Profesionální Cikáni a amatér Kohout

Kauza s kanadskými vízy je především českou blamáží. Vychovali jsme si tady komunitu, která nám dělá ostudu i při žádostech o azyl. A vychovali jsme tady diplomaty, kteří místo diplomatické zdrženlivosti používají furiantská prohlášení a místo rozumu jazyk.

 

Profesionální Cikáni

Cikánské etnikum nejvíce poškozuje jejich pozitivní diskriminace. Ty extrabuřty hloubí příkopy mezi většinovou společností a touto menšinou. Vyvolává to pak problémy na obou stranách a těžko se je dopátrat, kde v konkrétních případech byl počátek.

Na jedné straně je pravda, že dochází k jejich sociálnímu vyloučení, které může končit i excesy, na druhé straně je těch excesů relativně více ze strany Cikánů. Nedalo by se ani domyslet, jak by to vypadalo, kdyby poměr byl opačný, tedy s početní převahou Cikánů. Myslím, že by si to nepřáli ani oni. Jejich problémem je totiž nárokový přístup založený na sociálních dávkách a vychovávající už další generaci zvyklou živořit bezzásluhově. V tom jsou opravdu profesionály.

To je tedy jejich kvalifikací, když se rozhodnou emigrovat. Emigrují ne jako Cikáni, ale jako Češi, a to nám dělá ostudu. Je v tom opět kus nezodpovědnosti. Vědí, že v Kanadě je nenechají zemřít hlady a přinejhorším je doma čekají i zpětně sociální dávky. Prodají svůj majetek, nezaplatí dluhy a odjedou - jak se domnívají - za lepším. Dobře vědí, že pak se najde nějaký Kocáb, který se mediálně přetrhne, aby jim zajistil ještě i bonus za emigraci na úkor nás všech, ale především na úkor normálních vztahů mezi občany, kteří by měli ctít zodpovědnost za své skutky.

Amatér Kohout 

Když už bylo jasné, že Kanada nejen drtivou většinu Cikánů vrátí, ale i z pochopitelných důvodů zavede opět víza, začal vykřikovat náš nejvyšší diplomat Kohout, že Kanada znejistěla, víza v dohledné době nezavede a že se zalekla možné odvety Evropské unie. Tak to tedy po jeho nedělním prohlášení a úterním zavedení víz byla opravdu neskutečně trapná ostuda.

Ministr Kohout by měl okamžitě sníst všechny akreditační listiny a zahrabat se někde v Chánově, aby jej nikdo nenašel. On si ani neuvědomil, že svým nediplomatickým vystupováním celou věc vyhrotil natolik, že Kanada musela víza zavést, i kdyby do té doby měla pochybnosti. Kohout z toho udělal totiž otázku cti nenechat si mluvit do vnitřních věcí Kanady, když se druhá strana pokouší používat nátlaku.

A nevím, kde pan Kohout žije. To si snad ani největší prosťáček nemohl byť na vteřinu myslet, že všechny státy EU zavedou pro Kanadu jako odvetu za Čechy vízovou povinnost, ačkoliv věřím tomu, že takové závazky existují. Kdyby se do podobné situace dostala Francie či Německo, to by byla jiná! Tak aspoň budeme moci opět in natura si vyzkoušet rovnost členů v EU.

Trapná ostuda

Dnes agentury přinesly tuto zpávu: Vláda zavedla jako odvetné opatření alespoň zavedení vízové povinnosti pro diplomaty a držitele služebních pasů a navíc stahuje českého velvyslance z Kanady. Reciproční vízovou povinnost totiž nedovoluje legislativa EU. Ale ČR bude žádat společný postup všech států EU, tedy zavedení víz v celé EU podle tzv. klauzule solidarity . Pokud se Unie jako celek nezachová solidárně, myslí si šéf diplomacie Kohout, že bude možné zavést víza jen v ČR, nejprve však bude žádat o názor Evropský soudní dvůr.

Haf, haf, haf! Pane Kohoute, štěkot Vám nejde ani ke jménu, ani k funkci a zuby Vám zůstaly v Bruseli. Raději začněme odstraňovat příčiny té ostudy!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | úterý 14.7.2009 15:05 | karma článku: 40,38 | přečteno: 4446x