá se podloženě kalkulovat, že i z těchto peněz, tvořících významnou část jeho zisku, si mohl dovolit nakoupit svou mediální moc. K čemu mu bude asi tak dobrá?

 Koupil si nejen Lidovky a MF Dnes, ale i jejího prodejného šéfkomentátora Martina Komárka, který jej předtím tvrdě kritizoval. Tehdy si hrál na pseudopravičáka evropského střihu, ovšem co byste chtěli po bývalém komunistovi.

 Babiš je autoritativní pragmatik, který nemá zábrany použít ke svému prospěchu jakýchkoliv prostředků. Svědčí o tom i jeho spolupráce s bývalým socialistickým ředitelem tajné služby Randákem. Je schopen si zaplatit i známé tváře šoubyznysu jako Stropnického nebo zneužít reklamy s Jágrem jako svého předvolebního taháku. A taky umí tvrdě zakročit proti oponentům.

 Babiš profituje na znechucení českých voličů stranami. Kdybych měl na výběr jako alternativu pouze TOP 09, taky bych volil Babiše. Ale zároveň bych se bál, že Babiš bude jako firmu řídit nejen stát, ale i média a naše životy. Možná není na holky ani na tryskáče, ale berlusconizace by to byla jako řemen. Profit jeho firem by měl zákonitě přednost přede vším. I jeho postoj k Evropské unii je přece poplatný eurodotacím.

 A posuďte sami, ten jeho telefonát je natolik varovný a příšerný, že by měl soudné voliče skutečně odradit. Už konečně víme, s kým máme tu čest...

 

PS Ty, kdož nečetli, zvu na svůj včerejší článek: Schwarzenberg přitaká, když nás Lobkowicz chce fackovat. Voliči to mají těžké...

 

Autor: Dušan Streit | úterý 8.10.2013 12:01 | karma článku: 37,32 | přečteno: 3442x
  • Další články autora

Dušan Streit

Vezměte na vědomí, ruský medvěd už nechlastá!

Kde jste byli, vy „zásadoví“ odpůrci ruské intervence na Krymu, když došlo k ozbrojené agresi NATO proti Jugoslávii? Nepatřili jste náhodou mezi „humanitární bombarďáky“? Rozbití územní celistvosti Jugoslávie vám nevadilo? Proč Kosovo a ne Krym? Proč jste Clintonovi nekreslili hitlerovský knírek? Slušel by i Havlovi, Allbrightové a dalším.

3.3.2014 v 12:01 | Karma: 44,01 | Přečteno: 5731x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Diletanti z EU nahráli Putinovi. Naservírovali Rusku Krym. Zatím

Nemohlo to skončit jinak, aspoň co se Krymu týče. Alespoň vidíme, co za diletanti nám prostřednictvím Evropské unie vládnou. Vyvolali nebezpečnou konfrontaci, v níž tahají od začátku za kratší konec, jejíž závěr je v nedohlednu.

1.3.2014 v 18:01 | Karma: 41,89 | Přečteno: 3825x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Ukrajina - Krym: Kdo čím zachází, tím také schází

To rčení by se dalo sice vztáhnout na Janukoviče i Tymošenkovou, kteří si své trable opravdu vykoledovali. Ale teď mám na mysli ty, kteří celý ten těžko řešitelný ukrajinský problém vyprovokovali.

28.2.2014 v 11:36 | Karma: 41,63 | Přečteno: 9249x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Zeman exhiboval s provazem v domě oběšencově

Jeho projev v europarlamentu byl příšerný v pravém významu tohoto slova. Ovšem musíme ho domyslet.

27.2.2014 v 11:05 | Karma: 37,69 | Přečteno: 2691x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Anna Šabatová si plete ombudsmanku s generální prokurátorkou

Samozřejmě, že v režimu povinné „pravdy a lásky“ - k minoritám všeho druhu, k naší „zelené planetě“, k bezpohlavnosti, k feminismu, ke kolektivismu, k bourání tradic i národních hranic, ke společenské „výchově“ místo rodin, k osvícené uvědomělosti, k autocenzuře.

25.2.2014 v 15:07 | Karma: 40,70 | Přečteno: 3113x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...