Nechme Kubka na pokoji! Nebo všem už přeskočilo?

Hergot, ženy nebyly lovkyně mamutů a muži nesoutěží o Miss!

 

Předmětem kritiky všech genderovců, feministek a zanícených mesiášů politické „korektnosti" se stal prezident České lékařské komory Milan Kubek za své vyjádření na zdravotním výboru sněmovny:

"Další nepříznivý trend: Já nemám nic proti ženám, ale ženy pochopitelně, protože mají dvě role - musí zvládat kromě práce také rodinu a děti - tak pochopitelně pracovní nasazení žen nemůže být nikdy srovnatelné s pracovním nasazením mužů," říká doslovně Kubek.

"Pokračující feminizace oboru je pochopitelně problém, lékařky neslouží tolik služeb, protože nemohou z rodinných důvodů. Prostě ta rodina se nemůže rozpadnout, to, že je žena lékařkou, ještě neznamená, že nemůže být matkou. To je pochopitelně další nebezpečný trend." Konec citátu.

Média i komentátoři se předhánějí, aby tato nevinná a pravdivá slova co nejvíce překroutili, dali mu nezamýšlený význam a přihřáli si svou polívčičku „korektnosti". Jakkoliv pana Kubka, který se dostatečně zdiskreditoval tím, že tvořil tandem s Rathem, mohu i já v mnohém kritizovat, tentokrát ten důvod nevidím. Určitě neměl na mysli, že by ženy nemohly být vynikajícími lékařkami, což bez diskuse mnohé jsou. Upozorňoval jen na  počínající společenský problém feminizace lékařského stavu.

A jestliže matky uráží, že jejich mateřská role má přirozenou prioritu, tak nevím, jestli bych se chtěl nechat od takové lékařky léčit. Bývá přece ve smíšených kolektivech dobrým zvykem, že muži džentlmensky slouží častěji o svátcích než ženy kvůli jejich rodinné roli. Dosud jsem to považoval za normální. Taky snad stojí mimo kritiku fakt, že ženy prostě hůře zvládají nároky kladené službami v nemocnicích, zejména pokud se jedná o fyzickou a psychickou odolnost při mnohahodinových přesčasech.

A jsou fyzicky náročné chirurgické obory, kde mužská síla bez diskusí je výhodou. Tak jako existují vzpěračky, tak budou výjimky i ve zdravotnictví. Ale pan Kubek nikoho nejmenoval, hovořil všeobecně a v průměru má prostě pravdu.

Že se nikdo nepozastavuje nad tím, že ve zdravotnictví existuje profese, kde ženy mají převahu, a to nejen početní. Jsou to sestřičky, bez nichž si zdravotnictví nedovedeme ani představit, i kdyby je měli nahradit ošetřovatelé. Hezká a milá sestřička je pro mnoho pacientů vzpruhou. Ony totiž existují rozdíly mezi pohlavími, protože to tak zařídila příroda.

Ty trendy jsou skutečně varující. Žen - lékařek, registrovaných v ČLK, je už téměř 58%. Ale pozor, absolventek je už přes 66%, tedy dvě třetiny! Sociální inženýři, kteří chtějí strkat lidem nos i do postele, jsou najednou hluší a slepí.

Uvědomme si, jaké problémy s sebou přinesla přílišná feminizace školství. A poděkujme Kubkovi, že na obdobný trend upozornil. Doufám, že se pod nesmyslným tlakem omlouvat nebude.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Streit | úterý 3.3.2009 9:32 | karma článku: 26,43 | přečteno: 1828x