Po stojedničce stodvacítka? Are you sure?

Po krachu virtuální stojedničky a frašce, kdy jich není dost pro Rusnoka ani proti Rusnokovi, to vypadá, že pro Sněmovnu není jiné cesty, než se s ostudou rozpustit. Opravdu?

 

Víme jistě jen to, že k Bohuslavu Sobotkovi, který by měl chodit už jen kanály, přibyla i Miroslava Němcová s Martinem Kubou. Kalousek, ten by měl „za zásluhy“ chodit úplně jinde, asi tak hodinu denně. Jo, a Karolína Peake by měla zamířit rovnou do politické Perlovky.

Všimli jste si, že veletoče ve Sněmovně nedělají jenom komunisté a snad i torzo véčkařů? To samo o sobě charakterizuje celou tu poslaneckou bandu.

A tak to sice nevylučuji, ale nejsem si vůbec jistý, že se najde sto dvacet kapříků říčných si vypustit rybník. Proč pochybuji?

 

Zaprvé, hodně poslanců ví, že příště nebudou ani na kandidátkách a pokud budou, jsou nevolitelní.

Zadruhé, politici a zvlášť poslanci dokázali, že všechno může dopadnout opačně, než deklarovali.

Zatřetí, ČSSD je ve stejném rozkladu jako ODS, takže odpadlíky nelze vyloučit.

Začtvrté, Zeman by vůbec nebyl proti, aby Rusnokova vláda dovládla do řádných voleb a možná ještě něco vymyslí.

Zapáté, Zemanovou prodlouženou rukou v ČSSD je Hašek a tomu se nedá věřit ani nos mezi očima, zvláště, když by měl přispět k naplnění původního Sobotkova záměru rozpustit Sněmovnu.

Zašesté, rychlé volby nejméně vyhovují ODS, a tak přes všechny proklamace není vyloučeno, že jejich hlasy nebudou – už tradičně – jednotné.

Zasedmé, nezařazení poslanci jsou tam sami za sebe, a tak by byli sami proti sobě, kdyby se vyhnali ze Sněmovny.

 

Možná, že láhev, kterou jsem na pracovišti vsadil, že se Sněmovna nerozpustí, prohraju. Ale, dámy a pánové, bude to těsné! Už se na tu grotesku těším :-)

 

 

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 8.8.2013 15:43 | karma článku: 35,76 | přečteno: 2157x