Putna? Kdyby jen »katolická buzna«, ale i sprostý exhibicionista!

Putna ve svém trapném videu urazil hned dva naše poslední prezidenty a nařkl je z hájení ruských národních zájmů. Přitom na hranici trestného činu uráží Rusy a paroduje jejich jazyk, který zjevně neovládá. Veřejně a zcela zbytečně uráží prezidenta největší blízké velmoci a působí tak republice i hospodářské škody.

Putna - katolická buzna.lidovky.cz

 

Je prostě nechutný a opovrženíhodný. Vyvolává mi husí kůži, že takový člověk vůbec učí naši mládež. Že by měl být profesorem? I to, že je takový člověk docentem, je jen důkazem dekadence v našem školství.

Vůbec mě nepřekvapuje, že se tento „pedagog“ rekrutuje z humanitně zaměřené fakulty na Univerzitě Karlově (Fakulta humanitních studií). To je pro mě pelech měkkých věd, postmodernismu, salónních levičáků a kosmopolitů havlovského ražení. O jaké „vědy“ se jedná, jsem už prezentoval v článku: „Antropolog komiksu Michal Uhl“.

Stav našeho školství je tristní. Odrazem toho je i inflace profesorů. Podle exprezidenta Klause jde o typicky český „janabráchismus“, kdy si členové pedagogické či akademické obce tyto tituly udělují navzájem. Kritizoval taky, že kvůli tomu, že návrh profesury musí podpořit aspoň jeden zahraniční profesor, je podle něj 80% doporučení ze Slovenska.

Vrátím se ještě k osobnosti docenta Putny. Veřejně se prezentuje jako homosexuál a současně katolík (je členem České křesťanské akademie), tedy se označuje dle vlastních slov za „katolickou buznu“. Svůj názor vyjádřím sofistikovaně: Nehoví mi adjektivum, ani substantivum. A doslova mě drásá synergie té kontradikce, jestli mi rozumíte.

A přiznám se, že můj odpor proti tomuto člověku posilují osoby, které se ho nejvíce zastávají: Karel Schwarzenberg, Miroslav Kalousek, Bohuslav Sobotka a Ondřej Liška. Je opravdu půvabné, jak nedouk Schwarzenberg se plete do vysokého školství a pravomocí prezidenta a jak šíbr Kalousek se najednou zaklíná občanskými svobodami. Že se B. Sobotka zastává někoho proti Zemanovi, se dalo čekat. Stejně očekávaná je i podpora homosexuála ze Strany zelených. Navíc se Liška zase dostane do novin...

Jsem rád, že díky Putnovi se nasvítila problematika „našich“ profesur obecně. Člověk se diví, čeho všeho může být pedagog profesorem. Exprezident Klaus se oprávněně vysmívá, že mnohdy to je za subsubdisciplíny.

Kdy bude profesorem i Michal Uhl? Podotýkám, že Putna je „sociální a kulturní antropolog“. Opravdu obor pro vzdělanost a konkurenceschopnost České republiky nezbytný...

:-(

Autor: Dušan Streit | pondělí 20.5.2013 12:02 | karma článku: 44,13 | přečteno: 6481x