Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

McCorner

4. 7. 2008 15:32
mýty

K mýtu 1:

Hranice tajemna se posouvá? Myslíte si že někdy si lidstvo bude moci říct ... už jsme vynalezli/přišli na vše?

A přidám mýtus o tom, že v české společnosti je většina lidí nevěřících. To že se nechtějí hlásit k nějakému náboženství ještě neznamená, že nevěří (v nějakou svou představu Boha).

Jinak souhlasím že jsme byli více rebely/protestanty než poslušni Katolické církvi/Papeži.

0 0
možnosti
RS

Zylbrsztajn

6. 5. 2008 22:03
Bravo!

Skvělé!R^

0 0
možnosti
D

drevorubec

5. 5. 2008 9:16
Pel-Mel

Milý pane, ten váš koktejl jsem si přečetl. V zásaděna každý váš "mýtus" lze použít argument z druhé strany. Např: ovládání mas  vírou = ovládání mas nevírou (marxismus, diktátorské režimy). Nebo vyšroubované "rekonstrukce" vzniku života, kde bylo použito spousta konstrukcí a výmyslů, které se víceméně staly "tezemi" plovoucími ve vzduchu.

Nikdo nepopírá, že spousta zla historicky pochází z různých náboženství. Ale to nic nemění na tom, jak a kým byl zkonstruován celý vesmír.

Dále si zkuste pomeditovat nad pojmy "náboženství" a "víra". Mnohdy se mi ve vašem článku zdá, že se vám ty pojmy míchají.

Takže ne za jiný názor než mám já, ale za nelogické konstrukce a mělkost článku nedávám karmu.

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

5. 5. 2008 16:12
Re: Pel-Mel

marxismus je sice technicky vzato ateismus, ale svou filosofii silne pripomina krestanstvi

mnoho diktatorskych rezimu bylo nabozensky zalozenych nebo krestanskych (hitlerova treti rise, saudska arabie)

jak a kym byl zkonstruovan cely vesmir? ;-D myslis ze nabozenska pohadka na toto tema je lepsim vysvelenim nez racionalni vedecke vysvetleni?

to s temi rekonstrukcemi vzniku zivota jsem nepochopil uz vubec...

0 0
možnosti
MS

Awathorn

5. 5. 2008 9:14
Dukazni bremeno

Pokusim se zareagovat na dva Vami uvedene "Myty".Konkretne c.2 a 3 ktere spolu dle meho uzce souvisi takze to pojmu dohromady.Mam nazor presne opacny,ateismus JE vira v neexistenci boha.S onim dukaznim bremenem to totiz neni tak jak pisete.Nelze pouzivat logiku znamou ze soudni sine.Nicmene je dulezite nejprve si boha zadefinovat.Nemam na mysli nejakou vseobsahujici definici,jde mi spise o to ze ona definice bude obsahovat pasaz o jeho vsemohoucnosti,schopnosti stat mimo fyzikalni zakony tak jak je zname a pozorujeme.Jenze za takovych podminek prestavaji mit smysl pravidla vytvorena pro nasi realitu.Existence a neexistence neceho se stavaji ekvivalentnimi pojmy.Nemuzete aplikovat tuto "presumpci neviny" pro realitu ktera se neridi "nasimi" fyzikalnimi zakony.Nejsem verici ale ateismus je uplne stejne dogma jako kterakoliv jina vira.To neni "nevedecky" pristup,veda a vira jsou dve mimobezky ktere se nikde neprotinaji.

0 0
možnosti

Petrsafra

5. 5. 2008 3:21
...

nenávist,nenávist,nenávist

0 0
možnosti
AH

nyny.

2. 5. 2008 23:47
absolutní souhlas

R^

0 0
možnosti
W

wiki5

2. 5. 2008 23:30
Postavme se agresivní menšině!

Tak ona je to mensina, ale furt je nekomu trnem v oku...uz zase bubnujeme k akci proti tem druhym. Koukam ze ateisti jsou take pekne extremisticti...

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

2. 5. 2008 23:31
Re: Postavme se agresivní menšině!

ateisti krestany nijak neomezuji, neperzekuuji a ani se o to nesnazi

krestane se ovsem neustale snazi omezovat ateisty a jinoverce

0 0
možnosti
DN

mpixel

2. 5. 2008 22:27
Einstein byl největší vědec a zároveň věřící.

Einsteinovi se pane nemůžete ani po kotníky rovnat. Právě když máte ve vědě maximální znalosti, tak docházíte k tomu že musí existovat ještě něco jiného - nadpřirozeného.:-/

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

2. 5. 2008 22:33
Re: Einstein byl největší vědec a zároveň věřící.

jenze Einstein byl panteista - coz ma blize k ateismu nez k vire, jak ji chapou krestane a dalsi mistni bohohujeri :-)

0 0
možnosti
J

jirkan01

2. 5. 2008 22:21
Zas jen kecate

V dněšní době není nebezpečí křesťanství, ale ostatní pseudovíry s islámem v čele. Čeho se bojíte od křesťanů? Že se o Vás postarají jeptišky až zblbnete totálně? Nebojte, mozek Vám nevymejou, kde nic není, ani čert nebere. A když vyvracíte Bílou paní, do 21. století spíš nepatříte Vy. Bojujete proti dávno vybojovanému. Přiznejte, že Vám jenom vadí, že to, co komouši ukradli, by se mělo alespoň z části vrátit.

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

2. 5. 2008 23:06
Re: Zas jen kecate

krestanstvi je nebezpecna totalitni ideologie ktera se snazi sirit nesvobody:

-omezovanim potratu, antikoncepce

-diskriminaci homosexualu

-diskriminaci jinych nabozenstvi

-atd

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

2. 5. 2008 18:22
není to tak jednoduché

Ateista není totéž co nevěřící. Většina lidí věří v absolutní hmotu, čas a prostor. Bez této víry by byli zmatení, stejně jako se lidé kdysi báli, že kdyby nebyla Země placatá, že z ní spadnou. Teistická víra je vpodstatě strategickým konceptem přežití. Šíření křesťanství umožnilo Evropanům téměř 400 let ovládat podstatnou část světa. Dnes sní muslimané o tomtéž. Křesťansví vyústilo v demokracii a v extrémním důsledku směřuje ke komunismu. Největším problémem ateismu je strategická nekoncepčnost. To pochopil Hitler a nastolil víru v nadřazenost německého národa, zřejmě se mýlil. Možná nám totéž zopakují Číňané, ti však mají větší šanci dotáhnout to do vítězného konce.

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

2. 5. 2008 18:37
Re: není to tak jednoduché

krestanstvi vyustilo v demokracii? 8-o krestanstvi je antiteze demokracie. demokracie je pohansky vynalez a jeji moderni dejiny se psis od chvile, kdy krestanstvi ztratilo podstatnou cast sveho vlivu

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...