Právo dle EU: Nepodepsal jsi? Dostaneš po nose!

Tak to slovenská premiérka Radičová vykřičela. Češi dostanou po nosu, protože Nečas nepodepsal smlouvu o fiskální unii. Konečně se někdo prořekl, jak se zachází s malými členy. Také prozradila, že Velká Británie na stejném kroku naopak získá.

 

Paní Radičová ví, o čem mluví. Její vláda padla kvůli neshodám při navyšování eurovalu. Už tehdy jsem psal (viz zde), že Slováci budou hlasovat tak dlouho, než požadavek EU schválí. Pád vlády byl tou nejmenší cenou za poslušnost. Samozřejmě, že EU využila nátlaku, výhružek a vydírání už jako standardní metody „vyjednávání“.

Stále slyšíme nesmyslné průpovídky, že když nebudeme poslušní, budeme odsunuti na okraj Evropy. Že alternativou sjednocené EU jsou války. Máme prý se bát těch, s nimiž máme setrvat v nerozborném svazku. Jsou to ale důvěryhodní spojenci! Místo války chtějí téhož výsledku dosáhnout desítkami „bitev“ nad automaticky a bez reptání kapitulujícími slabšími zeměmi. Slibují cukr (o nějž nás připravili), ale mávají velkým bičem, přičemž malý dvorek dodáme sami.

Přesto má Radičová pravdu. Už teď se ukazuje, že přiškrcení dotací, které nás může připravit až o 300 miliard, nesouvisí jen s nějakými chybami, které lze stejně považovat za nevyhnutelnou součást celého toho zvráceného systému. Na případu Maďarska se nejlépe ukazuje, jak to ve skutečnosti je: „Maďaři se vymaňují z řecké cesty, EU se zákeřně mstí

Přesto Nečas překvapil (zatím se Vám omlouvám, pane premiére) a udělal dobře. Jen ať naši euronadšenci poznají skutečnou tvář EU a jejich hegemonů. Čím dříve pochopí, že tím lépe, čím dříve EU opustíme, tím bude méně škod. Nakonec, z historického hlediska pro EU neexistuje žádná záchranná varianta. Takové projekty, oscilující mezi utopií a silovým nátlakem, nemají ani tu nejmenší šanci na úspěch.

Je to sice už otřepané, ale stále více se prokazuje, jak předvídavě hodnotili způsob evropské integrace ti, kdož hned v zárodku, nejpozději však době protlačení lisabonského diktátu, spatřovali analogii s nevyhnutelným osudem RVHP neblahé paměti. Ti ostatní, kteří se ještě ani nezastyděli, by měli začít pochybovat o své mentální způsobilosti.

 

Ceterum autem censeo Unionem Europaeam esse delendam!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Streit | pátek 2.3.2012 15:36 | karma článku: 42,62 | přečteno: 3925x