Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Špinavé trafiky pro „rebely“ kredit vlády totálně popřely

...tedy je-li ještě možné o jakémkoliv kreditu hovořit. Tato vláda nemá už absolutně žádnou legitimitu, i kdyby legalizovala svou záchranu a prodloužila svou permanentní agónii kombinací nakupování hlasů a vydírání.

 

Jestli v této situaci by chtěla vláda a její přisluhovači v parlamentu protlačit „reformy“, proti nimž existuje tak masivní odpor veřejnosti, pak bych to považoval za drzost za hranicí trestnosti a možná i ústavnosti. Každopádně tato vláda v klinické smrti nemá absolutně žádný mandát k jakýmkoliv zásadním změnám. A nejde tady jen o kontraproduktivní zvýšení DPH, které jen dokumentuje protilidový charakter vlády, ale zejména o penězovody na dlouhá desetiletí, která vláda chystá ve prospěch struktur, na něž je napojena.

Ano, hovořím o církevních „restitucích“ a důchodových fondech. Kalousek vydíral škrtáním peněz na vědu, výzkum, školství a silnice. Ale miliardy chce i v této nouzi posílat církvím a o další miliardy chce ochudit průběžný penzijní systém.

Drtivá většina lidí se na to dívá obdobně jako já: Nic jsem církvím neukradl, naopak i já jsem byl poškozen tím, že většinu života jsem prožil za komunistů. Falešná poučka, co bylo ukradeno, musí být vráceno, platí vždycky jen od určitého statusu quo – jinak by náprava křivd nenalezla nikdy svůj historický počátek. Nám nikdo nevrátí švédskou kořist a Indiánům nikdo nevrátí území zabrané conquistadory. Natož aby se nesmyslně vyčíslovaly jakési přemrštěné finanční náhrady zatěžující i vnuky nevinných.

Pokud se týká druhého důchodového pilíře, tak je to letadlo, které má vysadit cestující za čtyřicet let, ale jeho garantovaná životnost se počítá v měsících. Jediné, co je jisté, že kdo do něj nastoupí, žádný padák nedostane. Pasažér bude platit neodvolatelně tak dlouho, aby nakonec zjistil, že po desítkách let má kulové. A i kdyby se nějaké penze dočkal, má téměř stoprocentní šanci, že v turbulentním prostředí dnešního světa jej několikrát zasáhne blesk v podobě krize a hyperinflace, které přinejlepším jeho dlouhodobé úspory znehodnotí. Ovšem pro ty, kteří prodávají letenky, to je bezrizikový kšeft. Je zřejmé, že takoví Drábek a Kalousek nebudou stát na špatné straně tohoto „obchodu“.

Vždyť to jde i bez oslabení průběžného systému. Každý, kdo si chce přilepšit na stáří, přece může spořit nebo investovat individuálně nebo může využít penzijních fondů, které už dnes fungují ve třetím pilíři. Ale ten druhý pilíř má všechny atributy mostních pilířů zříceného mostu u Spišské Nové Vsi. Jenže jakmile si zvolíte tuto hazardní trasu, už nebudete moci odbočit. Celé to však má i další poselství, a to, že předchozí přebytky průběžného systému byly bez náhrady vykradeny a tento systém se bude i nadále vykrádat tím, že případné valorizace nebudou vyrovnávat ani inflaci, mimochodem podporovanou zvyšováním DPH. Proč tady nikdo nevykřikuje, že co bylo ukradeno, musí být vráceno?

Pod tíhou těchto miliard vzdali své zásady, které nikdy neměli, i „rebelové“. Nějaké trafiky se strůjcům plánovaných podvodů na občanech vyplatí. A tak Šnajdr zůstane zřejmě šéfem správní rady VZP, pravděpodobně jako trojský kůň obchodních záměrů jiné posilující pojišťovny. Fuchsa by se chtěl stát předsedou NKÚ. A sledujte se mnou, kde se vynoří konspirant Tluchoř, který jistě neodstoupil z lásky k Nečasovi. Mě osobně zklamal J. Dobeš, ale to už je jiný příběh. Možná o tom, že nejpoctivější v parlamentu je teď torzo Věcí veřejných (nesměšovat s konjunkturalisty v LIDEM).

