Vladimír ´Iljič´ Špidla volí Karla. Já tedy naopak Zemana

S tímto fanatickým eurodůchodcem jsem snad nesouhlasil nikdy v ničem. Tento politicky „korektní“ multikulturalista, vášnivý environmentalista, horlivý internacionalista, zanícený socialista a potřeštěný dirigista neměl pravdu nejspíš ani jednou v politické kariéře. Teď bude volit Karla... 

Volím Karla.

 

Prohlásil: „Chceme-li (ČSSD) vyhrát volby, tak lepší východisko bude jako prezident Karel Schwarzenberg.“

 

Copak by snad nejlevicovější politik v zemi kdy volil pravicového kandidáta na prezidenta? Může být tedy Schwarzenberg tím, zač se vydává, tedy za echt pravičáka, když jej kromě tohoto radikálního exota mezi socialisty budou volit i Uhl a Dientsbier? Ani náhodou!

 

Špidla se Schwarzenbergem mají však i mnoho společného. Především to je nenávist vůči Václavu Klausovi. Pak je také spojuje náruživá oddanost Evropské unii, která má v jejich provedení až podobu bezpodmínečné kapitulace a servilní kolaborace. Tak daleko by Zeman zase ve svém eurofederalismu nezašel.

 

A vezměte si lidskou stránku věci. Zeman dosadil za sebe na předsedu ČSSD Špidlu. Špidla se mu „odvděčil“ tím, že sice tajně a zákeřně, ale zcela průhledně volil proti Zemanovi na prezidenta nenáviděného Klause. Zhrzená šedá myš!

 

A Schwarzenberg? Jako výtah k majetku a do nejvyšších pater politiky použil Havla, s nímž sdílel zájmy nejen kosmopolitní, ale i čistě pragmatické a egoistické. Pak byl nominantem nebo členem mnoha stran, postupně: US-DEU, ODA, Strana zelených, načež to dovršil předsednictvím u odpadlíků z KDU-ČSL, tedy TOP 09.

 

A tady už stačí jen dvě jména: Bakala, jenž mu dal peníze a je tolik nechvalně proslaven zejména díky kauze bytů OKD, a Kalousek, z jehož jména se chudým a slabým, za něž se Schwarzeberg slibuje tolik brát, ježí chlupy a dělá nevolno. Musím přiznat, že nejen jim.

 

Špidla chce, aby lidi byli chudáci, protože si budou závidět natolik, aby nikdo neměl nic a aby pak volili socany. Schwarzenberg chce, aby lidi padali na zadek před jeho urozeností a stále sugestivně omílanou „noblesou“, což se mu začíná po mediální masáži i dařit, aby pak chudým a slabým mohl milostivě podat panskou ruku.

 

Ani Špidla ani Scchwarzenberg neznají hranic. Ani těch reálpolitických, ani mezi státy. Pragmatičtí dokážou být – a to bez ohledu na hranice morálky -, když kráčejí za svými cíli.

 

Myslím, že ani jeden z prezidentských finalistů by neuměl pořádně zazpívat českou hymnu. Ale jen jeden z nich nezná slova. Takového prezidenta nechci.

 

Už chápete, proč nemohu ve druhém kole nevolit Zemana? Toho Zemana, jemuž bych nedal v prvním kole hlas ani za nic?

 

Ostatně soudím, že Kalousek, který se teď za Schwarzenbergovými zády chechtá, by neměl mít zaručenu prezidentskou milost.

 

 

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 17.1.2013 9:03 | karma článku: 39,63 | přečteno: 2990x