Nefňukejte, pane Nečasi, udělal jste prasárnu - politickou i osobní

Vy jste byl v čele exekutivy státu, který vás teď pohání k odpovědnosti. Čelíte orgánům, jak je nastavila vaše vláda. Nemůžete si na nic stěžovat. Co by pak mohli říkat na orgány činné v trestním řízení ostatní stíhaní občané bez imunity a mediální pozornosti?

Pan Ublížený...

 

V pátek předváděl Nečas emotivní výstupy v televizi, v sobotu jsem jeho srdceryvné výlevy četl v novinách. Lítost za jeho osobnost zvící suchého hadru jsem pociťoval vždy, teď se mi však zprotivil úplně.

Brečel nad osudem takových lumpů jako je třeba Šnajdr, jehož jmenuji za všechny, protože o něm toho vím dost. Zajíkal se starostí, co rodiny, děti a zdraví vazebně stíhaných. Nikdy předtím jsem u Nečase nezaznamenal, že vystupoval proti nadužívání vazby jako nátlakového prostředku. Proč zrovna u lidí, kteří nemohou mít žádnou majetkovou nouzi a kteří byli zdravotně způsobilí se dlouhá léta objevovat v nejrůznějších funkcích? Ze zdravotních důvodů neodmítali ani ty „náročné“ funkce, které začal i Nečas po vzoru Kalouska nazývat prací.

Vzpomínám si, že pokud šlo o přehnaně dlouhou vazbu Ratha, vyjadřoval se Nečas o plné důvěře v orgány činné v trestním řízení. Z cizího krev neteče? Jsem ten poslední, kdo by chtěl Ratha obhajovat, jen připomínám, že ten má na svědomí méně miliónů než Nečas miliard jen v případu církevních „restitucí“.

A jsme u meritu věci. Jak dosáhl svého? Prasárna v titulku je ještě slabé slovo. To, jak dosáhl arogantního protlačení nejen církevních „restitucí“, ala i důchodové „reformy“ a zvýšení DPH, což všechno odmítala drtivá většina společnosti, nebylo jen prostou korupcí, bylo to i výsměchem ústavnosti a demokratickým principům. Ke schválení ODS povolala i kriminálníka, když předtím nabídla trafiky svým rebelujícím poslancům. Tehdy jsem v článku „Špinavé trafiky pro „rebely“ kredit vlády totálně popřely“ varoval: „Všem poslancům bych radil, aby ve vlastním zájmu krátkozrace nehlasovali pro zákony, proti nimž je takový odpor. Mohlo by se to vymstít!“

Bylo to něco mezi korupcí a vydíráním, aby rebelové neuplatnili jednání podle jejich nejlepšího vědomí a svědomí, jak jim kázal jejich poslanecký slib. Nebyl to žádný politický deal, ale výsměch demokracii. A to není všechno. Zkorumpováni byli i přeběhlíci strany LIDEM, kterou nikdo nezvolil, a to příslibem vlastního podměrečného poslaneckého klubu v rozporu s jednacím řádem Sněmovny. Hned tehdy jsem řval v článku „Jak to napsat, aby mě nevymazali a nezavřeli...“.

Cítím jako satisfakci, že se celou záležitostí budou zabývat soudy. Má to i svůj profylaktický význam, tedy nejde jen o to, aby bylo učiněno spravedlnosti zadost, ale aby nedocházelo k recidivě v budoucnosti. Jistá větší opatrnost politiků je znatelná již dnes. Proto držím palce policejním plukovníkům. Ještě za časů kauzy CASA si Kalousek myslel, že je má „na telefon“ a prostomyslný Nečas mu v tom dělal křoví.

Co to je za člověka, který až po ztrátě funkce a pod tlakem důkazů přizná: „S Nagyovou máme pevný vztah a počítám s ní i do budoucna“? Že se ke vztahu jako chlap nepřiznal, když této své sedřené kobyle dával statisícové odměny! Nedával ze svého. Choval se jako amant, jemuž jsem jako daňový poplatník musel přispívat na milenku.

Byli to Nečas a Kalousek se Schwarzenbergem, kteří Zemanovi připravili nástup. Tedy jak prezidentovi, tak i nejvyššímu státnímu nástupci. Jestli má tuhle rundu zaplatit Nečas, vyšla na něj prostě řada. A nedojímá mě ani to, že jiní před ním utekli bez placení. Právě proto, aby se z toho nestala politická zvyklost.

 

PS Ateisty, kteří nefandí TOP 09, zvu na článek Bůh neexistuje! Mám důkaz :-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dušan Streit | sobota 13.7.2013 22:16 | karma článku: 43,64 | přečteno: 4392x