Za nevyplacení výhry v Sazce musí být kriminál!

Představte si to. Dlouhé roky sázíte s vyhlídkou na výhru, přestože víte, že polovina peněz vždycky zůstane Sazce. Pak vyhrajete jackpot 103 miliónů korun a...dostanete houbelec. Neslýchané!!!

Hušákova vila na Menorce se skoro 80 hektarovým pozemkemDavid Koubek

 

První infarkt by se o vás pokoušel, když byste zjistili výhru. A nevím, jestli normální člověk může přežít (ne)jistotu, že ze svých z nebe spadlých peněz neuvidí nic. A aby bylo absurdní divadlo kompletní, do nemocnice se nechal odvést místo nešťastného výherce pachatel Hušák.

Loterijní společnost v zásadě nemůže zkrachovat. Ale Hušák si začal stavět pomník, Sazka (O2) arénu, kterou zpackaná realizace prodražila třikrát a úvěrové podmínky asi sedmkrát. Co komu při tom zůstalo za nehty, se neodvažuji spekulovat. Faktem ovšem je, že tento bývalý spolupracovník StB vlastní na ostrově Menorca nemovitosti cca za 60 miliónů korun.

Někdo snad za to nese odpovědnost! Je to pochopitelně statutární orgán a tedy představenstvo, které ze zákona ručí celým svým majetkem, když nepostupují s péčí řádného hospodáře. Jako by si to neuvědomovali, za každou cenu se nechali právě proběhlou valnou hromadou znovu potvrdit ve funkci včetně Hušáka samotného.

Tento bývalý agent StB si to uměl zorganizovat i při řízení Sazky. Členy představenstva, kteří tam zastupovali sportovní svazy, uměl dobře osobně zainteresovat, řeklo by se zkorumpovat. Pak si dělal ve firmě co chtěl. Až vznikly potíže, vzal si zase na pomoc svého komunistického kamarádíčka Ulčáka. Jenže šíbrům to tak zcela nevyšlo, protože nad tučnou mršinou Sazky se slétli i další supi a taky konkurence.

Stát měl zakročit dříve, Kalouskův státní dozor přišel s křížkem po funuse. Ty chybějící dvě miliardy bych klidně dal, kdybych je měl, je to roční zisk Sazky. Samozřejmě pak by musel následovat prodej Sazka arény a normální hospodaření ve prospěch firmy a sportu. Stát měl zvážit převzetí této slepice, která mohla snášet zlatá vejce. Nástroje má, i kdyby později plánoval lepší privatizaci (viz banky). Teď bude mít financování sportu na krku. A mlýnek na peníze právě podléhá k radosti konkurence devastaci. Kdo by si teď u Sazky ještě vsadil?

Jen taková perlička na závěr. Aleš Hušák pracoval před revolucí v RaJ. Nepřipomíná vám to něco?

A já mám ještě jednu soukromou zkušenost. Dělám ve firmě, která má mimo jiné na starosti finanční pohledávky. Vždycky když slyším, že dlužník skončil v nemocnici, vím, že to je poslední únik zoufalců před zodpovědností. A většinou v takových případech je vězeňská nemocnice případnějším zařízením, které podvodníka docela dobře vyléčí. Po tomto kroku by mělo následovat zajištění majetku zodpovědných osob ve prospěch věřitelů, zejména výherců sportky a dalších sázek.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 17.3.2011 10:08 | karma článku: 39,52 | přečteno: 3663x