Všem poslancům bych radil, aby ve vlastním zájmu krátkozrace nehlasovali pro zákony, proti nimž je takový odpor. Mohlo by se to vymstít!

 

PS Těm, kteří nečetli, doporučuji svůj včerejší související článek: „Vysvětlováním k naprostému zblbnutí“.

PPS Aktuálně: Nový poslanec Roman Pekárek, nepravomocně odsouzený za korupci na šest let, pomohl odhlasovat daňový balíček; opravdu signifikantní pro „protikorupční“ vládu. Takže nás nepřekvapí, že ve stejném stylu se tato vláda označuje za „rozpočtově odpovědnou“ :-(

Autor: Dušan Streit | středa 7.11.2012 12:01 | karma článku: 48,51 | přečteno: 26963x
  • Další články autora

Dušan Streit

Ukrajina: Barroso udělal z eurohujera Sobotky studenoválečníka

Eurohujer jako eurohujer. Je lhostejné, jestli se tváří levicově jako Sobotka nebo pravicově jako Schwarzenberg. Když zavelí socialista z Brusele, sjednotí se studenoválečnické šiky. Nenávist k Rusku jim stojí i za rozvrat celých států.

20.2.2014 v 15:48 | Karma: 38,73 | Přečteno: 2553x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Hokej – jak jsem čekal a Hadamczik kázal

Má kritika, kterou jsem prezentoval před olympijským hokejovým turnajem, se plně potvrdila. Fandil jsem, seč jsem mohl, ale Hadamczik byl prostě proti.

20.2.2014 v 9:49 | Karma: 7,86 | Přečteno: 486x | Diskuse| Sport

Dušan Streit

Svět žádá po Janukovičovi zastavit násilí, jež rozpoutali desperáti

Do titulku už mi nevešlo, abych dal "svět" do uvozovek. Mainstream tím myslí "všechny pokrokové síly" Západu. Jenže brečí dobře, ale na špatném hrobě. Násilí, pogromy a útoky na státní orgány i majetek mají na svědomí radikální rebelové, ponoukaní zejména EU.

19.2.2014 v 11:06 | Karma: 39,79 | Přečteno: 3391x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Účelovou dírou v zákoně se církve domáhají dvojité „restituce“

Za majetek, který nebylo možné podle zákona vydat, byly přiznány desítky miliard finančních náhrad, které budeme splácet ještě 30 let (odhadem 96 miliard). Je veřejným tajemstvím, že finanční náhrady byly úmyslně předimenzovány, určitě ve srovnání s ostatními restituenty.

17.2.2014 v 15:21 | Karma: 39,27 | Přečteno: 2980x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Švýcaři a Eliáš potvrdili mou kritiku Hadamczika

Nemám z toho radost, ale po zápase se Švýcarskem musím konstatovat, že zatím se vyplňuje přesně to, čeho jsem se obával před začátkem hokejového turnaje ve svém článku „V Soči jdeme na Švédy. Dědci, do toho!“.

15.2.2014 v 22:30 | Karma: 6,67 | Přečteno: 953x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  12:32

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

D35 u Litovle zablokovala nehoda, ze zdemolovaného vozu se vysypal náklad

2. května 2024  10:45,  aktualizováno  12:22

Cestu po dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici komplikuje od rána nehoda nákladního vozu a...

Summity EU jsou válečné kabinety, nemáme mírovou iniciativu, stěžuje si Fico

2. května 2024  10:59,  aktualizováno 

Evropská unie není s to přijít s mírovou iniciativou pro Ukrajinu, všechny schůzky státníků...

Bezpečnostní úřad má nového šéfa. Čuřín chce víc digitalizace a méně prověrek

2. května 2024  11:51

V Národním bezpečnostním úřadu (NBÚ) je podle nového šéfa Jana Čuřína prostor pro digitalizaci a...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...