Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F1

Fikus 1

14. 3. 2009 22:42
Je to individuální...

Dost s tím nesouhlasím. Když to vezmu ad absurdum, Myslím, že existuje spousta lékařek, které medicíně obětovaly víc než např. Ráth, nebo Kubek. Taky je otázka jestli žena, která se např. Pafkovi starala o děti a domácnost neobětoavala pro medicínu stejně jako on. Je to hodně tenký led. Jako by se počitalo jenom něco...

0 0
možnosti
V

villebraquin

3. 3. 2009 23:55
poslechněte si zvukový záznam...

Kubekova projevu. ten je naprosto jednoznačný. Nikdo nic nepřekroutil. Pan Kubek je hlupák, ktrý nemá ve vedení lékařské komory co dělat, pokud vidí problém českého zdravotnictví v jeho  feminizaci

0 0
možnosti
DS

Streit

4. 3. 2009 8:28
Re: poslechněte si zvukový záznam...

Citaci jsem dal do článku a je autentická. Překrucováno to bylo tehdy, když z toho novináři vyvozovali zkreslené prohlášení, že ženy jsou horšími lékařkami než muži nebo že špatně pracují.

0 0
možnosti
PV

Alcator

3. 3. 2009 18:16
bez překrucování

Třeba mi autor odpoví, co novináři překroutili na tomto výroku:

"ženy pochopitelně, protože mají dvě role - musí zvládat kromě práce také rodinu a děti"

MUSÍ ??? Jak to, že rodinu a děti NEMUSÍ zvládat muži-lékaři? Oni snad rodinu a děti nemají?!

Takže asi tak.

0 0
možnosti
DS

Streit

4. 3. 2009 8:25
Re: bez překrucování

Ženy se starávaly o oheň, muži lovili. To je genetika. Muž rodit a kojit nebude. Asi tak.

PS Jsou ženy, které upřednostní kariéru a nikdo jim v tom nebrání. Ale kdyby jich byla většina, nebylo by to společensky prospěšné.

0 0
možnosti
JL

J@kub17

3. 3. 2009 18:03
Cvach

Tady většinou souhlasím. Jen doplním, že chirurgii a ortopedii by ženy opravdu asi zastávat neměly, ale existují vyjímky (silná žena bez rodiny co upřednostňuje kariéru) Také se muž spíše a lépe věnuje i vědecké práci, která je v některých oborech lékařství nutná. Na druhou stranu jsou obory, kde jsou ženy lepší. Bohužel česká média zas vytrhávají z kontextu a dělají z komára velblouda.

0 0
možnosti
DS

Streit

4. 3. 2009 8:29
Re: Cvach

Poslední větu bych podtrhl. :-)

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

3. 3. 2009 14:50
Kobiety na traktory

!;-D

0 0
možnosti
JK

kurzan

3. 3. 2009 14:15
otocit

Jak uz jsem psal na nejakou diskusi vcera, problem pana Kubka je pouze v tom, ze neumi pouzivat dostatecne vzletne fraze a okridlena klise. Kdyby totiz zacal od konce a rekl neco ve smyslu, ze "je dluhem spolecnosti, ze dosud nevytvorila zenam dostatecnou oporu k tomu aby mohli plnohodnotne vykonavat jak svou roli matky tak se realizovat v praci" vsichni (a zvlaste vsechny) by mu tleskali - a pritom by rekl uplne to same. Proste popsal existujici situaci - vsichni vime, ze to tak je - ze zeny se opravdu v prumeru vice staraji o rodinu a tim padem maji malo casu - nekdo si muze myslet, ze to je dobre, nekdo ze to je spatne, ale pochybuji, ze se najde nekdo kdo by tvrdil, ze to tak neni.

0 0
možnosti
PV

Alcator

3. 3. 2009 18:18
Mýlíš se

Kubek neřekl to samé.

Kubek prohlásil, že "ženy pochopitelně, protože mají dvě role - musí zvládat kromě práce také rodinu a děti"

Připadám si jak kafemlejnek, ale co se dá dělat. Podle Kubka: "Ženy MUSÍ zvládat rodinu a děti." Je to jejich povinnost, zatímco (implicitně) mužská povinnost to není. Muž nemusí věnovat svou péči dětem. Muž může od rodiny odejít na libovolně dlouho, může se na děti vykašlat, není morálně povinen ženě jakkoliv pomáhat. To je ženina POVINNOST (ona přece MUSÍ) zajišťovat teplou večeři a teplou postýlku pro případ, že se muž-lékař náhodou vrátí z práce v příčetnou hodinu a náhodou "bude mít chuť být s rodinou". Běda, kdyby žena chtěla, aby se na chodu rodiny muž podílel....

0 0
možnosti
B

BlackMotherFucker

3. 3. 2009 12:21
no, k těmto

koncům to vede. "Díky " multikultíkům, gender babochlapům už dnes ani nesmíte říci svůj názor na cokoliv.

0 0
možnosti
A

aussie

3. 3. 2009 23:19
Re: no, k těmto

ale jasne ze muzete, jen budete obcas vypadat jako pitomec, ale to se stane kazdymu... :-)

0 0
možnosti
K

Kalorka

3. 3. 2009 10:39
Po 30 létech práce ve zdravotnictví

s Vámi souhlasím!

0 0
možnosti

lubossula

3. 3. 2009 10:16
...rekl

pan Streit, ktery vzdy vse vi a komentuje nejlepe;-D a hlavne "nekorektne":-(

0 0
možnosti
JJ

Yurek

3. 3. 2009 12:11
Re: ...rekl

A v čem tedy pan Streit nemá pravdu?

0 0
možnosti
LV

delvete

3. 3. 2009 10:05
Pracovní nasazení.

Když z prvé části citátu vynecháme nadbytečná slova, tak zbyde  "Pracovní nasazení žen nemůže být nikdy srovnatelné s pracovním nasazením mužů."

Tak copak si pan Kubek přesně představuje pod termínem "pracovní nasazení"? (hodiny přesčasů, sílu stisku kleští, vcítění se do svého poslání vůči pacientovi, atd.)

A když výrok (... žen ... mužů) zní takto obecně, máme tomu rozumět jako průměrnému nebo jako maximální u ženy vůči minimálnímu u muže nebo jako sumám nad množinou žen a mužů?

Dokud toto nevím, tak si těžko mohu udělat úsudek.

0 0
možnosti
JN

5alfa

3. 3. 2009 15:48
Re: Pracovní nasazení.

Jistě nejde srovnat stisk kleští nejslabšího doktora s nejsilnější ženou. Stejně tak nejhloupějšího doktora a nejchytřejší ženou.

Takže tomu zkus rozumět jako průměr... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...