Rodiče jako alibi: Kam se hrabe strýček Vik na Rathova otce

Rodiče jsou nejvyšší jistota – i pro zloděje a fabulátory. Strýček Vik byl trapný. Matka lháře z Břeclavi však žehlí synovu hloupost a nezodpovědnost do roztrhání těla. Matka exministra Kocourka zase kryla synovy „odklony“.

 

Ale vraťme se k hromadám peněz. K deseti melounům, které našli policisté u Ratha, se přihlásil jeho otec: „Když jsem chtěl před třemi lety kupovat dům, tak jsem tam převedl peníze. Ale kdybyste mě zabil, tak nevím přesně kolik. Cena baráčků byla kolem deseti, tak takhle nějak tam asi ty peníze byly připravené. ... Já sám jsem se o to nestaral, poněvadž jsem to tam nechal, dal jsem jim to se slovy »prosím vás, uložte mi to tady«... V devadesátých letech jsem pracoval v Kataru v tamní státní nemocnici. Byl jsem tam tři roky jako konzultant nejvyšší kategorie v endokrinologii a byl jsem tam královsky placen. Mám řadu peněz na účtech, některé na dlouhodobějších. ... A ještě jsem si tady nějaké peníze dovolil vydělat od té doby, co jsem se vrátil z Kataru. Já vám chci říct, že jsem bohatý. Asi bych se za to měl stydět, ale já jsem k tomu přišel z části vlastním přičiněním a z části dědictvím. ... Můj syn neměl absolutně žádnou motivaci, aby se někde hrabal v nějakých papírech. Takže takový to podezření, že by někde šustil miliony, jak jsem četl v novinách, to jsem se div nezasmál, to jsou takové nesmyslné krávoviny. Pro mě ty peníze nejsou mnoho. Pro Davida určitě taky ne, poněvadž ty peníze, které mám já, má on...“ (zdroj Lidovky.cz).

Srovnejte to, jak se hájil Kavanův kumpán a objednatel vraždy Srba, když u něj našli přes milión dolarů v hotovosti (tehdy přes 25 miliónů korun): „Měli jsme doma ve skříni po otci přes milion dolarů.  Srba starší pracoval v zahraničním obchodu a před osmi lety zemřel. "Otec měl spoustu známých, spekuloval se zlatem a železem. Jezdil po světě, do Libye, Egypta a po celé západní Evropě...“ (zdroj iDnes).

Katar, Libye, Egypt... a velké peníze někde pod podlahou nebo ve skříni. Patří rodičům, ale záhadně vypadávají, když na ratolesti napojené na veřejné rozpočty dopadne ruka zákona. To Martin Dvořák je na tom lépe. Jeho matka nedrží peníze v krabici od bot ani v šuplíku, ale hnedle desítky miliónů investuje v nemovitostech. Nákupy dvou vil za šedesát milionů korun (v Dejvicích na Hanspaulce a na portugalské Madeiře), jsou podle tohoto manažera, jenž byl skoro pět let ředitelem pražského dopravního podniku, jen drobností ve srovnání s jejími dalšími aktivitami. Uff!

Čím to je, že nejbohatší rodiče mají lidé, kteří v nějaké podobě přátelsky obcují se státem a jeho institucemi? No není to boží alibi? Kampak se hrabe strýček Vik. A kdo myslíte, že tohle dryáčnické divadlo platí? Také vám dochází trpělivost?

 

PS Aktuálně nabízím článek: Kdy už řečtí věřitelé pochopí, že jejich pohledávky zkrachovaly?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 24.5.2012 16:01 | karma článku: 37,59 | přečteno: 2228x