Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bijec_vsech_tupcu

2. 5. 2008 13:09
Karma

jen pockejte az prijde klerofasista a zastance katolickych pedofilu Semper2, ten vam vysvetli, ze za vse muze Stb a to od doby praotce Cecha:-)

0 0
možnosti
S

Semper2

2. 5. 2008 17:46
Re:Klerofašista je tady....

...ale nikdy neobhajoval žádné pedofily - ani křestanské,islámské,či židovské,tím méně komunistické,animistické, ateistické etc.Pouze jsem tvrdil,že kauza pedof. kněží v USA byla využita,zneužita a patřičně fedrována sektami typu svob. zednářů, New Age, iluminátů,Novou levicí a různými ovcomrdnými iniciativami. A to, samosebou k diskreditaci Církve, která velmi překáží m.j.proto,že brání ekonomické expanzi pornobranže (ta má podobný obrat jako zbrojní průmysl),kšeftům velkých farmaceut. koncernů např.Novartis aj),jakož i genetické a klonovací mafii apod. Církev a věřící jsou také poslední překážkou k totální kontrole lidí(implantace aktivních čipů všem lidským jedincům).Proti B.B.mmusí jít Církev už ze své podstaty - i kdyby nechtěla. Nedávno v BL uveřejnily zajímavý výtah z rozsáhlého výzkumu přednes. na na sociolog. kongresu Masaryk. university v Brně. ten ukázal,že potenc.hlavními oponenty globalizace nejsou zelení (ti se s ní naopak vezou) nebo anarchisté,ale mladí křestané...

0 0
možnosti
PJ

Shumway

2. 5. 2008 12:45
vedle jak ta jedle

ale patrně jste si potřeboval něco dokázat:-)

0 0
možnosti
SS

stastu

2. 5. 2008 12:22
Hm, přečetl

jsem jen body a souhlasím, že takové smýšlení lidské rasy je typické. Osobně se domnívám, že je to dobře :-)

karma za téma

0 0
možnosti
G

giuliani

2. 5. 2008 12:06
fakta?

myslím, že by to chtělo revizi "té jejich" pravdy;-) tady je první vlaštovka "ZeitGeist"

http://video.google.com/videoplay?docid=-686108267122535204

0 0
možnosti
R

Raverr

2. 5. 2008 11:10
souhlas

vericim to ale stejne nevymluvite, nekdo jim to nalil do hlavy (vetsinou rodice) a nikdo je nepresvedci, ze ztraci cas a penize naprosto zbytecne. a cirkev si muzu vklidu hromadit korunky.

0 0
možnosti
EV

ejzka

2. 5. 2008 11:05
a o cem ze to mluvite?

Smesujete tady dva rozdilne pojmy - CIRKEV a VIRA. Utocite na viru, ale pouzivate pritom argumenty, ktere se vztahuji ke KATOLICKE cirkvi. Driv nez neco zase napisete, tak si napred promyslete, o cem vlastne chcete psat.Rv

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

2. 5. 2008 11:06
Re: a o cem ze to mluvite?

omyl, rada toho (nebo dokonce vsechno?) se vztahuje i k jinym cirkvim - majetek zadaji vsechny cirkve, upalovali protestanti mozna jeste vice nez katolici (slavny Salem neni rozhodne katolicka zalezitost) atd atd...

tento argument "my krestani jsme OK, jen katolici nam delaji ostudu" je uplne nesmyslny

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

2. 5. 2008 10:57
karma

V lecčems s vámi nesouhlasím (zejména co se politiky týče), ale jednoznačně karma. pod 95% věcí v tomto článku bych se podepsal a vážím si toho, že sem takové lánky píšete. děkuji.

jen osobně nevidím nic špatného na postmodernismu - postmoderní spiritualita se od té křesťanské (muslimské...) liší v  jedné podstatné věci - obecně nelpí na dogmatech, nešíří se silou (ani pro to nemá žádnou motivaci ve své vlastní ideologii), není prostě totalitní a nebezpečná (respektive jediné možné nebezpečí je to svádění racionálních myslí na iracionální cestu)

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

2. 5. 2008 10:57
Re: karma

pak se na nabízí otázka, zda je v něčem prospěšná, nebo zda je odklon od racionality negativní sám o sobě. osobně racionalitu a vědeckou metodu ctím a považuji za nejefektivnější způsob poznávání světa, ale postmoderní iracionalitu rozhodně neodsuzuji. na jedné straně může být prostě odpočinkem pro racionální mozek, který potřebuje na chvíli vypnout. na straně druhé - protože zde racionalitu nahrazuje intuice - má možnost poznávat svět jinými prostředky. ano - nesrovnatelně méně spoůlehlivými, nesrovnatelně více omylnými - ale možná umožňující nahlédnout tam, kam věda (ZATÍM) nevidí. A ano "bůh tajemného"  se zmenšuje :) Naprosto v tomto souhlasím.

Za jeden z pozitivních výstupů postmodermy a podobných směrů považuji různé léčitelské metody. Některé jsou nesmyslné, ale některé si neodvažuji soudit. Samotnému mi kombinace bylinek a mačkání různých bodů po těle dvakrát pomohlov situaci, kdy oficiální léky měly nepříjemné vedlejší účinky a vyléčení se neúnosně protahovalo.

0 0
možnosti
JJ

J-irik

2. 5. 2008 10:28
Poznamka c. 3

Kazdopadne diky za pekny clanek, dobre jsem se po ranu pobavil.

Vyjadrujete se inteligentne, budete asi vcelku chytry clovek. Tak vemte rozum do hrsti, cele to jeste jednou promyslete a radeji to smazte. Tenhle clanek je snuska polopravd, nepochopeni a uvah z nedostatku znalosti. Alespon se uz prosim neohanejte slovy jako "manipulace" a "tmarstvi."

0 0
možnosti
PP

qqpolda

2. 5. 2008 11:03
Re: Poznamka c. 3

Pane J-iriku, jestlize nekomu navrhujete aby smazal svuj clanek, tak byste mel jeste pred tim smazat tuto svou reakci.Kdyz si ji pozorne prectete, tak ma nulovou vypovidaci hodnotu.

0 0
možnosti
JJ

J-irik

2. 5. 2008 10:25
Poznamka c.2

2) Jsme uprostřed Evropy v tomto směru takovým malým ostrůvkem zdravého rozumu, a pohříhu vlastně i v celém světě.

Tedy jinak receno, vsichni jsou blazni, jenom ja jsem letadlo.

0 0
možnosti
TL

lycka.tomas

2. 5. 2008 10:49
Re: Poznamka c.2

Pointa zní v tom, že církev je zde nejslabší co do moci úvah, proto bychom si měli vážit dané "jedinečnosti" k okolí ve smyslu "poměrů v uvažování".

0 0
možnosti
JJ

J-irik

2. 5. 2008 10:24
Poznamka c. 1

1)

"...jak je možné, že astrofyzik doktor Grygar vyznává..."

Nerozumite? Je to tim, ze doktor Grygar ma vytribenejsi pohled na vec, nez Vy.

0 0
možnosti