Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nakazil Kocáb i policii?

Abych byl spravedlivý, ten v tom bude asi nevinně. Vždyť jak může policie vypadat, když v řadě podléhala Rumlovi, Grossovi, Bublanovi, Langerovi a teď ke vší hrůze Pecinovi?

 

Oslí můstek ke Kocábovi - jako amerikanofilovi - vede jednak přes heslo „Pomáhat a chránit", převzaté z USA, doplněné však kovbojskými metodami dnešní policie, na druhé straně však i přes nepochopitelnou pozitivní diskriminaci pachatelů.

Kovbojské metody policie ohrožují bezpečnost

Původně jsem chtěl napsat kritiku na policii, že začala používat na můj vkus příliš kovbojské metody. Trend drsného přístupu už sleduji od jisté doby a nemá to svůj původ pouze od brutálního zásahu na CzechTeku. Jde také o okázalé zatýkání v noci s řetízky a před kamerami, ať už se jednalo o uhlobarona Koláčka nebo zatčení fotbalových bossů Mokrého a spol., o mlácení hlavou o asfalt v případě kontroverzního Starky, nebo o neodůvodněné ubití drobného Vietnamce. Těchto excesů by se našlo mnohem více, ačkoliv celé toto divadlo na pokračování bylo kontraproduktivní a vesměs neskončilo ani odsouzením obviněných, ani potrestáním zběsilých policistů.

Znovu to ve mně začalo kvasit, když jsem ve zprávách uviděl, jak zemřel policista po pronásledování auta, když údajně měl střílet pachatel, obratem usmrcený. Ten však prý ani neměl zbraň. Nakonec se ukazuje jako mnohem pravděpodobnější, že policista byl zabit policejní kulkou. Věřím tomu už proto, že je ticho po pěšině. Nevím, jestli vůbec v takových případech bylo nutné na havarované auto střílet. Vrcholem této praxe pak byl dávnější případ, kdy policista dokonce střílel na chodce přecházejícího na červenou.

Policii neodradilo ani to, jak jimi vypálená kulka zmrzačila na Frýdecko-Místecku spolujezdkyni v autě, kde původní příčinou pronásledování byl nezaplacený benzín. Opravdu si nemyslím, že na každé ujíždějící auto je nutné střílet, navíc v běžném provozu. Jsou přece i jiné metody (vysílačky, zastavovací pásy, bariéry, vrtulník). Pachatele je třeba stíhat, ale adekvátně, aby nevzniklo víc škody jak užitku.

Třeba jsem nechápal, jak „zachráněné" odcizené auto rozmlátila zásahová jednotka, aby vytáhla posádku. Chovali se jako smyslů zbavení, skákali po kapotě a po střeše vozidla. Vypadá to pak jako komando proti komandu, kde je těžké odlišit toho horšího. Takto si respekt Policie ČR, která má pomáhat a chránit, vybudovat nemůže.

Ze stejného pytle pak je zbytečná tragédie z minulého týdne, kdy policejní auto srazilo při noční honičce dva chodce na přechodu v Krnově. Zemřela třiadvacetiletá žena a vážně byl zraněn třicetiletý muž. Stíhané auto prý ohrožovalo bezpečnost silničního provozu. Skutečně, tím tedy policie k silniční bezpečnosti opravdu přispěla! A není to poprvé, kdy policie bourala a ohrožovala nevinné při pronásledování. Smrtelné následky nejsou výjimkou. Naposled doplatil na rychou jízdu sám policista na policejní motorce, když naboural do autobusu.

Nechci říct, že by všechny ty případy byly stejné a všechny neodůvodněné. Ale nějak se začínají ty kovbojské metody množit; a tato pochybnost měla být původním vzkazem mého článku.

Pozitivní diskriminace pachatelů

Proto mě zcela ochromilo, co jsem viděl ve včerejších televizních novinách. Skupina Cikánů okradla o stavební materiál člověka, který je sám pronásledoval, zničil si při tom auto a později je přistihl, kterak celá tlupa skládá jeho materiál do garáže, aniž se dali rušit. Přivolaná policie se setkala se střelbou ze strany Cikánů, kteří prý kladli odpor. Agresivita, dokonce i dětí, zjevná ještě v reportáži, mnohému nasvědčovala.

