Pane Kurasi, kohoutí zápasy vyhrála, ehm, slepice

Protože jsem vám dal důvěru ve volbách, velmi mě zklamal i rozčílil Váš článek „Mnoho pravicových kohoutů" (MF Dnes 12. června). Uf, pane kandidáte Svobodných, proč stahujete kalhoty před brodem?

Vaše závěry z neúspěšných voleb téměř vůbec nesdílím, právě naopak.

Začnu tím, že tvrdíte, že opozice proti předávání pravomocí Bruseli prostřednictvím Lisabonské smlouvy má u českých voličů v součtu 6,5%. Součet sice sedí, ale nevyjadřuje, kolik voličů těm roztříštěným euroskeptickým stranám nedalo hlas jen z obavy z jeho propadnutí. Mnozí ho hodili ODS, aby potrestali nebo zablokovali zpupného Paroubka. Podle předvolebních odhadů přece činí potenciál těchto voličů 22% a šlo jej naplnit, pokud by se kohouti na smetišti neservali tak, že kromě ran nikdo nezískal ani zrníčko.

Pak nemohu souhlasit, že 72% voličů je lhostejné, kdo a jak jim vládne. Omyl. Tito nevoliči z velké části euroskepticky dali najevo, že tyto volby do podivného eulamentu pro ně nemají smysl. Hlasovali nohama - línýma - a dali tak najevo svůj názor na tento zastupitelský paskvil, pročež i prezident nazval volby do EP polovolbami. Mnozí z těchto voličů budou ochotni k volbám do Poslanecké sněmovny přijít a dát hlas třeba právě sjednocené eurorosketické a eurorealistické frontě. V článku „Evropské volby: 1. (euro)skeptici, 2. Bobošíková" jsem to vysvětlil.

Úplně mě urazilo, že sčítáte hlasy „pravicově demokratických stran" a dospěl jste za pomoci Evropské demokratické strany, Věcí veřejných, SNK, Starostů a dokonce tzv. Liberálů ke 13%. Tak to tedy prr! Nevznikla Strana svobodných občanů náhodou jako alternativa Topolánkovy zrady, farizejství, „rozkračování" a paktování s „pravdou a láskou"? Mám tomu rozumět tak, že jste po výprasku přešli ke stejné obojetnosti, proti níž jste se vymezovali a na níž jste postavili svůj étos? To by tedy Vaše zásady měly krátké trvání. Chcete se paktovat s Hybáškovou nebo Mackem?

A čemu nasvědčuje údajný telefonický kontakt Petra Macha s Kalouskem? Byl při smyslech, pokud mu opravdu volal? Ten si ho vychutnal a všem novinám sdělil, že s ním vyběhnul za 40 vteřin. Uvědomujete si, kdo je to Kalousek? Stačí jen naznačit: Ministerstvo obrany, propojení se zbrojaři (Háva), mafiánské vazby v rodině (švagr), bytová aféra, padáky, komplot s komunisty, zrada lidovců...A předseda TOP 09? Zelený eurofilní feudál, který dělá Havlovi Tvrdíka, uznal Kosovo a paktoval se s mafiánem a válečným zločincem Thaćim a je přívržencem Evropy předminulého století. Bože můj pohanský!

Nejhorší je, vážený pane Kurasi, že v alternativách (volit ODS nebo KDU či zvolit dříve dobře známou vnitřní emigraci) jste nenašel žádný prostor pro vlastní stranu. A to já zase jo! V článku jste nezmínil ani jednou Suverenitu, i když jste nezapomněl na obskurní strany typu royalistů nebo balbínovců. Tak já Vám poradím: Smekněte klobouk a běžte leštit kliku u paní Bobošíkové. Jak jsem naznačil v článku „Suverenita a spol.: Lisabon, svoboda, dluhy", společně, s průsečíkem programů a se vzájemným respektem dosánete víc, dokoce nad prostou aritmetiku.

Nic ve zlém. Jsem Váš volič. Ale nebudu volit ani ufňukance ani namyšlené hejsky.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Streit | sobota 13.6.2009 16:32 | karma článku: 21,80 | přečteno: 1877x