Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Plebejec Zeman konečně celebritou, o dcerušce nemluvě

Určitě má raději tlačenku než krevety, pivo než šampaňské a slivovici než koňak. Také jistě raději oblékne menčestráky než smoking. Bulvár je pro něj hnojem, ale vítaným, protože hnojí jeho ješitnost. Na stará kolena si splnil sen.

 

Podezírám, že neukojená touha po zájmu veřejnosti byla hnacím motorem při jeho návratu do politiky. Zeman je exhibicionista. Nežene jej idea, služba ani poslání, ale ctižádost, kdy výzvou a zároveň drogou je pro něj být středem obdivu nebo aspoň zájmu, byť i negativního.

Je svým způsobem lidovým komediantem bulvárního typu. Ostatně to prokazují i jeho knihy. Ne, nevěnoval se prognostice, ekonomii nebo politice, nebral na svá bedra všechny problémy světa od filosofie až po globální oteplování jako Klaus, avšak zplodil odporný bulvár a ostudný škvár. Vydal dva dokumenty o zhrzenosti svého uraženého ega. Jak sám rád říká, póvl a hnůj...

Se Zemanem lze souhlasit, že všechna velká média jsou dnes bulvární. Podbízejí se hlouposti a nízkým pudům čtenáře. Je také pravda, že skoro všechna jsou havlofilní, tedy nekriticky podporovala Zemanova konkurenta Schwarzenberga. Ovšem ty nečisté metody nejsou ani jemu cizí. Chorobné ambice a zbytnělé ego u něj posvěcují jakékoliv prostředky.

Nelíbí se mi, že na rozdíl od Klause není loajální ke svým lidem. Nebýt Šloufa, ještě dnes by objímal stromy na Vysočině. Můžeme si o tom zapřeném člověku myslet cokoliv, ale je mimořádně schopný, prezidentura Zemana byl jeho projekt a svou misi splnil, jak před více než čtyřmi lety, kdy mu málokdo věřil, ujišťoval. Proto se mi nelíbí, jak falešně a nevděčně se od něj Zeman distancuje. Dalo se to udělat ušlechtileji.

Teď je Zemanovo ego na nějakou dobu snad nakrmeno. Ale nezapomínejme na bulvární podstatu toho samolibého solitéra. Musíme ho hlídat, nejhorší je křupan, kterého navlečou do drahého obleku. U voleb jej u mě ospravedlňovalo jen to, že neměl kromě svých ambicí zlé úmysly, právě na rozdíl od skrytých úmyslů jeho hlavního konkurenta.

Ale nezačal dobře. U Masarykova pomníku sice horoval pro republikánské tradice a zmínil zákaz používání šlechtických titulů, sám však překonal všechny své předchůdce v rodových ambicích, když své sotva zletilé dceři dopřává privilegia princezničky a výsady zlaté mládeže. Kdo to kdy viděl, abychom z daní platili rozvoz teenagerů z diskoték. Se svou dcerou, z níž udělal umělou celebritu plnící stránky bulváru, už překonal i druhou Havlovu manželku, která se domáhala ústavního zakotvení první dámy.

Oč méně Zemanovi záleží na majetku, o to více miluje tyátr, který sám provokuje a vyhledává. V tomto duchu bude účinkovat v trapné a podbízivé frašce se vztyčováním vlajky EU na Hradě. Ačkoliv se nejedná ani o oficiální symbol Evropské unie, demonstrativně ji nechá vztyčit tam, kde patří pouze symboly české státnosti.

Stane se tak strůjcem „oslavy servility a kolaborace“. Tato slova použil ve vztahu ke svátku sv. Václava, jenž podle něj ohnul páteř, aby se vyrovnal s větším sousedem. V rámci své inaugurace se však Zeman poklonil jeho ostatkům a položil k nim květiny. Když jde o efekt, principy jdou stranou. Ostatně už dnes vyhrožuje, že podepíše ESM, který Klaus blokoval, protože nás může přijít až na 350 miliard korun. Hle, velezrada hned na začátku mandátu.

Za příznačné považuji, že Zeman ve svém inauguračním projevu nepoužil slovo „svoboda“ ani jedenkrát. Máme se na co těšit...

 

 

Autor: Dušan Streit | pondělí 11.3.2013 10:05 | karma článku: 38,82 | přečteno: 3995x
  • Další články autora

Dušan Streit

Ukrajina: Barroso udělal z eurohujera Sobotky studenoválečníka

Eurohujer jako eurohujer. Je lhostejné, jestli se tváří levicově jako Sobotka nebo pravicově jako Schwarzenberg. Když zavelí socialista z Brusele, sjednotí se studenoválečnické šiky. Nenávist k Rusku jim stojí i za rozvrat celých států.

20.2.2014 v 15:48 | Karma: 38,73 | Přečteno: 2553x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Hokej – jak jsem čekal a Hadamczik kázal

Má kritika, kterou jsem prezentoval před olympijským hokejovým turnajem, se plně potvrdila. Fandil jsem, seč jsem mohl, ale Hadamczik byl prostě proti.

20.2.2014 v 9:49 | Karma: 7,86 | Přečteno: 486x | Diskuse| Sport

Dušan Streit

Svět žádá po Janukovičovi zastavit násilí, jež rozpoutali desperáti

Do titulku už mi nevešlo, abych dal "svět" do uvozovek. Mainstream tím myslí "všechny pokrokové síly" Západu. Jenže brečí dobře, ale na špatném hrobě. Násilí, pogromy a útoky na státní orgány i majetek mají na svědomí radikální rebelové, ponoukaní zejména EU.

19.2.2014 v 11:06 | Karma: 39,79 | Přečteno: 3391x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Účelovou dírou v zákoně se církve domáhají dvojité „restituce“

Za majetek, který nebylo možné podle zákona vydat, byly přiznány desítky miliard finančních náhrad, které budeme splácet ještě 30 let (odhadem 96 miliard). Je veřejným tajemstvím, že finanční náhrady byly úmyslně předimenzovány, určitě ve srovnání s ostatními restituenty.

17.2.2014 v 15:21 | Karma: 39,27 | Přečteno: 2980x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Švýcaři a Eliáš potvrdili mou kritiku Hadamczika

Nemám z toho radost, ale po zápase se Švýcarskem musím konstatovat, že zatím se vyplňuje přesně to, čeho jsem se obával před začátkem hokejového turnaje ve svém článku „V Soči jdeme na Švédy. Dědci, do toho!“.

15.2.2014 v 22:30 | Karma: 6,67 | Přečteno: 953x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:15

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

3. května 2024  15:03

Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

„Mimořádně trapné“. Akademici a ekonomové kritizují úroveň Tulejových publikací

3. května 2024  14:09

Kandidát na ministra pro vědu, výzkum a inovace Pavel Tuleja publikoval své práce v potenciálně...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...