Úplně jsem byl šokován, když jsem slyšel bohorovný vzkaz policejní mluvčí, že se jednalo jen o plynovou pistoli, dotyčný prý střílel „jen" do vzduchu, střelec nebyl zjištěn, nikdo nebyl zatčen a tím méně obviněn. Poškozený měl na to jiný názor, ale vypadá to, že jediný, kdo ponese následky, bude on. Chtěl bych vidět, kdyby v USA někdo proti policistovi vytáhnul zbraň, aby střílel byť jen do vzduchu. Nejspíš by všichni pachatelé - černí nebo bílí - poprávu skončili jako řešeto.

Nakonec, proč se divit? I soud přece v jednom případu konstatoval, že lynč „bílé svině" nebyl rasově motivovaným útokem!?!

A mně se chce něco říct! A já něco řeknu! Znamená to snad, že aby s námi jednala policie slušně a benevolentně, musíme se opálit, dělat ohýnky a na náměstí bordel? Pak si budeme moci vystřelit i na policajta. Když ho netrefíme, nic se nám nestane, bylo to přece do vzduchu. Jak prosté. A na ostatní? Možná přijede i zásahové komando.

 

Autor: Dušan Streit | úterý 29.9.2009 9:08 | karma článku: 40,02 | přečteno: 3180x
  • Další články autora

Dušan Streit

Děkuji svým čtenářům

Už několik let sice bývám ve finále ankety o Blogera roku, tentokrát jsem to ale opravdu nečekal (a nemyslím to jako Karel Gott).

7.3.2014 v 15:28 | Karma: 7,37 | Přečteno: 773x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Schwarzenberg má štěstí, o jeho tělní orgány rvačka nebude

Vždy, když mě začne Miloš Zeman jako prezident republiky iritovat (a dělá to často, naposled zde), předvede jeho protikandidát Schwarzenberg, oč strašnější by bylo, kdyby se stal hlavou státu on.

7.3.2014 v 11:39 | Karma: 41,32 | Přečteno: 3336x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Měl jsem pravdu. Potvrdilo se diletantství i licoměrnost EU na Ukr.

Také se potvrdila zaujatost mainstreamových médií, bohužel vč. iDnes, které zamlčely informaci potvrzující, že „panuje stále silnější a silnější přesvědčení, že za snipery nebyl Janukovič, ale někdo z nové koalice“, jak řekl estonský ministr zahraničí Paet.

6.3.2014 v 11:05 | Karma: 40,19 | Přečteno: 2857x | Diskuse| Politika

Dušan Streit

Mí milí trollové beze mě nemohou žít :-)

Nedávno si můj „obdivovatel“ Pavel Machaček s jiným trollem přizvukoval, jak ten Streit upadnul, a proto že ho už nečtou. Příznačné je, že hned pod mým dalším článkem byla v diskusi „nasáčkována“, a to v prvních 8 minutách, celá ta suita provokatérů, co mě sice údajně nečtou, ale to jim nebrání v dehonestačních kydech.

5.3.2014 v 14:02 | Karma: 7,38 | Přečteno: 790x | Diskuse| Hyde park

Dušan Streit

Tajné heslo EU: Čím hůře pro lidi, tím lépe pro integraci

Psal jsem o tom už několikrát, naposled v článku „Výsev patogenů jako nástroj integrace“. Ukrajina tuto cynickou praxi opět potvrdila. Po každé krizi jsou nám totiž ordinovány větší dávky toho, co ji vyvolalo.

4.3.2014 v 12:45 | Karma: 40,86 | Přečteno: 3115x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Jestli Rusko prolomí frontu, můžeme na Ukrajinu vyslat vojáky, zopakoval Macron

2. května 2024  13:18

Francouzský prezident Emmanuel Macron opět připustil možnost vyslání západních pozemních jednotek...

Bezpečnostní úřad má nového šéfa. Čuřín chce víc digitalizace a méně prověrek

2. května 2024  11:51,  aktualizováno  13:15

V Národním bezpečnostním úřadu (NBÚ) je podle nového šéfa Jana Čuřína prostor pro digitalizaci a...

POLITICKÝ DIÁŘ: O falešné hře Evropana Fialy a štoku navíc

2. května 2024

Premium O tom, jak se za deset let změnil názor Petra Fialy na Evropskou unii či o debatě k důchodové...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, policie ničí barikády a zatýká

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  12:58

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...