Paroubek žádá bratrské strany o internacionální pomoc

Volby do Evropského parlametu budou také o tom, jestli nám zůstane možnost ještě bez mezinárodních intervencí změnit vnitřní poměry.

Marta Kubišová před 40 lety zpívala „Ó lide, nechť se Tvá ztracená vláda věcí Tvých zpět k Tobě navrátí" (nebo tak nějak). Ve stejné době Biĺak, Kolder a Indra psali zvací dopisy. Později na stránkách Rudého práva celé pracovní kolektivy vítaly normalizaci.

Tak Paroubek píše bratrským stranám a žaluje jim na domácí poměry, které pomohl polarizovat... Dá se říci, že je hlavním iniciátorem nesnášenlivosti. Přiznává se k tomu na iDnes:

„Druhá strana nás chce smést z ulic. Já jsem udělal jedinou možnou věc: požádal jsem o ochranu našich mítinků. Teď se obrátím dopisem na předsedy sociálnědemokratických stran v Evropě."

Na to přikvačil jeho pohůnek Pecina farizejským prohlášením, že bude policie chránit mítinky všech politických stran. Jako by tu spontánní bouři nevole sklízel ještě někdo jiný. Pomáhat a chránit měli už dávno a ne nechat volný prostor samozvaným ochrankám v černých brýlích.

I dopisy rozhořčených důchodců se prefabrikují (viz stránky ČSSD):

„Berte to prosím s nadhledem,zatím létají "jen" vejce, kulky snad proboha létat nedopustíme.Zfanatizovaní mladíčci, bůhvíkým naočkovaní a povzbuzovaní,to je dračí sémě vší té špíny co se zde rozlévá díky sprostotě,kterou do politiky zavedl hlavně ten primitivní zupák Topolánek.Kdybychom zde měli pravou demokracii,už by nebyl v politice a byl snad ve vězení.Věřím,že se dožiji doby,kdy budou Klaus, Topolánek a jeho fašizoidní strana souzeni pro zločiny proti demokracii a lidskosti.

V závěru mne jako vtip napadá,nabídnout se Vám jako "ochranka" na mítincích, ačkoli jsem již důchodcem. Věřte,že bych v sobě našel dost sil zpacifikovat takové hloupé zfanatizované mladíčky, kteří si myslí,že demokracie je svoboda házet vejci po politicích.Vhodně volené "profackování" je u takových pubescentů účinnější,než sto pouček a pokárání.Tihle mají myšlení zmanipulované natolik,že si je umím dobře představit v hnědých košilích a s páskami s jakýmsi znakem na rukávu.Tihle hloupí fanatici představují tu nejhorší špínu,která ideologicky spojuje zlo Topolánkovy strany a strany Vandase, tihle , pokud je nezastavíme včas, utvoří v naší zemi spojenou Zlostranu, s níž bude těžko bojovat.Je až mrazivá paralela mezi nimi a nástupem fašismu v Německu.Ale přece je mezi nimi propast 70 let  a svět by měl být jinde." (konec citátu)

Fuj, myslel jsem, že jsme opravdu někde jinde než v době Štěpánů a podobných. Ale ona historie má tendenci se v obměnách vracet.

Uvažujte prosím v kontextu evropských voleb i o tom, jestli odevzdáme tu unikátní možnost vyjádřit svůj nesouhlas s poměry i takovouto spontánní revoltou, nebo zda vše bude přikryto „lisabonskou dekou". V Evropě po nějakém Paroubkovi sice ani pes neštěkne, ale zkuste pak zorganizovat v celé Evropě protest proti Barrosovi. Bude to stejná pošetilost jako svého času kritika Brežněva. A každý šéf-protektor své věrné dobře uměl na dlouhá desetiletí ve funkcích udržet.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Streit | čtvrtek 28.5.2009 11:47 | karma článku: 36,71 | přečteno: 2852x