Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Teflonový dinosaurus Vondra

To je exemplární příklad naší politické bídy. Od roku 1989 smrdí v naší vysoké politice jako relikt Havlovy éry a žádná aféra pro něj není dost, aby se z ní vypoklonkoval.

 

Splachovacích politiků je u nás opravdu dost, ale aktuálně je Vondra mezi nimi „nejzářivějším“ případem. Nevím, co by se muselo stát, abychom se jeho „vynikajících“ služeb zbavili.

Podívejme se i zpět, jak dlouho už tento výtečník České republice škodí. Byl hlavním vyjednavačem Česko-německé deklarace, v níž se v německém textu nehovoří o státní, nýbrž jen o stávající hranici. Spolu se Schwarzenbergem byl také režisérem Havlovy omluvy sudetským Němcům. Prý tato garnitura uvažovala dokonce o závazku jim navrátit majetky.

V roce 2006 vstoupil jako pravdoláskař farizejsky do ODS a v zápětí i do Topolánkovy vlády, v níž spolu se Schwarzenbergem ovládli zahraniční politiku ČR. Oba byli převodovou pákou, která převzala po Havlovi diverzní roli proti státním zájmům vlasti. A tak byla nejen protlačena Lisabonská smlouva, ale i překotně uznán mafiánský stát Kosovo.

Už jen perličkou k hořkému pousmání je Vondrovo angažmá ve prospěch veškerých zbrojařských nákupů od USA. Působil jako jejich neformální obchodní atašé. A jako nadšený přívrženec amerického radaru v Brdech by měl vysvětlit, co si teď počneme bez toho nezbytného radaru, když nás ohrožují íránské rakety. Od té doby mám těžké spaní :-)

Jako místopředseda vlády pro evropské záležitosti utratil zbytečně přes půl miliardy korun za ozvučení zasedání EU. Navíc se ukázalo, že firma, která měla být vybrána na základě technické exkluzivity, tuto techniku ani nevlastnila. O roli Vondry v této kauze jsem zde 31. ledna napsal:

»Vondra je za blbce. Buď je lump, nebo absolutní nekompetentní diletant, který byl tak hloupý a nezodpovědný, že tyto obrovské peníze byly pod jeho rozlišovací úrovní. Co tedy koordinoval? Ejhle, jak snadno může zmizet třičtvrtě miliardy. To si pamatujme, až někdo zase bude žvanit o škrtání a zvyšování daní.«

V celém vyspělém světě by zásah vojenské policie v jakékoliv televizi ministrovi, možná i celé vládě, zlomil vaz. Vondra bohorovně prohlásil, že odstoupit nehodlá. Zase svalil – jako v předchozí kauze – vinu na své podřízené. Proboha, na co tam potom takový nezodpovědný trouba je?

Každý soudný člověk musel předem vědět, jaký poprask ta bezprecedentní forma zásahu vyvolá. Bez ohledu na to, že bych někdy nejraději také vzal tank a táhnul v čele nespokojených koncesionářů proti Janečkovi, takový zásah v informačním centru televize je nehorázný. Až člověka napadá, jestli v tom není nějaká konspirace, která počítala s následným pozdvižením.

V každém případě je Vondra zase za pitomce. Co se musí ještě stát, aby tato nekompetentní a přímo zhoubná vyžírka z politiky zmizela? A to si pište, že nouzí by netrpěl ani pak. Dokud ale arogantním politikům budeme trpět jejich hroší kůži, nic se u nás k dobrému nepohne.

 

 

Autor: Dušan Streit | úterý 15.3.2011 10:21 | karma článku: 40,94 | přečteno: 3554x
  • Další články autora

Dušan Streit

Vezměte na vědomí, ruský medvěd už nechlastá!

Kde jste byli, vy „zásadoví“ odpůrci ruské intervence na Krymu, když došlo k ozbrojené agresi NATO proti Jugoslávii? Nepatřili jste náhodou mezi „humanitární bombarďáky“? Rozbití územní celistvosti Jugoslávie vám nevadilo? Proč Kosovo a ne Krym? Proč jste Clintonovi nekreslili hitlerovský knírek? Slušel by i Havlovi, Allbrightové a dalším.

3.3.2014 v 12:01 | Karma: 44,01 | Přečteno: 5731x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Diletanti z EU nahráli Putinovi. Naservírovali Rusku Krym. Zatím

Nemohlo to skončit jinak, aspoň co se Krymu týče. Alespoň vidíme, co za diletanti nám prostřednictvím Evropské unie vládnou. Vyvolali nebezpečnou konfrontaci, v níž tahají od začátku za kratší konec, jejíž závěr je v nedohlednu.

1.3.2014 v 18:01 | Karma: 41,89 | Přečteno: 3825x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Ukrajina - Krym: Kdo čím zachází, tím také schází

To rčení by se dalo sice vztáhnout na Janukoviče i Tymošenkovou, kteří si své trable opravdu vykoledovali. Ale teď mám na mysli ty, kteří celý ten těžko řešitelný ukrajinský problém vyprovokovali.

28.2.2014 v 11:36 | Karma: 41,63 | Přečteno: 9249x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Zeman exhiboval s provazem v domě oběšencově

Jeho projev v europarlamentu byl příšerný v pravém významu tohoto slova. Ovšem musíme ho domyslet.

27.2.2014 v 11:05 | Karma: 37,69 | Přečteno: 2691x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Anna Šabatová si plete ombudsmanku s generální prokurátorkou

Samozřejmě, že v režimu povinné „pravdy a lásky“ - k minoritám všeho druhu, k naší „zelené planetě“, k bezpohlavnosti, k feminismu, ke kolektivismu, k bourání tradic i národních hranic, ke společenské „výchově“ místo rodin, k osvícené uvědomělosti, k autocenzuře.

25.2.2014 v 15:07 | Karma: 40,70 | Přečteno: 3113x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...