Vrána k vráně, Peake ke Kalouskovi

Pro oba je politika jen prostředkem k naplnění osobních ambicí a vlastního prospěchu bez ohledu na nějakou morálku či zásady. Divil bych se, kdyby Karolína Peake se svou legrační „stranou“ na jedno použití už nemyslela na zadní kolečka.

Jsme jedné krve...

 

Dobře ví, že po skončení mandátu by po ní zůstala jen páchnoucí vzpomínka. Má dvě možnosti: Rychle zužitkovat – až vyděračským způsobem – současné postavení. Nebo si „koupit“ budoucí pozici v silnější straně.

A možná, že se právě pokouší dosáhnout obojího. Čistkou na ministerstvu obrany, která zaskočila a rozhořčila všechny - od premiéra až po prezidenta - si uvolnila prostor pro nasazení lidí, kteří mohou konvenovat podnikatelským zájmům jejího manžela, jenž se údajně schází s pravou rukou Hávy.

Ale v koalici neprotestují všichni. Kalousek, Hávův kumpán, mlčí a usmívá se pod vousy. Peake mu na ministerstvo obrany opět otevírá dveře a vrací tam jako ředitele svého kabinetu Aleše Klepka, který byl ve stejné funkci za - dnes trestně stíhaného - ministra Bartáka. A to je další Kalouskův muž, který navrací poměry před Vondrou.

Už je jasné, proč Kalousek tak Vondru nesnášel a za každou cenu se jej snažil vystrnadit? Protože ten vyměnil jeho lidi a přerušil Kalouskův vliv na zbrojní zakázky. Ten trval i za "zpěvačky" Parkanové, jak dokládá dění kolem letadel CASA.

Jenže Peake situaci vrací do stavu, který vyhovuje právě Kalouskovi. Nepochybuji o tom, že ani rodina paní ministryně na tom neprodělá, ani pokud by jí další politická dráha nevyšla. Fakt si nedovedu představit nikoho, kdo by ji volil.

Ale dopustím se – už opakovaně – prognózy: Peake skončí nakonec pod křídly TOP 09. Právě tam se nachází nejvíce takových bezpáteřných prospěchářů.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Streit | pondělí 17.12.2012 13:22 | karma článku: 42,37 | přečteno: 3414x